Şimdi Ara

Windows Phone almayı düşünüyorum, öneri alabilir miyim (max. 1500 TL) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 920 wp'ler arasında f/p ürünü tam anlamıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exiledFromBadmen

quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Ben wpden kurtulmaya çalışıyorum.Sen almak istiyorsun.Önce şunu sorayım daha önce wp kullandın mı ?

Özel telefonum olarak kullanmadım ancak yakın çevremin telefonlarını kurcalarken el aşinalığı kazandım, ayrıca ilk çıktığından beri Windows 8'i severek ve özümseyerek kullanıyorum.

Valla çektiğim binbir tane sıkıntı oldu şimdiye kadar.Böyle konulara girince diyorum "keşke bir listesini yapsaydım da yalan söylüyor muamelesi görmeseydim" diye.Bence market hala zayıf.Özellikle 512 mb ramli cihazlar için.Sonra kendinizi hep ikinci sınıf hissedeceksiniz.Bir oyun çıkacak yanınızdaki adam zevkle oynarken size gelmemiş olacak mesela.Adam gibi bir internet tarayıcısı indireyim deseniz oda yok.İe'ye mahkumsunuz.Tabi ben google hizmetlerini severek kullandığım için yokluğunu çok çekiyorum.Google Drive yok , youtube uygulaması var ama m.youtube girmekten bir farkı yok , chrome yok falan filan bu liste uzar gider.
    Ben yine de tekrar söyleyeyim.WP8 ve WP8.1 beni hiç mutlu etmedi.Bence WP10 ile de taşlar tam anlamıyla yerine oturmayacak fakat yine büyük oranda iyileşecek.Zaten dikkatli bir şekilde tabloya bakarsanız gayet net bir biçimde durumun vahameti görülüyor.Windows Phone 8 dediğiniz işletim sistemi symbian bile kötü bir işletim sistemidir.Hele o zamanlar market iyice kötüydü.Telefonun bildirim çubuğu yoktu kardeşim.Bluetooth açmak için iki saat ayarlara girmeniz gerekiyordu.Arka plan uygulamaları kapatılmıyordu.Daha neler neler vardı.Kullanılacak bir telefon olmanın çok uzağındaydı yani.Daha sonra windows phone 8.1 geldi.Eskiye nazaran çoooook daha iyi oldu.Bildirim çubuğu , wifi 3g için kısa yollar falan.Fakat hala günümüz akıllı telefonlarına yetişebilen bir seviyede değil.WP8 de bebeklik dönemini yaşıyordu bu ekosistem.Resmen büyütmeden kucağımıza verdiler windows phoneları.Tam anlamıyla çöptü Daha sonra GDR 2 GDR3 derken biraz çocuk büyüdü 3-5 yaşına geldi.Fakat hala bir çocuk.Büyümesi tamamlanmamış hala ayakkabısını bağlayamayan bir çocuk.Bakalım windows 10 ile neler değişecek ? Ama dediğim gibi android ve ios ile yarışabilecek seviyeye geleceğini sanmıyorum.Çocuk büyüsün büyüsün hadi 12 yaşına gelsin.40-45 yaşındaki rakiplerini bu maratonda nasıl geride bırakacak ?

Hocam belki biraz karışık ve düzensiz yazdım ama derdim az çok anlaşılmıştır diye düşünüyorum.Bence WP almamalısınız ama ille de derseniz çok beğendim alacağım eyvallah.Ben diyeceğimi dedim.Her insanın ihtiyaçları ve beklentileri farklı.Belkide sizi memnun eder.Siz 5 kere düşünüp öyle alın.Alır ve kullanırsanız bana haber verirsiniz umarım "Dediğin gibi değilmiş süper bu cihaz" veya "Allah kahretsin haklıymışsın" falan diyerek beni bilgilendirirseniz bende ufkumu genişletmiş olurum.Saygılar sevgiler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: exiledFromBadmen

quote:

Ben wpden kurtulmaya çalışıyorum.Sen almak istiyorsun.Önce şunu sorayım daha önce wp kullandın mı ?

