Şimdi Ara

Windows Açıldıktan 2 Dk. Sonra Reset Atıyor ( Süreki )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle belirteyim arama yaptım.Ama çıkan sorunlar pek benim durumdan değil.O yüzden konu açayım dedim.

Yaklaşık 2 hafta önce bilgisayarıma format atmıştım.Bundan 3 gün sonra bilgisayar açıldıktan 30 sn-1 dk veya 2dk sonra reset atmaya başladı.Windows açıldıktan kısa bir süre sonra reset atıyordu.Dosyalarımı bile alamadım

Neyse tekar format attım düzeldi.Taa ki düne kadar.Dün sabah bilgisayarı açtığımda aynı olayı tekrar yaşadım.Windows açıldı , sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı dedi ve kısa bir süre sonra reset attı.Tam aha gene yaa ... dedim ki dün birdaha reset atmadı.

Bugün sabah gene bilgisayarımı açtım ve aynı şey.Gene windows açıldıktan sonra kurtarılma mesajı ve ardından reset ... bu sefer durum farklıydı.

Gene ilk haline dönmüştü sorun...İlk sorundan tek farkı ilkinde kurtarılma mesajı yoktu...

Arkadaşlar çok ca sıkıcı bir durum.Ghost'la yedek almıştım.Ama o da D'de kaldı.Onu bile alabileceğim kadar beklemiyor bilgisayar.

Lütfen yardımcı olun.Ben birkaç seçeneği eledim.Yazayım ...

Öncelikle sıcaklık kaynalı birşey olamaz.Saatlerce çalışıp power yanma derecesinde ısınmışken bile reset atmıyor

Sonra .. power yetersiz olamaz.700 watt

Virüs olabileceğini de sanmıyorum.formattan sonra ne flash taktım ne cd.Girdiğim birkaç site var onun dışında sitelere de girmem.

Acaba bir kablomu çıkıyor dedim.Tek tek tüm bağlantıları söküp tekrar taktım.Ramleri söktüm tekrar taktım...

Aklıma hiçbirşey gelmiyor ...

• İşlemcinin ısılarına baktınmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: E[x]eCute

Öncelikle sıcaklık kaynaklı birşey olamaz.Saatlerce çalışıp power yanma derecesinde ısınmışken bile reset atmıyor

ısı ile alakalı olmadığından bahsetmiş arkadaş..Bunu göz önünde bulundururarak anakartınızı incelemenizi tavsiye ediyorum..anakartta olan sorunlarda pclerin resetlenmesine sebep olabiliyo..
  • Eminmisiniz sıcaklıkların normal olduğuna. Biosdan baktınızmı
  • E[x]eCute, arkadaşım öncelikle buna benzer bir çok konuyu cevaplamıştım ve sorun düzelmişti forumda aratmışsınız bulamamışsız sorun değil tekrar açıklarım.

1 Şimdi Windows açıldıktan sonra bu hatayı veriyorsa sistem bazlı bir sorun vardı yani sistemi resetleyen virüsler vardır C ve diğer sürücülerinizi tarayyın.

2 Sistem dışında Pc açılırken bios menüsüne girin ve hiç bir işlem yapmayın sadece 2 dl bekleyin eğer resetlenme olayıyla karşılaşırsanız bilinki sistemle alakalı bir şey değil yok reset atmazsa sistemde bir sorun vardır. Bios'ta da reset atarsa sorununuz donanımsal bununda nedenleri;

a Psu'nun sorunlu olması
    b İşlemci fanını işlev yapmaması
    c Bulunduğunuz yerdeki elektrik istikrarsızlığı. Pc'de güç kaynağı yoksa böle bir sorunla karşılaşabilrsiniz.
  • Arkadaşlar bilgisayar açıldıktan 1 saat sonra reset atmıyor ki.Yani düğmeye bastıktan toplam 2 dk. sonra reset atıyor.Bu süre zarfında böyle reset derecesinde bir ısınma olur mu acaba ?

Ama evet olur diyorsanız gidip bir bakayım.Şu reset işini 5 dk geciktirsem yedeğimi hard diske atıp rahatlayacam :D

Bu arada DEAD-RECKONING anakartla ilgili ne gibi bir sorun olabilir ?
  • anakart üzerinde yüzeysel bi inceleme yap ufakta olsa çatlak vs. var mı? kondansatörler de patlak varmı ona bakabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avionics -- 10 Haziran 2009; 11:39:28 >
  • Kasap1988 mesajını gördğkten sonra biosu açıp bekledim (11:33:01)

Şimdi hala biosta.Yani donanımsal birşey değil herhalde.

Sıcaklık değerlerine baktım da biosu ilk açtığımda CPU=37 , System Temp. = 35 , PWM Temp. = 48 di.

Bu mesajı yazmadan hemen önce baktım 40-38-54 olmuş.Bu kadar artık normaldir herhalde

Bu arada Kasap1988 , C yi tara demişsin de o kadar zamanım yok.Son çare format mı
  • E[x]eCute, arkadaşım eğe bios'ta reset atmadıysa sorun sistemde. Birde şunuda hatırlatayım bazı arkadaşlar bilip bilmeden salıyorlar bu doğro değil ısıdan kaynaklanabilmesi için işlemcinin üzerindeki soğutucu ve fanını çalışmaması lazım doğru eğer bu şekilde olursa Pc 2 dk ısı rekoru kırar.

E[x]eCute, arkadaşım Pc'yi Güvenli Mod'ta açmayı deneyin açabilirseniz virüs ve spam taramasından geçirin.
  • Evet şuan tarıyor.Sorunu araştırırken çoğu kişinin pc'sinin güvenli modda da reset attığını okudum.Ben de öyle olmasını bekliyordum ama olmadı.

Şuan hem tarıyor hem de yedeğimi hard diske atıyorum

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim ...
  • E[x]eCute, arkadaşım yedek alma derken kastınız imaj almaysa yani şu Acronis True İmage ile alınan imajsa şimdi almayın çünkü sistem temizse alın yok verilerinizi başka bir yere depolayacaksınız onu bilemem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kasap1988

E[x]eCute, arkadaşım yedek alma derken kastınız imaj almaysa yani şu Acronis True İmage ile alınan imajsa şimdi almayın çünkü sistem temizse alın yok verilerinizi başka bir yere depolayacaksınız onu bilemem.

Yok daha önce Norton Ghost'la yedek almıştım ama D 'de kalmıştı.Onu aldım şimdi ...
  • eğer 1 ' den fazla ram varsa birini çıkar öyle dene birini çıkar öyle dene büyük ihtimal ram olabilir ama ramden olsa windows yüklenmezdi
  • arkadaşlar benimde aynı sorunum var bilgisayar açılıyor programlar yükleniyor ve ardından bilgisayar kendine reset atıyor.Biostayken hıcbır sorun yok.Güvenli modda açıp virüs taraması yaptığım zaman bilgisayarım kapanıyor...yardımlarınız bekliyorummm.......
  • Sorunu halledeli çok oldu ama yanlış hatırlamıyorsam format atarak çözdüm ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.