Şimdi Ara

Windows İşletim Sistemli Telefon Almayı Düşünenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ISMAIL35M

quote:

Orijinalden alıntı: ddnet

Dostum 8.1de bulup 10'da bulamadığın ne var ?

Sadece harita uygulamaları yeter, Windows10 da da var demeyin L930 ve L640XL ikisinde de navigasyonda sesli yönlendirme yok

Ses konusunda aksesuarları kaldırıp ve gps sinyalini bulduktan sonra denermisiniz, bende ses geldi. Windows 10 da google kayıtlı adresleri unvanla bulmak benim çok işime yaradı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selo078 -- 24 Eylül 2016; 3:55:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selo078

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ddnet

Dostum 8.1de bulup 10'da bulamadığın ne var ?

Sadece harita uygulamaları yeter, Windows10 da da var demeyin L930 ve L640XL ikisinde de navigasyonda sesli yönlendirme yok

Ses konusunda aksesuarları kaldırıp ve gps sinyalini bulduktan sonra denermisiniz, bende ses geldi. Windows 10 da google kayıtlı adresleri unvanla bulmak benim çok işime yaradı.

Yazınızı görmeden önce aksesuarları kaldırıp denemiştim ama olmadı. Bende 8.1 geri döndüm şuanda haritalar ve navigasyon süper çalışıyor ama gıcık oldum artık Windows Phone ayrı bir yere koyan uygulamalar artık android de Windows Phone'dekinden daha güzel hal böyle olunca ilk fırsatta kurtulacağım Microsoft'tan kimseye de Windows Phone tavsiye etmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün okuduğum bir yazı

Lenovo: Microsoft, mobil işletim sistemine sahip çıkmıyor
    Mobil cihaz pazarında en uzun ömürlü platformlardan birisi olan Windows, yavaş yavaş yok olmaya yüz tutuyor. Üretici ortaklar Microsoft’un samimiyetinden şüpheli.
    Microsoft’un mobil cihaz pazarındaki hikayesi uzun yıllar öncesine dayanıyor. Bugünün popüler işletim sistemlerinin henüz bulunmadığı bir dönemde mobil pazara atılan Microsoft, Windows Mobile ile önemli bir başarı elde etmişti. Bununla birlikte bir önceki işletim sistemini tarihe gömen stratejisi firmaya yarar getirmedi.

Mobil Macerası

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile PDA tarafından bu cepheye doğru yönlenen firma WM 6.5 ile bazı modellerde kendisine yer bulmuştu. Hantal bir yapıdan kurtularak daha modern bir sisteme geçmek isteyen Microsoft, radikal bir kararla Windows Phone 7 işletim sistemini tanıttı ve WM platformunu geride bıraktı.

Bugünün Windows işletim sistemlerinde izlerini görebileceğimiz Windows Phone 7 o dönem için önemli bir adım olarak görülmüştü ancak rekabette kalıcı olabilmek adına yine radikal bir kararla geride bırakıldı ve Windows Phone 8 işletim sistemine geçildi.

Nokia’nın desteğiyle yaygın bir kullanım alanı bulan Windows Phone 8, bir dönem yüksek satış rakamlarına ulaşsa da yine rekabetin gerisinde kalmaya başladı ve Microsoft’tan yine radikal bir hamle geldi. Bu kez Windows Phone 8 geride bırakıldı ve Windows 10 mobil işletim sistemine geçildi.

Şimdi

Büyük vaatler ile piyasaya sürülen Windows 10 mobil işletim sistemi ne yazık ki beklenen etkiyi yaratamadı ve soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Microsoft donanım konusunda aktif rol almak istemiyor ve üretici ortaklarını teşvik ediyor. Bununla birlikte ortaklarını da ikna edebilmiş değil.

Bir süre önce Japon pazarı için bir Windows 10 mobil işletim sistemli akıllı telefon piyasaya süren Lenovo, şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Firma yöneticilerinden Gianfranco Lanci bundan sonra herhangi bir Windows 10 mobil telefonu üretmeyeceklerini açıkladı. Firma, önümüzdeki yıllarda Microsoft’un mobil pazarda ciddi olduğuna ve işletim sistemini destekleyeceğine inanmıyor.

Lenovo’nun endişelerinde haklılık payı yok değil. Microsoft, işletim sistemini uzun yıllar destekleyeceğini açıklamıştı ancak hali hazırda birkaç tane model mevcut. Sadece HP Elite X3 modeli diğer amiral gemi modelleri ile yarışacak kapasitede. Bunun haricinde kalan Windows telefonları ise neredeyse bir yıl önce tanıtılmıştı.

Muhtemelen diğer üreticiler de Lenovo ile aynı düşünceye sahip. Geçmiş yıllarda Windows ekosisteminde görme imkanına sahip olduğumuz LG, HTC, Samsung, Huawei gibi isimler artık yok. Tekrar ekosistemde olacaklarına dair bir işaret de yok. Bu gelişmeler kafalardaki soru işaretlerini arttırıyor.

