Şimdi Ara

Windows Phone Adam Olmaz (Almayın Aldırtmayın!) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
2.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonuna kadar haklısın hocam. Ben büyük bi heyecanla bekledim 8.1 i fakat aynı senin gibi telden çok video , film izleyen biriyim.
    fakat 8.1de video izlemek eziyet. Sadece Mobil desteği olan web sitelerinden video izlerken tam ekran oluyor 8.1de.
    peki napıcaz biz bütün sitelerin mobil desteği olmasınımı bekliycez?

Ben tekrar 8.0a Dönüş yaptım.sanada tavsiye ederim.

dünya devi dediğimiz bir şirketin.
    böylesine basit bir hata yapması gerçekten Wp den bir *ok olmaz dedirtebiliyor
  • Telefonun elime geçtiği 20 gün sonra tam 1 yıl olacak. Bu süre içinde wp gayet hızlı bir dönüşüm geçirdi. Beklentileri karşılayıp karşılamaması ayrı bir mesele ama neredeyse talep edilen her şey birer birer yapıldı ve daha da yapılacak.

8.1 beta sürümünden önce herkes işlem merkezi, arkaplan vs. diye ortalıkta dolaşıyordu, 8.1 ile bunlar geldi ama beta sürümden kaynaklanan sorunlar da beraberinde geldi diye ortalık velveleye veriliyor.

Telefonumla 1 yıl önce yapamayıp şimdi yapabildiğim şeyler;
    -İşlem merkezi
    -Arkaplan ekleme
    -3 sütun desteği
    -Çift kademeli ses ayarı
    -Müziklerde ileri geri sarma çubuğu
    -Datasense
    -Ekran döndürme kilidi (ilk aldığımda en fazla bu rahatsız ediyordu beni)
    -Cortana
    -Çift tıkla uyandırma
    -Sessiz saatler
    -Glance özelliği
    -Kaydırarak program kapatma (ilk aldığımda geri tuşuna basılı tutup kapatma özelliği yoktu, daha sonra x butonu eklendi, en sonda da kaydırarak kapatma geldi)

İlk anda aklıma gelenler bunlar. Şimdi diyeceksiniz ki "ee bunların çoğu zaten standart olması gereken özellikler" Evet doğru! Ama 1 yıl önce bunlar ve daha fazlası yokken bile daha pozitif bir hava varken, şimdi 1 yıl sonra bu kadar şey olmuşken estirilen bu negatif havanın sebebi nedir? Hem de beta sürümünü kullanırken???

Yukarı doğru bakınca kullanıcıların talep ettiği çoğu şeyin 1 yıl içinde geldiğini görüyorum. Geriye sadece mağaza problemi kalıyor. Bu da zaman istiyor, sonuçta 2 büyük rakipten seneler sonra yarışa girip bir anda onlara yetişmek mümkün değil.

• onurgunay35 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş once youtube işiyle başlayayım. Youtube nin m.youtubeye yonlendirilmesiyle microsoftun hiç bir alakası yoktur. MS'un YT uygulaması gayet tatlı zarif kolay ve guzeldi ta ki google MS'i baltalayana kadar. Google = android Microsoft = wp. yani oncelikle kusura bakma ama bilmeden yazma.
    şimdi ikinci kısma gelirsek, telefonumda (L 920 ) facebook, twitter , instagram BETA, vs vs her bir uygulama var ve çalışıyorlar. sadece facebook stabilite problemi yaşıyor ki offical surum daha henuz cıkmadı 8.1 ile gelicek. Whatsapp desen şu an gayet stabil çalışır durumda. markete giriyorum bomboş diyoruz da anlayamıyorum ki yemek pişiren uygulama mı olsun istiyorsunuz gunluk hayatta kullandıgnız kullandıgımız herşey mevcut.
    Hani ya şoyle birşey oluyordur aynı model bazı telefonlar dandik bazıları iyi çıkıyor desem oyle birşeyde sozkonusu olamaz, e ben bu doyumsuzlugu anlayamıyorum gerçekten :/
    neyse iyi akşamlar.
  • Android sanki çok mu iyi en azından ana menü takılmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: napoleon07

(CİHAZ LUMİA 925)

saat 4.34 az önce baktım tam 24 saat önce şarj etmişim. Yoğun şekilde kullandım gün içinde, msjlaşma internet sürekli açık, oyun da oynadım 1-2 saat falan. Şuan şarjım %40 . bence çok iyi bi rakam. whatsapp'ı kaldırdılar niye? arka planda inanılmaz pil yiyordu.