Özel telefonum olarak kullanmadım ancak yakın çevremin telefonlarını kurcalarken el aşinalığı kazandım, ayrıca ilk çıktığından beri Windows 8'i severek ve özümseyerek kullanıyorum.

Valla çektiğim binbir tane sıkıntı oldu şimdiye kadar.Böyle konulara girince diyorum "keşke bir listesini yapsaydım da yalan söylüyor muamelesi görmeseydim" diye.Bence market hala zayıf.Özellikle 512 mb ramli cihazlar için.Sonra kendinizi hep ikinci sınıf hissedeceksiniz.Bir oyun çıkacak yanınızdaki adam zevkle oynarken size gelmemiş olacak mesela.Adam gibi bir internet tarayıcısı indireyim deseniz oda yok.İe'ye mahkumsunuz.Tabi ben google hizmetlerini severek kullandığım için yokluğunu çok çekiyorum.Google Drive yok , youtube uygulaması var ama m.youtube girmekten bir farkı yok , chrome yok falan filan bu liste uzar gider.
    Ben yine de tekrar söyleyeyim.WP8 ve WP8.1 beni hiç mutlu etmedi.Bence WP10 ile de taşlar tam anlamıyla yerine oturmayacak fakat yine büyük oranda iyileşecek.Zaten dikkatli bir şekilde tabloya bakarsanız gayet net bir biçimde durumun vahameti görülüyor.Windows Phone 8 dediğiniz işletim sistemi symbian bile kötü bir işletim sistemidir.Hele o zamanlar market iyice kötüydü.Telefonun bildirim çubuğu yoktu kardeşim.Bluetooth açmak için iki saat ayarlara girmeniz gerekiyordu.Arka plan uygulamaları kapatılmıyordu.Daha neler neler vardı.Kullanılacak bir telefon olmanın çok uzağındaydı yani.Daha sonra windows phone 8.1 geldi.Eskiye nazaran çoooook daha iyi oldu.Bildirim çubuğu , wifi 3g için kısa yollar falan.Fakat hala günümüz akıllı telefonlarına yetişebilen bir seviyede değil.WP8 de bebeklik dönemini yaşıyordu bu ekosistem.Resmen büyütmeden kucağımıza verdiler windows phoneları.Tam anlamıyla çöptü Daha sonra GDR 2 GDR3 derken biraz çocuk büyüdü 3-5 yaşına geldi.Fakat hala bir çocuk.Büyümesi tamamlanmamış hala ayakkabısını bağlayamayan bir çocuk.Bakalım windows 10 ile neler değişecek ? Ama dediğim gibi android ve ios ile yarışabilecek seviyeye geleceğini sanmıyorum.Çocuk büyüsün büyüsün hadi 12 yaşına gelsin.40-45 yaşındaki rakiplerini bu maratonda nasıl geride bırakacak ?

Hocam belki biraz karışık ve düzensiz yazdım ama derdim az çok anlaşılmıştır diye düşünüyorum.Bence WP almamalısınız ama ille de derseniz çok beğendim alacağım eyvallah.Ben diyeceğimi dedim.Her insanın ihtiyaçları ve beklentileri farklı.Belkide sizi memnun eder.Siz 5 kere düşünüp öyle alın.Alır ve kullanırsanız bana haber verirsiniz umarım "Dediğin gibi değilmiş süper bu cihaz" veya "Allah kahretsin haklıymışsın" falan diyerek beni bilgilendirirseniz bende ufkumu genişletmiş olurum.Saygılar sevgiler

Düşüncelerinizi bir kenara yazdım. Ancak şunu söylemek gerekir ki oyun oynamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçekten 1500 lirayı windowsphone'a vermeyi mi düşünüyosun? Bence biraz daha düşünmelisin. Yani en azından bu sistem adam akıllı hale gelene kadar.
    Giriş ve orta seviye cihazlarda windowsphone iyi olabilir, ama 1000 lira ve üstü fiyata windowsphone alınmaz. 1500 lira da az buz bi para değil, amiral gemi parası. Bunu eski bir lumia 925 kullanıcısı olarak söylüyorum.
  • şuan sahibinden.com da Nokia Lumia 830 1000 TL.
    İlk çıktıüında 1200 civarı idi ve sadece avea da vardı. Eğer Lumia alacaksan en muhteşem modeller biridir. Hem 500 lira cebine kalır.
  • Benimde şu arayışında bir katkım olsun istedim güzel kardeşim. Fikirlerimi beyan edeyim inşallah katkımız olur.

