Şimdi Ara

'Windows 9 bedava olacak' (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
3
Favori
10.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hahaa ben espiri yapmıştım, ben ne linux'cuyum nede windows'cu nede macos'cu nede unix'ci nede başkası,

mesela windows kullanıyorum ama kurtarma için live linuxum var, :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 17 Ekim 2014; 18:24:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eronis

quote:

Orijinalden alıntı: A.S.A.P

quote:

Açıkçası arkadaşlar, ben 2 yıldır linux kullanıyorum, her işimi görüyor, windows'un hızını 2 ye çarpar 4 e böler :) ayrıca sistem linux olduğu için virüslerle de uğraşmıyorum, sistem hızlı başlıyor vs. ben memnunum linux'tan. Windows çekilecek çile değil. İkide bir hata raporu almak, makinenin kasması vs. çekilmiyor. Açıkçası windows 8 den sonra belli oldu ki windows artık düzgün sistem yapamıyor. Meydan Mac ve Linux'a kalacak, bizim gibi IBM yada Quanta vs... üreticilerin ürettikleri makineleri kullananlar ise Linux kullanacak. Malum, PowerPC ler pahalı :)

Bana sorarsan Windows 8.1, Windowslar arasında gelmiş geçmiş en performanslı ve stabil işletim sistemidir. Görünüş tercihleri kişiden kişiye değişebilir bunu anlarım fakat performans olarak Windows 8.1'e kötü demek pek makul bir tabir değil.

http://www.digitaltrends.com/wp-content/uploads/2014/01/windows8crash.jpg

Linux'da elbet bazen çöker. Bazen dediğim çok nadiren. Ancak linux'ta çok sık format atmanıza gerek yoktur. Ayrıca Windows kullanıcıları bu hataları genellikle oyun oynarken alıyor. Bu da biraz ironik. Linux'ta böyle hatalar işletim sisteminin önemli bir ayarını bozduysan yada önemli bir şeyini sildiysen olur. Oyun oynarken böyle bir hata gelmesi hangi sistem olursa olsun garip...

Linux'u tanımlarken burda ne demiş;

http://www.pisilinux.org/

Hızlı, oldukça hızlı bir işletim sistemi; "üstelik donanımlara zarar vermeyen
    bir yapılandırmaya sahip."

Windows'un donanıma zarar vermesinden bahsediyor sanırım...

Ben Linux kötü demedim ki? Windows 8.1 tüm Windowslar arasında en iyisidir dedim. Yoksa açık kaynak ile kapalı karşılaştırmak Android ile İos'u karşılaştırmak gibi bir şey yani.

• Windows 10 yapsak başlığı?
  • hahaaaaaaaaaaaa
  • quote:

Açıkçası arkadaşlar, ben 2 yıldır linux kullanıyorum, her işimi görüyor, windows'un hızını 2 ye çarpar 4 e böler :) ayrıca sistem linux olduğu için virüslerle de uğraşmıyorum, sistem hızlı başlıyor vs. ben memnunum linux'tan. Windows çekilecek çile değil. İkide bir hata raporu almak, makinenin kasması vs. çekilmiyor. Açıkçası windows 8 den sonra belli oldu ki windows artık düzgün sistem yapamıyor. Meydan Mac ve Linux'a kalacak, bizim gibi IBM yada Quanta vs... üreticilerin ürettikleri makineleri kullananlar ise Linux kullanacak. Malum, PowerPC ler pahalı :)

Hangi oyunları oynayabiliyorsun

• quote:

Linux'da elbet bazen çöker. Bazen dediğim çok nadiren. Ancak linux'ta çok sık format atmanıza gerek yoktur. Ayrıca Windows kullanıcıları bu hataları genellikle oyun oynarken alıyor. Bu da biraz ironik. Linux'ta böyle hatalar işletim sisteminin önemli bir ayarını bozduysan yada önemli bir şeyini sildiysen olur. Oyun oynarken böyle bir hata gelmesi hangi sistem olursa olsun garip...

son 4-5 aydır windows 8.1 kullanıyorum 1 kere mavi ekran görmedim.
    windows 7de de görmüyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Hangi oyunları oynayabiliyorsun

Daha öncede söyledim;