Nokia bilindik bir marka, yıllardır hayatımızda. Windows ise dünyanın en iyi işletim sistemi platformu bence. BETA sürümü adı üstünde hataları çok fazla, düzelecek ben ona güvenip aldım. Pişmanlık duymuyorum, ben whatsapp - arada internet - müzik ve birazda kamera çok az oyun oynayan birisi olarak çok çok çok yeterli buldum L925 cihazımı. Kamerası ve tasarımı harika :))

Lütfen zevkler ve renklerin farklı olduğunu unutmayalım dostlar.

windows phone'da whatsapp yok mu şimdi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nieras

Arkadaş once youtube işiyle başlayayım. Youtube nin m.youtubeye yonlendirilmesiyle microsoftun hiç bir alakası yoktur. MS'un YT uygulaması gayet tatlı zarif kolay ve guzeldi ta ki google MS'i baltalayana kadar. Google = android Microsoft = wp. yani oncelikle kusura bakma ama bilmeden yazma.
    şimdi ikinci kısma gelirsek, telefonumda (L 920 ) facebook, twitter , instagram BETA, vs vs her bir uygulama var ve çalışıyorlar. sadece facebook stabilite problemi yaşıyor ki offical surum daha henuz cıkmadı 8.1 ile gelicek. Whatsapp desen şu an gayet stabil çalışır durumda. markete giriyorum bomboş diyoruz da anlayamıyorum ki yemek pişiren uygulama mı olsun istiyorsunuz gunluk hayatta kullandıgnız kullandıgımız herşey mevcut.
    Hani ya şoyle birşey oluyordur aynı model bazı telefonlar dandik bazıları iyi çıkıyor desem oyle birşeyde sozkonusu olamaz, e ben bu doyumsuzlugu anlayamıyorum gerçekten :/
    neyse iyi akşamlar.

Sonunda mantıklı bir yorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghetto Gospel

quote:

(CİHAZ LUMİA 925)

saat 4.34 az önce baktım tam 24 saat önce şarj etmişim. Yoğun şekilde kullandım gün içinde, msjlaşma internet sürekli açık, oyun da oynadım 1-2 saat falan. Şuan şarjım %40 . bence çok iyi bi rakam. whatsapp'ı kaldırdılar niye? arka planda inanılmaz pil yiyordu.

Nokia bilindik bir marka, yıllardır hayatımızda. Windows ise dünyanın en iyi işletim sistemi platformu bence. BETA sürümü adı üstünde hataları çok fazla, düzelecek ben ona güvenip aldım. Pişmanlık duymuyorum, ben whatsapp - arada internet - müzik ve birazda kamera çok az oyun oynayan birisi olarak çok çok çok yeterli buldum L925 cihazımı. Kamerası ve tasarımı harika :))

Var fakat sorunları nedeniyle bir müddet kaldırılmıştı.

• quote:

quote:

(CİHAZ LUMİA 925)

VARRR .

Geri geldi. Bir iki hafta falan kalktı sanırsam benim cihazım o ara servisteydi, şimdi arka plan ekleyebiliyorsunuz resim vs..

arka planda yediği pil ise yarı yarıya azalmış ki bu şekilde çok iyi gidiyor pili. ben l925 cihazımı satmayı düşünürken bir anda vazgeçtim pil düzeyindeki iyileşme sayesinde.
    Beta sürümden sonra bence iyice düzelcek hatalar, kararlı sürümü heyecanla bekliyorum siz de bekleyin derim :))

• quote:

quote:

quote:

(CİHAZ LUMİA 925)

VARRR .

