Şimdi Ara

Windows HD Movie Maker Pro ''select movie output options''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu programı kullananlar mutlaka vardır. Şimdi video hazırlarken kaydetme aşamasında ''select movie output options'' diye bir seçenek var. Bu seçenekte full hd pro versiyonu seçtikten sonra altta Hardware encoder (best performance) ve Software encoder (best compatibility) diye iki seçenek var. Youtube için bunlardan hangisini seçmek gerekir? Birde bu seçeneğin hemen altında ''set bitrate'' diye bir seçenek daha var, onun işlevi nedir acaba? Bu soruyu cevaplamak için illa bu programı kullanmak gerekmez. Youtube için video hazırlayanlar az çok bu sorunun cevabını bilirler ama ben çözemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Çok anlamam ama bitrate ile video kalitesini ayarlayabilirsiniz. Ne kadar yüksek bitrate o kadar kaliteli olur.

Ama dosya boyutu artar.

Hardware encoder ile de daha hızlı işlem yapılır. Software ile daha yavaş.

Software ile videonun daha uyumlu işleneceği belirtilmiş. (Sanırım kalite yada kodek uyumundan bahsediyor.)

Hardware ile sanırım işlemci yada gpu daki özel kodlama sistemiyle video daha hızlı işlenebiliyor.

Hardware yaparsanız da kalitede vb. çok bir fark olacağını düşünmüyorum.

Yanlış bir şeyler yazdıysam. Konuyu bilen arkadaşlar düzeltir sanırım.

• Cevap için teşekkürler. Hardwarede dosya boyutu 971 mb olan bir video, softwarede 917 mb. Hardware Bitrate fullken 810 MB, Software bitrate fullken 771 MB. Bitratede 1 MB/S-Fİle size 53 MB'den 15 MB/S-File Size 802 MB'ye kadar çıkartılabiliyor. İkiside full hd yani 1080 p. Hardwareye parantez içinde iyi performans yazmışlar, softwareye iyi uyumluluk. Seçenek pasifte yapılabilir gibi. Burada önemli olan hardwarenin mi, yoksa softwarenin mi youtubede daha iyi bir performans sergileyeceği. Ben hepsinden youtuba yükledim ama aralarında pek bir fark göremedim açıkcası. İşte mesela düşük işletim sistemli bir bilgisayardan giren birisiyle, yüksek işletim sistemli bir bilgisayardan giren birisine göre değişir. Örnek olarak video linkleri aşağıda, (Videolar konu çözüldükten sonra silinecektir):

Full HD software seçeneği işaretliyken kaydedilen video:

Full HD Hardware seçeneği işaretliyken kaydedilen video:

Full HD Hardware Bitrate full seçeneği işaretliyken kaydedilen video:

Full HD Software Bitrate full seçeneği işaretliyken kaydedilen video:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adaletin Sesi -- 2 Kasım 2020; 18:57:30 >

• Up.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.