Call of duty, Call of chulthu, Doom, World Of Warcraft, World of Tanks, Aion, League of legends, counter strike, half life,.... vs... Doğru bazı oyunlar özellikle de Game guard yada Hackshield tarzı araçlar ile korunan online oyunlar açılmıyor. Ama linuxta alternatif bitmez. İllede bir oyunu oynayacam diyorsan da hard diskinden 80GB windows'a ayır. Kopamayanlara yapacak bir şey yok. Ben açıkçası zorunda kalmadıkça windows kullanmıyorum. Şu an makinemde windows bile yüklü değil. Ama oyun oynuyorum. Ayrıca linux'a özel açık kaynak kodlu oyunlar var. Favorim Sauerbraten. Dene derim :) Red Eclipse ve Nexuiz'i de unutmayalım, hatrı kalır :)

http://www.youtube.com/watch?v=7W8LwjYrkv8

http://www.youtube.com/watch?v=c_iCMlvrlz0

http://www.youtube.com/watch?v=WWeGcxLLux4

World of warcraft

http://www.youtube.com/watch?v=_qCEDAJpidk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eronis -- 17 Ekim 2014; 21:41:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Keras

quote:

O senin temiz kullanman. Bilinenin aksine ubuntu vs. dağıtımlar insanı bilgisayar öğrenmeye zorlamıyor. Asıl Windows zorluyor ama insanlar bunu göremiyor. Windows'u crackli kullanıyorsunuz değil mi ? O crack bile başlı başına virüs. Yani sen bilgisayarını kurduğun anda tanımadığın bir adamın eline veriyorsun. Sadece bilgisayarını olsa neyse; TC kimlik numaranı, Öğrenci şifreni, kredi kartını vs... tahlikeye atıyorsun. Daha bilgisayar kullanmayı öğrenmeden korsanı öğretiyorlar kullanıcıya. Korsan demek öyle yada böyle virüs yada yakalanırsan ceza demek. Benim bilgisayarımda 1 crackli program bile yok, kursam da crack çalışır ama virüs fonksiyonunu gerçekleştiremez. Yani bir virüsü çalıştırsam da etki gösteremez. Windows ya para harcamaya yada korsan kullanmaya alıştırıyor. Bedava istiyorsanız gül gibi linux var kardeşim. Binlerce dağıtım var. Popüler dağıtımlardan birini ücretsiz olarak indirebilir ve kullanabilirsin. İlk başta yabancı gelir, ancak en fazla 1 haftaya XP kadar tanıdık geliyor. Linux üstün bir bilgisayar bilgisi istemez. Programlama bilgisi hiç istemez. Eğer program yazmayacaksan tabii :)

• Arkadaşlar belki Microsoft'u çok sert eleştirdiğimi düşünüyorsunuz ancak geçen Windows 7 benim kafamı attırdı. Arkadaşım bilgisayarının yavaşladığını, bir şeyler yapmamı istedi. Artık o makine ile nasıl bir günah işledi bilmiyorum. Baya makineye ayıp etmiş. 36.000 virüsten sonra mavi ekran geldi. Formatsız düzelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eronis -- 17 Ekim 2014; 21:57:55 >
  • quote:

O senin temiz kullanman. Bilinenin aksine ubuntu vs. dağıtımlar insanı bilgisayar öğrenmeye zorlamıyor. Asıl Windows zorluyor ama insanlar bunu göremiyor. Windows'u crackli kullanıyorsunuz değil mi ? O crack bile başlı başına virüs. Yani sen bilgisayarını kurduğun anda tanımadığın bir adamın eline veriyorsun. Sadece bilgisayarını olsa neyse; TC kimlik numaranı, Öğrenci şifreni, kredi kartını vs... tahlikeye atıyorsun. Daha bilgisayar kullanmayı öğrenmeden korsanı öğretiyorlar kullanıcıya. Korsan demek öyle yada böyle virüs yada yakalanırsan ceza demek. Benim bilgisayarımda 1 crackli program bile yok, kursam da crack çalışır ama virüs fonksiyonunu gerçekleştiremez. Yani bir virüsü çalıştırsam da etki gösteremez. Windows ya para harcamaya yada korsan kullanmaya alıştırıyor. Bedava istiyorsanız gül gibi linux var kardeşim. Binlerce dağıtım var. Popüler dağıtımlardan birini ücretsiz olarak indirebilir ve kullanabilirsin. İlk başta yabancı gelir, ancak en fazla 1 haftaya XP kadar tanıdık geliyor. Linux üstün bir bilgisayar bilgisi istemez. Programlama bilgisi hiç istemez. Eğer program yazmayacaksan tabii :)

her crack virüslü değildir. doğru kaynak ve doğru crack gruplarını biliyorsan virüsle işin olmaz.