Geri geldi. Bir iki hafta falan kalktı sanırsam benim cihazım o ara servisteydi, şimdi arka plan ekleyebiliyorsunuz resim vs..

arka planda yediği pil ise yarı yarıya azalmış ki bu şekilde çok iyi gidiyor pili. ben l925 cihazımı satmayı düşünürken bir anda vazgeçtim pil düzeyindeki iyileşme sayesinde.
    Beta sürümden sonra bence iyice düzelcek hatalar, kararlı sürümü heyecanla bekliyorum siz de bekleyin derim :))

yorumları okuyunca vazgeçmiştim. 925 almak istiyorum pil açısından. Whatsapp olsun internet olsun yeter bana oyun falan oynamam şimdi alayım mı sizce ?

• 3 sene android kullandım, burada wp yi eleştirenlerin çoğu daha root atmamıştır bile
    romundan tut kerneline içini dışını herşeyini bilirim, başlıca sorunu uygulamaların optimizasyonunun rezalet olmasıdır,
    sürekli ram temizler, uygulama kapatırsınız, rastgele uygulama açar arka planda çalıştırır, rootsuz sd karta uygulama bile kuramazsınız.
    şimdi l525 kullanıyorum gayet memnunum ben, kasma donma yok, pili gayet iyi gidiyor benim isteklerimi karşılıyor açıkçası
  • quote:

quote:

quote:

quote:

(CİHAZ LUMİA 925)

VARRR .

yorumları okuyunca vazgeçmiştim. 925 almak istiyorum pil açısından. Whatsapp olsun internet olsun yeter bana oyun falan oynamam şimdi alayım mı sizce ?

Whatsapp şuan için tatmin edici düzeyde. Tarayıcısı ise fena değil. Youtube da problem varmış sanırım ama 24 hazirandaki kararlı sürüm ile düzelebilir bence.

oyun oynasanız bile zaten oyunlarda donma kasma yok. Hızlı bi cihaz L925. Ama kullanarak alın yani elinize alın bi dokunun menü arası geçişlere bakın. acele karar vermeyin. Şarjı bende 1 günü çok çok rahat çıkarıyor. az kullanırsam 2 güne yakın gidiyor.

• peki sağolun bilgiler için
  • Bazı arkadaşlar wp yi kullanmadan sallıyor. Bin liraya kadar olan android cihazlar rezalettir. Kullanılacak gibi değildir. Biz wp kullanıyoruz da eleştiriyoruz. Wp kullanmamış arkadaşlar işkembeden sallamasınlar lütfen.

• Temelde düşülen hata; insanların kendine dayatılan algı çerçevesinde konuşması. Ios ile kıyaslanmaz ama androidden iyi vs.. Gibi yorumlar.

Esas bu iki sistem de Android ile kıyaslanmaz. Android, saf halinde bile bu iki işletim sisteminden çok daha fonksiyonel özellikler sunan, multirasking konusunda daha gelişmiş bir işletim sistemi. Bir de markaların yaptığı özelleştirmelerle çok daha fazlasına sahip oluyor. Wp ve ios ise temelde basit kullanımı ve insanları yormayan arayüz tercihleriyle daha standart beklentisi olanları hedef alan, temelde birbirine çok yakın iki işletim sistemi.

Ufak tefek şeyler dışında da ios'un wp'den fonksiyonellik anlamında hiçbir eksiği kalmadı bu 8.1 beta güncellemesinden sonra. Aynı şekilde wp'nin de ios'a karşı küçük üstünlükleri var. Burada esas fark, ios için yazılan uygulamaların sisteme çok iyi optimize edilmesi ve geliştiricilerin ios'a daha çok önem vermesi. Aynı şekildebuygulama kalitesi wp için de söz konusu olsa, burada bu konuşup duranların alayı susar.

