bende anakart msi K7N420 Pro var. ilk çıkan nforce anakartlardan. uzun süre kendi ekran kartını kullandıktan sonra ATI 9600 XT Powercolor ekran kartı aldım. ana kart 2x/4x (1.5 volt) ekran kartı agp den destekliyor. 9600xt de 4x/8x takılabiliyor. yani sorun ekran kartını 8x çalıştıracak anakartım olmadığındanda olabilr ama sonuçta 4x de uyumlular. linux mandrake sorunsuz çalışıyor. Windows XP ise bazen düzgün açılıyor. ama bazı açılışlarda beni sinir ediyor. bazen windows düzgün açılıyor ama sanki remote başka bi bilgisayara bağlanmışım gibi görüntüler yavaş geliyor. yani explorer açtığımda satır satır yukardan aşşağı pencere oluşuyor. bazen XP logosunu geçip login ekranı gelirken mouse görünüyor. ama mavi login ekranı gelemeden ekran kararıyor. monitor ışığı turuncu olup bekleme moduna geçiyor. bu durumdayken arka planda login ekranı geldiğini biliyorum. çünkü klavyeden power tuşuna basıp kapatabiliyorum bilgisayarı. bazende (daha çok) XP logosundan sonra ekran direk kararıyor. monitor ışığı turuncu oluyor. hiç bişey yapamadan mecburen reset atıyorum. bu tarz durumla karşılaşan yada bi çözüm uydurabilecek olan varmı? ben kasanın powerının yetmediğinden şüpheleniyorum. yeni ekran kartı yüzünden volt ihtiyacı arttı (kendi fanı yok ama) ve volt yetmediğinden açılışta salaklıklar yapıyor. ama belirli bi çözüm bulamadım. belirli bi sorundan olsa her açılışta sorun çıkması lazım. kafasına göre açılmaması ise iyice deli ediyor. 5-6 kere reset atıp açtığım bile oluyor.. yardımlarınız için teşekkürler.
Biosunda advanced chipset bölümünde ekran kartı ile ilgili bir bölümde uswc yada us seçimi yapabiliyosun birde fast wirte açıkmı açık ise kapayıp dene bakalım...Ayrıca power management bölümünden power saving kısmını disable et ayrıca bekleme pozisyonu blank screen değilde s1 olsun...(o da power management tan)