onun dışında linuxda crack çalışır virüs etkilemez demişsin.
    aynı şeyi windowsda sandbox ile yapabilirsin. hem de wine'ın sebep olduğu performans kaybı olmadan

son olarak dediğinin aksine linux öğrenmeye daha çok zorluyor.
    zamanında başımı az ağrıtmadı

• say goodbye. güle güle :İ)
  • bugüne kadar kullandığım en sorunsuz işletim sistemleri Win 8.1 ve Android KitKat
    ilk başta ikisinin de sorunlu sürümleri falan çıktı ama bu bilgisayarı aldığımdan beri 8-9 yıl oldu ilk defa bu kadar uzun süre format atmadım w8.1 sayesinde.
  • Daha millet XP den Windows 7 ye geçmedi be
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keras

quote:

Abartısız söylüyorum. Neredeyse 4 yıldır windows 7 kurulu makineye. 4 yıldır mavi ekran diye bir şey görmedim.

Açılış hızı da gayet iyi benim masa üstü makinenin 7 saniye civarında. Virüs yazılımı olmasa biraz daha düşer diye tahmin ediyorum ama o kadarda önemli değil.

Bu makineyi nasıl kullandığın ile alakalı bir durum sanırım.

• eronis E kullanıcısına yanıt
    Linux uzerinde de calisan virusler var. Bu konuda herkesin yanlis bildigi konu linuxda virus olmadigidir. Ancak linux da dahil olmak uzere butun isletim sistemleri icin uretilmis virusler vardir. Ornegin siz crack kullansam bile bisi olmaz diyorsunuz da sudo komutu ile kurdugunuz crack sistem dosyalarina cok guzel bir sekilde mudahele eder ve sistemi islemez hale getirebilir. Yanlis bilinenin aksine crack tabir edilen yazilimlarin bir cogu tehlikelidir. Kimse babasinin hayrina dur ben su yazilimi kirayim da herkes kullansin demez. Genellikle icerisine kucuk bir program gomulur ve gomulen yazilim virustur. Bu virus mavi ekranlara veya isletim sisteminin cokmesine neden olmaz. Sadece bilgisayarinizin baglantisini baskalarinin kullanmasina izin verir. Ornegin sizin haberiniz dahi olmadan internette veri alisverisi yapar. Proxy olarak bilgisayarinizin kullanilmasina izin verir, reklam mailleri (spam mailler) atilmasinda kullanilir gibi gibi. Kimi trojan barindirir ve bilgisayarinizi baskalarinin kullanimina acar. Crack yazanlarin cogu (evet tehlikesiz olanlar var ancak bunlar devede kulak kalir) bu isten para kazaniyorlar. Nasil para kazanildigina gelince crack kullanan kisinin bilgisayarinin internet baglantisi kullanima acik durumdadir. Bu baglanti uzerinden siz farketmeden cok basit bir sekilde illegal islemler yapilabilir. Ele gecirilen bu bilgisayarlarin mac adresleri, ip adresleri (sabit ip kullanmasaniz bile onemli degil cunku program her seferinde ip adresinizi karsiya bildirir) karaborsa olan ve genellikle de kara korsanlar (yasadisi hackerlar) tarafindan kullanilmak uzere satisa cikarilir. Yani oyun v.s. icin skidrow, rainbow v.s. gruplari pek masum gruplar degillerdir.

Kisaca crack islemleri kullanicilar icin en buyuk tehlikedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Linux uzerinde de calisan virusler var. Bu konuda herkesin yanlis bildigi konu linuxda virus olmadigidir. Ancak linux da dahil olmak uzere butun isletim sistemleri icin uretilmis virusler vardir. Ornegin siz crack kullansam bile bisi olmaz diyorsunuz da sudo komutu ile kurdugunuz crack sistem dosyalarina cok guzel bir sekilde mudahele eder ve sistemi islemez hale getirebilir. Yanlis bilinenin aksine crack tabir edilen yazilimlarin bir cogu tehlikelidir. Kimse babasinin hayrina dur ben su yazilimi kirayim da herkes kullansin demez. Genellikle icerisine kucuk bir program gomulur ve gomulen yazilim virustur. Bu virus mavi ekranlara veya isletim sisteminin cokmesine neden olmaz. Sadece bilgisayarinizin baglantisini baskalarinin kullanmasina izin verir. Ornegin sizin haberiniz dahi olmadan internette veri alisverisi yapar. Proxy olarak bilgisayarinizin kullanilmasina izin verir, reklam mailleri (spam mailler) atilmasinda kullanilir gibi gibi. Kimi trojan barindirir ve bilgisayarinizi baskalarinin kullanimina acar. Crack yazanlarin cogu (evet tehlikesiz olanlar var ancak bunlar devede kulak kalir) bu isten para kazaniyorlar. Nasil para kazanildigina gelince crack kullanan kisinin bilgisayarinin internet baglantisi kullanima acik durumdadir. Bu baglanti uzerinden siz farketmeden cok basit bir sekilde illegal islemler yapilabilir. Ele gecirilen bu bilgisayarlarin mac adresleri, ip adresleri (sabit ip kullanmasaniz bile onemli degil cunku program her seferinde ip adresinizi karsiya bildirir) karaborsa olan ve genellikle de kara korsanlar (yasadisi hackerlar) tarafindan kullanilmak uzere satisa cikarilir. Yani oyun v.s. icin skidrow, rainbow v.s. gruplari pek masum gruplar degillerdir.