• Utku zaten akıllı telefonu uygulamalar için kullanıyoruz. Wpde nerdeyse hiçbir şey düşünülmemiş. Sms bildirim raporu, smste çoklu mesaj seçme/silme, mesaj ayrıntıları yok. Çoklu görev yok. Uygulamayı açıyorum ana ekrana dönüyorum, sonra tekrar döndüğümde uygulama baştan açılıyor. Sürdürülüyor... Sorunu var. Daha bir sürü ufak ama rahatsız edici detay eksik. 8.1 in tam sürümüyle de düzelecek gibi değil.

• Arkadaşlar lütfen tartışma ve atışmalar konusunda sakin kalalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mudeb

Utku zaten akıllı telefonu uygulamalar için kullanıyoruz. Wpde nerdeyse hiçbir şey düşünülmemiş. Sms bildirim raporu, smste çoklu mesaj seçme/silme, mesaj ayrıntıları yok. Çoklu görev yok. Uygulamayı açıyorum ana ekrana dönüyorum, sonra tekrar döndüğümde uygulama baştan açılıyor. Sürdürülüyor... Sorunu var. Daha bir sürü ufak ama rahatsız edici detay eksik. 8.1 in tam sürümüyle de düzelecek gibi değil.

Toplu sms konusunda birşey diyemem ben daha yeni aldım 4 gün oldu ama
    4. günümde öğrendiğim bir şey var ki , windows tuşuna basarsan arka planda sürdürülüyor diyecek şekilde kalmıyor telefon , program açık bekliyor siz geri tuşuna basarak programı kapatıyorsunuz o yüzden sürdürülüyor diyor :)

• wqlky W kullanıcısına yanıt
    Anlamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: mudeb

Utku zaten akıllı telefonu uygulamalar için kullanıyoruz. Wpde nerdeyse hiçbir şey düşünülmemiş. Sms bildirim raporu, smste çoklu mesaj seçme/silme, mesaj ayrıntıları yok. Çoklu görev yok. Uygulamayı açıyorum ana ekrana dönüyorum, sonra tekrar döndüğümde uygulama baştan açılıyor. Sürdürülüyor... Sorunu var. Daha bir sürü ufak ama rahatsız edici detay eksik. 8.1 in tam sürümüyle de düzelecek gibi değil.

çoklu mesaj seçme -silme var

mesaj listesi onunuzdeyken herhangi bir mesajın sol tarafına yani ilk harfine falan tıklayın tik atma seçimi çıkacaktır.

surduruluyor sorununuz ayarlarınız yuzunden

arka planda çalışmasını engellediğiniz uygulamayı kullanırken ana ekrana vs geçerseniz engellediğiniz için o uygulama durdurulur.
    arka planda izin verirseniz boyle bir sorununuz olamaz.

başka herhangi bir eksik bilginiz varsa soyleyin eksiklerinizi kapatmaya elimizden geldiğince yardımcı olabiliriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Uygulamayı kapatıyorsunuz bazı uygulamaların sürdürülüyor desteği var kaldığı yerden devam ediyor onları siz sanki uygulama arka planda çalışıyomuş gibi sanıyorsunuz ondan oluyor. Uygulamalardan geri tuşuna basarak çıkarsanız her uygulama kapanıyor, ama arkada açık kalsın hem ona bakıyım hem diğer uygulamaya bakıyım derseniz windows tuşuna basacaksınız ki uygulama kapanmasın sonra uygulamalar arasında geçiş yapmak için de geri tuşuna basılı tutup uygulama listesinden istediğiniz uygulamaya geçiş yapacaksınız.. bu sayede sürdürülüyor yazısı falan gelmez.

Daha şimdi tekrar test ettim. Asphalt 8 ve Angry Birds , Facebook uygulamalarını açtım.. 3ü arasında git gel yapıyorum ne bekleme var ne birşey hemen geçiş yapabiliyorum, sürdürülüyor ibaresi de yok.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.