Şimdi Ara

Windows başlatma hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sizden ricam...

bilgisayarım / özellikler / gelişmiş / başlangıç kurtarma / ayarlar/
    menüsündeki
    "
    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
    "
    başlama ayarlarını değiştirdim dolayısıyla windows artık acılmıyor başlangıç hatası veriyor...

bunu düzeltebilirmiyiz cvp ewet s nasıl düzeltiliyor...

şimdiden teşekkür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belkibirgun00 -- 7 Mayıs 2007; 23:56:18 >

• [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Bendeki bu
    Bunu notepad ile kaydet
    Hardiskini söküp başka PC ye tak
    Bu dosyayı diskine at
    Sonra da diskini tekrar kendi PC ne tak
    Olmuştur artık

İnşallah yakınlarında başka bir PC vardır.
  • başka pc ye gerek yok, muhtemelen amd çift çekirdekli işlemci yaması vb birşey kurdun windowsa? pc yi her açışında karşına işletim sistemleri menüsü geliyordu..

bilgisayar başlarken f8 ile güvenli kipte çalıştır, ayarları eski haline getir, sorunun düzelecek
  • teşekkürler ama bende ki sorun biraz değişik :)

amd işlemci ama yazdıgım yazı bir başla bilgisayara ait başlangıç adresi.
    sorun ise adresi değiştirdiğim için bilgisayar windows'u bulamıyor

windowsroot/ system 32 hata felan diyor.

f8 konusunda ise tıkladıgım zaman işletim sistemlerini listeliyor ama zaten o windows adresini değiştirdiğim için gene aynı hata mesajını veriyor.

bide bendeki laptop harddisk'ini de nasıl çıkaracam bilmiyorum ayrıca garantisi uçar diye korkuyorum :)

yardımlarınızla yapabilecegim bi yol varsa yapmayı tercih ederim yoksa da en kısa yol format mı çekelim...

formattan uzak durmamın sebebi driver yüklemeleri
  • arkadasim ramlerden olabilir buna benzer benim laptopta da olmustu windows baslamiyodu format atmaya calismistik yinede olmadi sorun ramlerdeymis degistirdik oldu sende birinden odunc ram al dene derim
    quote:

Orjinalden alıntı: belkibirgun00

teşekkürler ama bende ki sorun biraz değişik :)

amd işlemci ama yazdıgım yazı bir başla bilgisayara ait başlangıç adresi.
    sorun ise adresi değiştirdiğim için bilgisayar windows'u bulamıyor

windowsroot/ system 32 hata felan diyor.

f8 konusunda ise tıkladıgım zaman işletim sistemlerini listeliyor ama zaten o windows adresini değiştirdiğim için gene aynı hata mesajını veriyor.

bide bendeki laptop harddisk'ini de nasıl çıkaracam bilmiyorum ayrıca garantisi uçar diye korkuyorum :)

yardımlarınızla yapabilecegim bi yol varsa yapmayı tercih ederim yoksa da en kısa yol format mı çekelim...

formattan uzak durmamın sebebi driver yüklemeleri

• dostum ram değil bizzat kendim ikinci kere windows yükledim oldumu iki işletim sistemi bende birini silip ötekini bırakıyordum ama hep yeni yükledigim windows'u acıyordu yada bilgisayarı actıgım da listeden seçmem gerekiyor du ki eski windows'umu acabileyim...

ve yeni yüklediğim windows'u delete yaptım ve işletim sistemleri listesinde ilk yani driverleri yüklü windows adresini bıraktım ama aralarda ki "0" "1" "2" gibi rakamlar vardı onu değiştirdigim zaman bilgisayarı kapatıp actıgım da
    windowsboot:system32 gibi bi hata var cd'yi takın felan diye yazıyordu...

teşekkürler yardımlarınız için....
  • vallahi bendeki sorunlar ramdenmis seninki icin birsey diyemem o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler arkadaşlar ben sorunu çözdüm ama kodlama işi ile değil

ilk günlerde bi yedekleme cd'si yapmıstım ordan geri dönüşüm yaptım ilk ayarlarına döndü yani...

ama sorun nasıl cd'siz nasıl hallolur onu tam olarak anlayamadım ve cvp bulamadık
    bulursak en kısa zamanda paylaşırız...

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: tiske

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Bendeki bu
    Bunu notepad ile kaydet
    Hardiskini söküp başka PC ye tak
    Bu dosyayı diskine at
    Sonra da diskini tekrar kendi PC ne tak
    Olmuştur artık

İnşallah yakınlarında başka bir PC vardır.

teşekkürler ama bu şekilde yaparsak nasıl windows başlatma boot ayarlarını değiştirmiş oluruz?
    yani harddisk'i başka bi bilgisayara taktıgında o bilgisayar gene kendi windows başlatma boot'larını görüntüler benim harddisk'teki windows başlatma ayarlarını nasıl değiştirir anlayamadım ama ...

fazla bir bilgim yok saçmalamışsam beni mazur gör...

• XP Cdsini takıp onarma konsolunu açın.
    Komut penceresinde fixmbr ve fixboot komutları ile başlangıç dosyalarınızı yeniden yapılandırın.
    Yeni yükleme değil sadece boot dosyalarını düzenleyerek kurulu sisteminizi kurtarmış olacaksınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.