Şimdi Ara

Windows açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar, saygılar, sevgiler...

Direkt konuya giriyorum, eskiden winXP kullanıyordum ve 3dsmax kullandığım için ram takviyesi yapmak istedim. ocz fatality 2*1 GB 1066 ramim vardı yanlarına ocz'nin biraz farklı bir modelinin 2GB 800 ram taktım, XP açıldı ancak açıldıktan hemen sonra kitleniyordu reset atmak zorunda kalıyordum.

4 GB desteklemediğinden olsa gerek diye düşünüp eski 1gblardan birini çıkardım kalan 1gb ile yeni 2gb'ı dual olarak bağladım ve sorunsuz 3GB kullandım.

Şimdi vista 64bit kurdum, ancak o çıkardığım 1GB rami takınca bios 4GB rami görüyor, ancak vista tam yükleme ekranı geldiğinde bilgisayara reset atıyor.

Ramler tek tek oem 533 1gb ramle bile uyumsuzluk olmadan çalışıyorlar, 2*1 GB'ın yanına 1gb oem takınca çalışıyor, ancak aynı markadan taktığım 3. rame alerjileri var.

Bu konuda bir fikri olan var mı? rame ihtiyacım var maxla after effects birlikte açınca 3gb ram doluyor bilgisayar kasılıyor, kesinlikle ram takmam lazım, ama yeni ram almaktan korkar oldum...

Fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var, şimdiden çok teşekkürler herkese...

Saygılar...

edit: ramleri buldum biri şu:http://www.hepsiburada.com/ocz-fatal1ty-2gb-1066mhz-ddr2-dual-kit-2x1gb-ocz2f10662gk/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd72966 girmeye üşenenler için 2.1V 5-5-5-15

biri de şu:http://www.hepsiburada.com/ocz-2gb-ddr2-800mhz-vista-upgrade-bellek-ocz2vu8002g/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd72037 girmeye üşenenler için 1.8V 5-6-6-18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pahloptaoy -- 25 Haziran 2009; 11:33:19 >

• quote:

Ramler tek tek oem 533 1gb ramle bile uyumsuzluk olmadan çalışıyorlar, 2*1 GB'ın yanına 1gb oem takınca çalışıyor, ancak aynı markadan taktığım 3. rame alerjileri var.

normaldir adamlar bizim markamizi ilk gunden son gune her modeli yan yana kullanabilirsiniz demiyor ki.ocz marka diye her modelinde ayni "ocz" cipi kullanmiyorlar ki.ocz gold 512*2 yanina ocz gold 1gb taktim iyi oc olmadi mesela.ram markasi ayni olsa bile bir modelde elpida digerinde micron digerinde powerchip ama ram uzerinde ocz yaziyor.
  • bence tminglerde hata war :D hepsini 800 mhz yapıp tmingleride biraz yüksek tut
    5 5 5 15

5-6-6-18 bunları 800 mhz ve 5-5-5-15 olarak yap olmazsa 5-6-6-15 yap hatta -5-5-5-16 olur bak bakkim hangisi hata veriyor :D yada voltajla ilgili bi sorun olabilir ona iyi bak :D program kullanıp detaylara baksana
  • Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler. Şimdi cevap gelene kadar bi kere daha deniyim dedim rami eklemeyi, ancak şimdi eski çalışan ramlerle de çalışmıyor, bilgisayar açılmıyor, arkadaşın bilgisayarından girmek zorunda kaldım.
    Windowsun açılma seçeneklerinden hata olduğunda otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bıraktım ve açılışta yeniden başlamak yerine mavi ekran verdi. "biosunuz tam ACPI uyumlu değil, biosunuzu güncelleyin" diyor ancak az önce açılıyordu da şimdi mi uyumlu değil? diye soruyorum kendisine... bios updatelerindeyse acpi ile ilgili bir güncelleme yok anakartın, ECS A790GXM-A. Valla bilgisayarı kaldırıp kitap falan okuyacağım nefret ediyorum bu anlamsız sorunlardan...
  • kasanin guc kablosunu cikar reset jumperini biliyorsan onunla bilmiyorsan pilini cikar bir kac dakika bekle.calistigindan emin oldugun tek rami tak sonra daha fazla takarsin.windowsu da formatla yakin zamanda.biostan yanlis secilmis de olabilir acpi olayi ya da windows nlite ile ozel yapim bir sey mi?bende olmustu islemci tipini yanlis secmisim 3dmark filan calismiyordu.baska cd bul onunla kur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.