Microsoft’un Windows 10 mobil üzerinde çalışmaya devam ettiği ve gelecek yıl Continuum özelliğini de geliştirecek Redstone adında büyük bir güncelleme hazırladığı biliniyor. Bununla birlikte henüz endişeleri giderebilmiş değil. Üretici ortakların da desteğini kaybederse, Windows 10 mobil beklenmedik bir anda rafa kalkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ISMAIL35M -- 5 Ekim 2016; 20:00:12 >

• Windows Mobile/Phone kanser demektir.
  • 5800ın modern donanımlısı bu lumialar. Yani arama mesajlaşma internette geziyor gibi yapma haricinde fonksiyonu yok. Telefonu babama verdim kurtuldum. Xiaomi'den selamlar.

• Samsungun eski telefonlarından fazla donuyor. Geçen 520den bir işlem yapacaktım, yükleniyor, sürdürülüyor yazısundan telefonu az kalsın yere çarpıyordum. 500 liralık androidler şuan o kadar yavaş çalışmıyor.

Üst model telefonlar da donuyormuş. Kullananlar inkar ediyor ama arada isyan edip ağzından kaçıranlar var.

Almak isteyen buyursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkünse 8.1 veya 8e dönün. Sonraki sürümler yaramadı bize

• 625 modeli var 8.1 de bu kadar seri çalışan telefon yok

• Lumia 535 in birini 10 a guncelledim, ama sıfırlamadım güncelleme sonrası. one note u açamadım bile. İnşallah biraz adam ederler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmucit

Lumia 535 in birini 10 a guncelledim, ama sıfırlamadım güncelleme sonrası. one note u açamadım bile. İnşallah biraz adam ederler.

Sıfırla ve öyle kullan bence

• Uçan Fin kullanıcısına yanıt
    Zaten 8.1 sürüm. Sıfırlayıp gelen güncellemeleri yükleyip bırakmıştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da öyle geldi, telefon benim değildi. Artık soft reset atmam lazım. İnşallah daha kotu olmaz, kayınvalide kızıyor sonra.

• Benimkisi de aşk nefret ilişkisi gibi bir durum, hala kullanmamın en büyük sebebi telefon benim ihtiyaçlarıma cevap veriyor ama kimseye değil tavsiye etmek yaşlı akrabaya kullansın diye dahi vermem telefonumu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arapkahvesi

Benimkisi de aşk nefret ilişkisi gibi bir durum, hala kullanmamın en büyük sebebi telefon benim ihtiyaçlarıma cevap veriyor ama kimseye değil tavsiye etmek yaşlı akrabaya kullansın diye dahi vermem telefonumu.

Windows telefonlar şu an aynen dediğiniz gibi, diğer işletim sistemleri ile kıyaslandığında akıllı telefon görünümlü 3310 gibi

• quote:

quote:

Benimkisi de aşk nefret ilişkisi gibi bir durum, hala kullanmamın en büyük sebebi telefon benim ihtiyaçlarıma cevap veriyor ama kimseye değil tavsiye etmek yaşlı akrabaya kullansın diye dahi vermem telefonumu.

Windows telefonlar şu an aynen dediğiniz gibi, diğer işletim sistemleri ile kıyaslandığında akıllı telefon görünümlü 3310 gibi

"Diğer işletim sistemli telefonlar"ı büyük ekrana bağladığınızda PC vari bir deneyim oluyor mu? (Bknz. Continuum)

• quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

quote:

"Diğer işletim sistemli telefonlar"ı büyük ekrana bağladığınızda PC vari bir deneyim oluyor mu? (Bknz. Continuum)

Bu mudur

• Yaklaşık 3 yıldır lumia 925 kullanıyorum. Ben windows phone'dan memnunum. Kasma, donma vs.. olmuyor. Pek fazla uygulama kullanmadığımı belirtmem gerekiyor. Whatsapp, hava durumu ve internete girmek dışında ekstra kullanım amacım yok. Iphone'ların fiyatı malum, bir telefona o kadar para vermeyi düşünmüyorum. Android'e de geçme düşüncem yok. Eğer bugün yeni bir telefon alsam yine tercihim microsoft olur. Ama bir gerçeği de görmek gerekirse windows Phone'un pek uzun ömrü kalmadı. Başka bir gerçekte şu ki, windows Phone stabil, düzgün, sorunsuz çalışan bir işletim sistemi, ama maalesef tutmadı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

quote:

Bu mudur

Hayır tabi ki, bu kadar yetmez

Windows İşletim Sistemli Telefon Almayı Düşünenler

• Çaresizlik ve yokluk böyle bir şey işte android ve ios 'un geldiği yeri görünce telefonumda continuum ve kulaklık deliği var diye sevinmekten başka çare kalmıyor umarım microsoft'un bir sonraki değişiklik/güncellemesinde bunları da kaybetmezsiniz. Şu hale bakınca ne kadar acınası bir tablo ortaya çıkıyor bir Windows Phone kullanıcısı, bir firma telefonunda kulaklık girişini kaldırınca benim telefonunda kulaklık girişi var diye seviniyor. Artık nasıl bir yokluk ise

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.