Şimdi Ara

Windows Ekranında takılı kalıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda çok aradım fakat çözümünü bulamadım. Bilgisayarı açtığımda windows yazısı ekrana çıkıyor 5 sn de geçmesi gereken yeri kapatmadığım sürece takılı kalıyor. birkaç defa resetledikten belli bir süre sonra geçiyor ve normale dönüyor.

Windows dosyalarında bir problem olabilir diye format attım fakat problem devam etti. Tahminince donanımdan ama yanlış bir şey yapmadan siz arkadaşlara danışmak istedim.

Bu konuda fikirleriniz bekliyorum sizce bu takılmayı neden yapıyor olabilir..
    tüm fikirleriniz için teşekkürler..

• bios pilini çıkartıp tak pc kapalıyken ama
  • Merhaba,

Sorununuz büyük ihtimalle yazılımsal bir sorundan kaynaklanmakta.
    Format attıktan sonra sürücüleri yüklemediğiniz sürece sanırım sisteminiz normal bir şekilde açılmakta.
    Sanırım donanım sürücülerini yükledikten sonra takılma başlamakta.

Büyük ihtimalle bilgisayarınız güvenli modda da açılmakta.

Başlangıçta F8'e basarak ''Çalışan en son ayarlarım'' ile başlangıç yapmayı deneyiniz.
    Güncel donanım sürücüleri ile yükleme yapmayı deneyiniz.

Ayrıca Fixboot.exe bazı açılış sorunlarını çözmeye yardımcı olabilmekte.

Denemekten başka bir yol şu an için maalesef yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Merhaba,

Sorununuz büyük ihtimalle yazılımsal bir sorundan kaynaklanmakta.
    Format attıktan sonra sürücüleri yüklemediğiniz sürece sanırım sisteminiz normal bir şekilde açılmakta.
    Sanırım donanım sürücülerini yükledikten sonra takılma başlamakta.

Büyük ihtimalle bilgisayarınız güvenli modda da açılmakta.

Başlangıçta F8'e basarak ''Çalışan en son ayarlarım'' ile başlangıç yapmayı deneyiniz.
    Güncel donanım sürücüleri ile yükleme yapmayı deneyiniz.

Ayrıca Fixboot.exe bazı açılış sorunlarını çözmeye yardımcı olabilmekte.

Denemekten başka bir yol şu an için maalesef yok.

Desteğin için teşekkürler..

Format attımdan sonra tüm donanım programlarını yükledim yani kapatmadan o yüzden önce mi sonra mı bilemiyorum.

Açıp kapattırken en son iyi ayarlarla aç diye açıyorum. (3-4 defada anca açılıyor) Güvenli modda değil
    Fixboot programını kurup deneyeceğim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Presto con fuoco

bios pilini çıkartıp tak pc kapalıyken ama

Bios pilini çıkartım takmak başka bir problemi tetiklemez değil mi arkadaşlar.
    Daha önce hiç yapmadığım bir iş :( Açıkcası pek oynamak da istemiyorum son çare olsun
  • @ErenPaşa

Sistem açıldığında Windows saatinde değişme olmuyorsa,BIOS ayarları sabit olarak kalıyorsa BIOS pilini değiştirmeniz sizi sonuca ulaştırmayacaktır.
    Sistem kapalıyken BIOS pilini çıkartıp-takmanız başka bir probleme yol açmaz.

Sisteminizi Güvenli Mod'da açmayı deneyiniz.
    Sorunsuzca açılıyorsa,donanım sürücülerinizde bir problem var demektir.
    Format attıktan sonra güncel sürücüler ile tekrar deneyiniz.
  • @ ROME

sistem açıldığında hiçbirşey değişmiyor. ben gene de arkadaşların dediği gibi bios pilini çıkartıp tekrardan takdım. Fakat hiçbir değişiklik olmadı. Hatta şimdi en az 10dk uğraşıyorum açmak için..

Güvenli mod diye seçtiğimde ise not almayı unuttum ama bir yerde çok takılıyor bende reset atıyorum tekrardan...bir dahaki sefer nerede takıldığını bildirecem..

Formatı yeni attım :(
    yardımların için teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemcinin üstündeki fanı çıkartıp tekrardan takdım belki bir problem vardır diye aradaki macun biraz kurumuş acab sorun bundan kaynaklanabilirmi?
    Buraya ne sürmem gerekir..
  • Sorunun ram lerden olabilir hızını artırmışsan orjinale döndür ya da başka ram lerle dene.
  • @ErenPaşa

İşlemci ile fan arasında kalan bölgedeki macunu temizledikten sonra bezelye büyüklüğünde termal macun sürmeniz gerekir.

darkblooded 'in dediği gibi RAM frekansları uyuşmuyorsa (Mhz) bu tip sorunlar çıkabilmekte.
  • @ErenPaşa

Bir de bios pilini çıkartırken bilgisayarı fişten çekmeyi unutma fişten çekince 10-15 saniye bekle pili çıkar bi 10-15 saniye daha bekle sonra geri tak
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkblooded

@ErenPaşa

Bir de bios pilini çıkartırken bilgisayarı fişten çekmeyi unutma fişten çekince 10-15 saniye bekle pili çıkar bi 10-15 saniye daha bekle sonra geri tak

Bu işlemi yaptım ama sorunu çözmedi.. Daha çok zorlanmaya başladı denebilir..
    Daha fazla süre bekletip sonra geri taktım...

Ama dediğin gibi ramlardan olabilir.. En kısa sürede deneyeceğim..
  • Güvenli modda açmaya çalıştığımda gagp30kx.sys sistem dosyasında takılı kalıyor.
    İnternette araştırdım fakat faydalı bir bilgiye ulşamadım bu neden kaynaklanıyordur ve benim soruma neden olabilir mi sizce?
  • Merhaba Arkadaşlar;

Sonunda problemimi çözdüm..
    Harddisk IDE kablosu problemliymiş değiştirince herşey yoluna girdi ne mutlu bana

Yardım eden ve düşüncelerini aktaran arkadaşlara teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.