Şimdi Ara

Windows orijinal ama orijinal değil diyor?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 sene önce Asus bir laptop aldım içinde Windows 7 Home Premium yüklüydü. 2 senedir hiçbir sorun olmaksızın kullandım (tek bir kez format bile atmadım). Fakat son 1-2 gündür bilgisayarı açtığımda karşıma bu windows orijinal değil gibi bir yazı geliyor. Tekrar bilgisayarı açtığımda SS de ekleyeceğim ama şimdilik yardımlarınızı bekliyorum.

• orjinalse buradaki yöntemleri kullanarak etkimleştirebilirsin..

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/activate-windows-7-on-this-computer

sorun çıkarsa veya uğraşamam dersen win7 için bir loader indir ve tıkla orjinalleşir
  • UP...

Denetim masasından baktığımda windows etkinleştirildi diye gözüküyor ama microsoft un sitesine gidip "Şimdi Doğrula" dediğimde bu windows orijinal değildir diyor lütfen yardım!
    Orijinal windows kullanıyorum crack falan yapmak istemiyorum
  • Büyük ihtimalle sistemine yüklü olan işletim sistemi OEM versiyondur. Bunlar bulk halinde sistemlere yüklenir kolaylık olsun diye. Laptopını çevirince altında bir serial key göreceksin. Eğer internetten sistemindeki keyi okuyacak bir program indirirsen bunların tutmadığını göreceksin. Öncelikle bilgisayarındaki keyi bu programlarla ile kaydet. Sonrasında

Control Panel\All Control Panel Items\System içinde Ürün kodunu değiştir (Change Product key) var. Laptopın altındaki serial keyi oraya tıklayarak gir internete bağlıyken. Sanırım düzelecektir.

UYARI UYARI :: Eğer bu işlem sırasında bir sorun olursa, sistemdeki recovery partition'ı sildiysen veya backup almadıysan ve bu işlemden nasıl kurtulacağını bilmiyorsan dediklerimi YAPMA !!!
  • Telefon ile aktifleştirme yapın.
    Telefon ile aktifleştirme için verdikleri telefon numarasını arıyor ve ekranda yazılan numaraları tuşluyorsunuz. Telefonda telesekreterin verdiği karşılık numaraları girdiğinizde işlem bitiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garui

Büyük ihtimalle sistemine yüklü olan işletim sistemi OEM versiyondur. Bunlar bulk halinde sistemlere yüklenir kolaylık olsun diye. Laptopını çevirince altında bir serial key göreceksin. Eğer internetten sistemindeki keyi okuyacak bir program indirirsen bunların tutmadığını göreceksin. Öncelikle bilgisayarındaki keyi bu programlarla ile kaydet. Sonrasında

Control Panel\All Control Panel Items\System içinde Ürün kodunu değiştir (Change Product key) var. Laptopın altındaki serial keyi oraya tıklayarak gir internete bağlıyken. Sanırım düzelecektir.

UYARI UYARI :: Eğer bu işlem sırasında bir sorun olursa, sistemdeki recovery partition'ı sildiysen veya backup almadıysan ve bu işlemden nasıl kurtulacağını bilmiyorsan dediklerimi YAPMA !!!

Cevap için teşekkürler ama System içinde Ürün kodunu değiştir diye bir bölüm yok. En alttaki windows etkinleştirme bölümünde;
    Windows Etkinleştirildi
    Ürün kimliği: xxxx-oemxxxxxxxxxx(ürün kimliğim yazıyor burda)

yazıyor sadece.

• Değişik. Bende var.

slmgr.vbs ile de bunu yapabilirsin.

slgmr.vbs Anlatım

Linkte en altta komut satırından nasıl yapacağın var.

1. Click on Start (the Orb) and type ‘cmd’ in the search box. --> Start tuşuna bas ve cmd yaz. Çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştıra tıkla diye çevirelim burayı :)
    2. Now type the following in Command Prompt and press Enter. --> Komut satırına aşağıdaki gibi lisansı gir.
    slmgr.vbs -ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX <---- Komut satırı kodu.
    Note: XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX should be your product key. <--- XXX senin serial ürün anahtarın.
    4. Once done, type slmgr.vbs -ato to activate your Windows 7. <---- slmgr.vbs -ato komutunu komut satırına gir aktivasyon için.

slmgr dökümantasyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garui -- 24 Eylül 2012; 1:14:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elindeki faturan o windows un orijinal olduğunu gösteren, bu yüzden aldığın sürümü kullanıp loader la orijinalleştirsen de birşey farketmeyecektir
  • quote:

Değişik. Bende var.

slgmr.vbs Anlatım

1. Click on Start (the Orb) and type ‘cmd’ in the search box. --> Start tuşuna bas ve cmd yaz. Çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştıra tıkla diye çevirelim burayı :)
    2. Now type the following in Command Prompt and press Enter. --> Komut satırına aşağıdaki gibi lisansı gir.
    Note: XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX should be your product key. <--- XXX senin serial ürün anahtarın.
    4. Once done, type slmgr.vbs -ato to activate your Windows 7. <---- slmgr.vbs -ato komutunu komut satırına gir aktivasyon için.

slmgr dökümantasyon

Arkadaşım süpersin dediğini yaptım windows etkinleştirildi dedi ayrıca artık ürün anahtarını değiştir yazısı çıkıyor orada
    Ama;
    http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows/help/genuine/what-is-validation şuraya girip sağ taraftaki şimdi doğrula'ya bastığımda böyle bir şey çıkıyor;
    Orijinal Windows yükleyin.
    Windows'un düzgün çalışmak için ihtiyaç duyduğu dosyalar değiştirildi, kaldırıldı veya devre dışı bırakıldı. Sorunu gidermek için orijinal Windows yüklemeniz gerekir. Endişelenmeyin, size bu konuda yardımcı olabiliriz.

