Şimdi Ara

Windows bazen açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir bilgisayar topladım. windows'u kurdum yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Ama ilk günden beri şöyle bir problemim var; açılışda "loading operating system.." yazısı geldikten birkaç saniye sonra windows açılmaya başlamalı fakat bilgisayarı hemen hemen her açışımda bu ekranda kalıyor(windows başlamıyor) bilgisayara reset attığımda 2. seferde windows açılıyor. bazen bu işlemi 2 kez yapmak durumunda kalıyorum. bazen o yazı bile çıkmadan takılıyor bazen de "can not read from disk" tarzı bir uyarı alıyorum. en fazla 2-3 resette normal olarak açılıyor bilgisayarım.

Sorun nerde olabilir? harddisk te mi? yoksa windows un kuruluşndan falan mı?

• Büyük olasılık sorunun harddiskte, hdd tune ile quick scan seçili olmadan yani full tarama yapmanı öneririm. Bad sector oluşmuş olabilir işletim sisteminin bulunduğu sektörlerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabazios

Selamlar,

Yeni bir bilgisayar topladım. windows'u kurdum yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Ama ilk günden beri şöyle bir problemim var; açılışda "loading operating system.." yazısı geldikten birkaç saniye sonra windows açılmaya başlamalı fakat bilgisayarı hemen hemen her açışımda bu ekranda kalıyor(windows başlamıyor) bilgisayara reset attığımda 2. seferde windows açılıyor. bazen bu işlemi 2 kez yapmak durumunda kalıyorum. bazen o yazı bile çıkmadan takılıyor bazen de "can not read from disk" tarzı bir uyarı alıyorum. en fazla 2-3 resette normal olarak açılıyor bilgisayarım.

Sorun nerde olabilir? harddisk te mi? yoksa windows un kuruluşndan falan mı?

PSU kaç Wat ?
  • PSU 500W net 420W. Sistemim 380 küsür W güç çekiyor olmalı.

Hard diski 0 almıştım bu sorun ilk günden beri var. taramayı yaptıracağım bugün yinede.

Bu arada bilgisayar açıldıktan sonra kullanımda hiç bir sorun yaşamıyorum.
  • Harddiskin sata portunu değiştir. Birde boot ayarlarından birinciyi harddisk yap. Çünkü içerde bazen dvd yada cd olunca açılmıyor boot algılayabiliyor kafasına göre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.