Şimdi Ara

Windows OEM Lisansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Yakın zamanda freedos notebook aldım ve geçici bir süre için crackli (korsan) windows 8.1 yüklettim. Uygun bir indirim yakalarsam orj windows 8.1 almayı düşünüyorum. Geçen gün denk geldiğim OEM lisansını size sorucaktım. İnternette pek düzgün bir bilgi yok.

Bazı kişiler OEM faturasının yanında bilgisayar parçaları alınmalı yoksa lisansı geçerli olmaz diyorlar. Örneğin ram, ekran kartı, hard disk gibi yada direk pc. Ben notebooku aldığım için OEM lisanslı windows alırsam tek almış olucam. OEM lisansı geçersiz mi olur? Yani OEM lisansı alsam olur mu? İnternetten baktım bir sürü satan insanlar dükkanlar var gittigidiyorda bile var tek başına satıyorlar. Bunlar insanları kazıklama çabası olan kişiler mi?

Kısacası tek başına OEM Lisanslı Windows 8.1 Pro alır ve notebooka yüklersem işe yarar mı yoksa korsandan farksız mı olur lisans aktifleşir mi? Param hava civar mı olur?

Lütfen doğru bilgiye sahip kişiler anlatırsa daha iyi. Bu konu hakkında çok fazla karmaşık bilgi mevcut. İmkan varsa şöyle bilgisayarcı biri cevaplasa süper olur. Teşekkür ederim şimdiden.

• Hocam nasıl kurdunuz windowsu? Bende toplama pc aldım yarın gelecek elimde 8.1 pro key var ne yapmalıyım bilmiyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hızlıal.com dan w7 home basic 64bit oem aldım. Sıkıntı yok. Ama vatan bilgisayar ve novabilgisayar, aynen dediğin gibi pc alman gerekir dediler. Yani bende etkinleştirmede sıkıntı çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 23 Kasım 2015; 1:04:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.