Kisaca crack islemleri kullanicilar icin en buyuk tehlikedir.

Burada beni en az dinlemesine rağmen en iyi anlayan sensin dostum :) Linux'a özel virüsler vardır, doğru ! ama linux crack'e zorlamaz ücretsiz alternatifler verir. Güvenilir kaynaklar vardır linux'ta o kaynaklardan şaşmaz isen hiçbir sorun ile karşılaşmazsın. Sudo komutu ile crack program kurma olayını anlamadım, ancak zaten oyun dışında crack ile işim olmuyor. Aslında... Steam üzerinden dağıtılan ücretsiz oyunlar da var. Misal favorilerimden birisini söyleyim, bir half life modu olup, tamamen ücretsiz verilen (half life satın almanıza gerek yok) estranged. Eğer oyun oynayacaksan zaten oyunun önce demosunu oynayacan, beğendiysen steam'den satın alıp indirecen orjinalini. Multiplayer avantajı da cabası :)

Ancak sanırım sen bu konuda benden biraz daha bilgilisin. Wine üzerinden virüs çalışabilir mi ? yada Mono üzerinden ?

Sanıyorum, demin dediklerinin arasında bunu ima etmiştin. RMS bunun hakkında Mono'dan uzak durun ! diye bir anons geçmişti. Bilgilendirirsen sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eronis -- 20 Ekim 2014; 16:01:55 >

• eronis E kullanıcısına yanıt
    Merhaba tekrar,

Linux cogunlukla ucretsize yonelttigi kesinlikle dogrudur. Ancak her yazilimin linux versiyonu yoktur :) Sudo komutu gecici olarak yazilim kurarken veya crack islemi yaparken sistem dosyalarina root izni verdigin komuttur. Bu esnada yapilan islemler butun sistemi etkiler. Wine uzerinden virus calisir mi demissin evet calisir. Ancak sadece wine emulatoru aktifken etkin olur. Mono da farkli degil. Ayni sekilde ona da bulasabilir. Windows virusleri sadece bu emulatorler aktifken calisabilir ama eger linux virusu bu emulatorlere bulasirsa daima aktif olur.
  • windows 10 olmayacakmı yav windows 8 ile alakası yok windows yeni bir şey üretiyor anlamını vermek için windows 10 dedik diye açıklamasını okumuştum sanki
  • Ne güzel 8.1 den 9'a geçicektik microsoft baktı bedavadan geçirmem dedi illa para verip geçiricek microsoft.Bu microsoftun işi zaten geçirmek. Ne oldu 10 olduda zaten mac te ve linuxta seneeeeelerrrrdir olan özellikleri sanki yeniymiş gibi tekrar pazarladı yetmedi yok ettiği başlat menüsünü tekrar geri getirerek matah bişey yapmış gibi gösterdi.

Düşünsenize microsoftun tasarım bölümünde çalışıyosunuz çok akıllısınız ya düşünüyosunuz kafa patlatıyosunuz o kadar akıllısınız ki evet sonunda buldum diye bir ses geliyor. Bütün ekranda kareler olsun.
    Vay be ne şahane fikir bunu düşünebilmek bile baya ıq gerektiriyor.
    Mac kullanmak için param yeterli olmadı maalesef fakat steve jobs'u yenilik konusunda ayakta alkışlamak isterdim eğer hayatta olsaydı.

• laptop üreticileri piyasadan çekiliyor.

millet artık tablet e telefona dönüyor

windows da mobil sürümden pek umduğunu bulamadı.

windows un tekelliği git gide kırılıyor.

Tek kurumsal pazarda aktif kalabilecek gibi gözüküyor windows.

onda da apple o pazardan pay almaya çalışıyor ve de başarıyor gibi

bakalım önümüzdeki süreçte neler olacak
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.