Şimdi Ara

Windows başlamıyor. İmleç siyah ekranda yanıp yanıp sönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
42.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. Çalışan bir bilgisayar vardı. Ne oldu bilmiyorum. Windowsu başlattığımda DOS ekranı gibi siyah bir ekranda imleç yanıp yanıp sönüyor ve Windows başlamıyor. Bu neden kaynaklanır. Yardımlarınızı bekliyorum.

• Eğer donanım hakkında biraz bilgin varsa, kasanın içini aç kabloları sök tekrar tak dene...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Mat -- 11 Ocak 2007; 18:11:49 >
  • bir de şunu dene bilgisayar açılırken F8 e basarak güvenli kipte açmayı dene açılmazsada donanımlardan birini yanlış veya eksik takmışsın demektir.
  • Elektik kablosunu statik elektrilenme olabilir düşüncesyle çıkardım. Birkaç kez power düğmesine basarak yükü boşalttım. Fakat değişmedi. Bilgisayar yine Windows başlamadan imleç siyah ekranda yanıp yanıp sönüyor.
  • içinde disket olmasın
  • Disket cd filan takılı değil. F8 tuşuna basarak güvenli moda geçmeyi denedim. Fakat oradaki açılış modları da ekrana gelmiyor.Biraz önce çalışıyordu. Sistem geri yüklemede sorun vardı. Bilgisayarı önceki bir tarihe geri yükleyemiyordum. Onu halledeyim derken şimdi bilgisayar hiç açılmaz oldu. Yine siyah ekranda sol üst köşede imleç yanıp yanıp sönmeye devam ediyor.
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bios ayarlarında bir sorun olabilir.

forumda bios ayarları ile ilgili kapsamlı bilgi veren topic olması lazım.

bios ayarlarını söylerdim ama bende yeni yeni öğrenmeye başladığım için yanlış bilgiler vermek istemiyorum.

o da olmazsa format at.
  • Arkadaşlar bu imleç neden yanıp yanıp sönüyor. Bilgisayar yeni 1 aylık filan. Format atmadan işi çözebilirmiyim. Lütfen fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar lütfen yardım. Bu konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
  • Selamlar arkadaşım,

Bence XP CD' si ile boot et. Ardından Windows Kurtarma ' yı çalıştır derim. (Automated System Recovery)

İnşallah işe yarar.
  • aynı ekran bendede oluyor format attıkdan sonra reset çekildiği zaman siyah ekran üstte imleç ynaıp sönüyor driverları internette indrim ama olmadı sorun çözemdim :/ bilgisi olan varsa lüztfen yardım etsin
  • Biostan Hdd ni kapatmış olabilirmisin.Bios ayarları Normal ise Xp cdini tak biligisayarınızı onarmak için R ye basın yazısı çıktığında R ye bas ms dos komut işlemi çıkacak karşına Oraya chkdsk /r yap yada chkdsk /p yas enter e bas eksik dosyaların onarılır.Vista Yüklüyse vista dvd ni takık başlangıç onarması yapman yeterli olacaktır.En son çare format...
  • bugun bende aynı konuyla ilgili yeni bir konu acmıstım ama
  • aynı sorun bende de var çözebildin mi ?
  • biosu çıkar 5-10 dakka beklet. yada kasayı aç üşenmeden parçaların kablolarını tekrar takmayı dene.(son söylediğimin işe yarayacağından emin değilim çünkü parçaları tanımasaydı, tanımadığını söylerdi herhalde, ilk söylediğimde bios virüslenmesi olabilir ama eğer pc dual biossa, biosa değme bile gerek yok.bu arada ben pc profesörü değilim söylediklerimi yapacaksan bunuda göze al ) düşüncelerim bunlar.
  • Bilgisayara micro sd kart taklıysa yada usb bellek takılıysa açılışta bu hata ile karşılaşılıyor.

çıkartıp tekrar denerseniz düzelir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zanpinoz

Bilgisayara micro sd kart taklıysa yada usb bellek takılıysa açılışta bu hata ile karşılaşılıyor.

Sen kime cevap yazdın acaba ? adam 2013 yılında yazmış 2013.
  • quote:

Bilgisayara micro sd kart taklıysa yada usb bellek takılıysa açılışta bu hata ile karşılaşılıyor.

Galiba cevabı bana yazmış, bugün başıma geldi benzer sorun
    Bilgisayar açılırken siyah ekrana düşüyor, imleç yanıp yanıp sönüyor ama uzun süre beklersem windows açılıyordu
    bios dan falan sandım ilk başta düzelmeyince bi internetden bakayım dedim
    arkadaşın mesajını görünce bi baktım bnm emektar cep telefonu takılı kalmış onu sokünce düzeldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.