Benim sorunum da tam olarak bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Praeceptorem

quote:

Değişik. Bende var.

slgmr.vbs Anlatım

slmgr dökümantasyon

Arkadaşım süpersin dediğini yaptım windows etkinleştirildi dedi ayrıca artık ürün anahtarını değiştir yazısı çıkıyor orada
    Ama;
    http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows/help/genuine/what-is-validation şuraya girip sağ taraftaki şimdi doğrula'ya bastığımda böyle bir şey çıkıyor;
    Windows'un düzgün çalışmak için ihtiyaç duyduğu dosyalar değiştirildi, kaldırıldı veya devre dışı bırakıldı. Sorunu gidermek için orijinal Windows yüklemeniz gerekir. Endişelenmeyin, size bu konuda yardımcı olabiliriz.

Alıntıları Göster
    quote:

Ama;

Ben de Asus Laptop alınca Windows'un bana uygun sürümünü bildiğim kadarıyla Windows üzerinden indirdim. Laptop'ın arkasındaki ürün anahtarını girip etkinleştirmeyi yaptım. Dediğin siteye girdiğimde, ve Şimdi doğrula butonuna bastığımda,

"Welcome to Windows!

Because Windows installed on your PC is genuine, enjoy the security, reliability and protection it provides."

yazısı ile karşılaşıyorum.

Senin sistemine bir loader vs. veya birşey mi yüklendi ?

1)Start tuşuna bas ve cmd yaz. Çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştıra tıkla.
    2) Açılan komut satırına "sfc /verifyonly" yazar mısın ?

C:\Windows\system32>sfc /verifyonly

Beginning system scan. This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.
    Verification 100% complete.

Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

Eğer ki hata alırsan bu komut sonucunda, komutun peşisıra "sfc /scannow" koşmayı dene bakalım onarım yapılacak mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garui -- 25 Eylül 2012; 0:54:42 >

• Önce dediğin gibi verifyonly yaptım ve
    "Windows Kaynak Koruması tutarlılık ihlalleri buldu Ayrıntılar windir/Logs/Cbs.Log konumundaki Cbs.Log dosyasına eklendi"
    dedi.

Daha sonra da scannow yaptım bu kez de
    "Windows Kaynak Koruması bozuk dosyalar buldu ancak bazılarını onaramadı. Ayrıntılar yine aynı dosyaya (cbs log) eklendi"
    dedi.

Cbs.Log dosyamı winrarlayıp ekledim, hocam çok yaklaştın gibi geliyor gerçekten bu sorunumu çözersen çok sevinirim.

http://s2.dosya.tc/server19/gI4NmK/CBS.rar.html
  • quote:

quote:

Ama;

Ben de Asus Laptop alınca Windows'un bana uygun sürümünü bildiğim kadarıyla Windows üzerinden indirdim. Laptop'ın arkasındaki ürün anahtarını girip etkinleştirmeyi yaptım. Dediğin siteye girdiğimde, ve Şimdi doğrula butonuna bastığımda,

"Welcome to Windows!

Because Windows installed on your PC is genuine, enjoy the security, reliability and protection it provides."

yazısı ile karşılaşıyorum.

Senin sistemine bir loader vs. veya birşey mi yüklendi ?

1)Start tuşuna bas ve cmd yaz. Çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştıra tıkla.
    2) Açılan komut satırına "sfc /verifyonly" yazar mısın ?

C:\Windows\system32>sfc /verifyonly

Beginning system scan. This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.
    Verification 100% complete.

Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

Eğer ki hata alırsan bu komut sonucunda, komutun peşisıra "sfc /scannow" koşmayı dene bakalım onarım yapılacak mı.

Aynı şeyleri yönetici olarak da denedim ama sonuç aynı dostum

• Normal sekilde sfc /scannow yaptiginda dosyalar kurtarilamiyorsa sana bir Windows CD/DVD'si lazim bu isi yapabilmek icin. Windows CD'sinden acip repair windows gibi bir secenekle deniyceksin ayni isi. ASUS'daki Recovery icinden sanirim buna ulasamiyoruz.( Icine bakma sansim da cok fazla yok zira benim bilgisayarimda artik boyle bir bolum yok. )

Olmadi direk recovery mi yapsan acaba ama sistem ilk aldigin hale geri gelicek icerde ne var ne yok kaybedeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garui -- 26 Eylül 2012; 9:01:37 >
  • quote:

Normal sekilde sfc /scannow yaptiginda dosyalar kurtarilamiyorsa sana bir Windows CD/DVD'si lazim bu isi yapabilmek icin. Windows CD'sinden acip repair windows gibi bir secenekle deniyceksin ayni isi. ASUS'daki Recovery icinden sanirim buna ulasamiyoruz.( Icine bakma sansim da cok fazla yok zira benim bilgisayarimda artik boyle bir bolum yok. )

Olmadi direk recovery mi yapsan acaba ama sistem ilk aldigin hale geri gelicek icerde ne var ne yok kaybedeceksin.

Bu dediğin Windows 7 cd sini internette bulabilir miyim? (orijinalini)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'a "windows 7 original iso download" yazıp ilk linke tıklarsan kendine uygun versiyonu indirebilirsin diye düşünüyorum. Ama Türkçe uyum konusunda pek bilgim yok. Ben ingilizce versiyon indirmiştim.
  • quote:

Google'a "windows 7 original iso download" yazıp ilk linke tıklarsan kendine uygun versiyonu indirebilirsin diye düşünüyorum. Ama Türkçe uyum konusunda pek bilgim yok. Ben ingilizce versiyon indirmiştim.

sağol hocam yardımların için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.