Yaklaşık 2. yılını bitiriyor Lumia 820 m ve 2 senede bıkmadığım ilk ve tek telefon . Hep bir aksiyon var hep bir bekleyiş içerisindesin . Ben telefonu aldığım zamana bakıyorum W 8 vardı ne bildirim merkezi ne duvar kağıdı nede görsel bir eklenti şimdi w10 geliştirici önizleme sürümünü kullanıyorum ve geri dönüşlerimi ingilizce - TÜRKÇE olarak sunuyorum katkımız olsun diye.

Şimdi merakın konusunda yardımcı olmaya çalışayım. Benim gibi stabilite takıntın varsa lumia serisinden 400 tl lik seriyide alsan stabil 2500 tl yede alsan stabil bir sıkıntı olmuyor. Fark ne niye 400 tl ye stabil almak varken 2500 tl vereyim diyecek olursan işte kasa kalitesidir ram miktarıdır işlemcidir baya fark yaratıyor. Stabil olan sistem akıp gitmeye başlıyor. Bir telefon ne için kullanılır bunu belirlememiz gerek neye ihtiyacımız var ? Şahsen telefonun oyuncak olmadığı kanaatindeyim . Facebook whatsapp ve bir kaç ufak okey
    gibi oyun olsa yeterli benim için. 2013 de sanırım ocak ayıydı net hatırlamıyorum 899 tlye bimeks ten almıştım telefonu o kadar memnunumki yeni telefon alacak olsam muhtemelen yine windows alacağım . Android o stabilite sorununu gidermedikçe 5 kuruş para vermem ve arayüzünü herkes seviyor ama ben nedense baya uyuz oluyorum . Bazı başı boş saygısız insanlar çıkıp "ya niye wp aldın " diyebilir sana dinlemezler dediklerini bir rehbere gir dersin kasım kasım kasılır açana kadar çatlar o android işletim sistemi buna
    rağmen kabul etmez kesinlikle ona göre en iyisidir android işletim sistemi. Mağazasındaki 2.** uygulama ile övünür ( Hafıza 32 gb hepsini kuramadı ) yani işin fanboyluk kısmı var takım tutar gibi marka cart curt tutuyoruz kalpler kırılıyor . Sen iyisimi kendin bir dene
    ki zaten tecrüben varmış . Ben windows phone kullanmaktan hiç şikayet etmedim sanırımda etmeyeceğim ( windows 10 ile birlikte 2025 yılına kadar güncelleme alacağına dair açıklama yapan microsoft gibi bir firma daha yok ) ...

950 veya 950xl bekleyebilirsin bende alabilirim onlardan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: evgireli

Gerçekten 1500 lirayı windowsphone'a vermeyi mi düşünüyosun? Bence biraz daha düşünmelisin. Yani en azından bu sistem adam akıllı hale gelene kadar.
    Giriş ve orta seviye cihazlarda windowsphone iyi olabilir, ama 1000 lira ve üstü fiyata windowsphone alınmaz. 1500 lira da az buz bi para değil, amiral gemi parası. Bunu eski bir lumia 925 kullanıcısı olarak söylüyorum.

Açıkçası 1500 lirayı esneme olması için söyledim. Yani 1000 TL civarı ama en fazla o kadar. Söylediklerinizde tamamen haklısınız.

• Ben sony öneririm.Gerçekten çok stabil Androidde ayrıca M2 gibi bir telefona bile Android 5.1'i verecek.Daha ne olsun?

• exiledFromBadmen kullanıcısına yanıt
    Bence bu sistem için 1000 lira da fazla. Giriş seviyesi ve orta seviye düşünmüyosan kesinlikle windowsphone ekosistemine adım atma.
    SkyTech74'ün de dediği gibi ben de sana Sony öneririm. Şu anda Z3 Compact kullanıyorum ve gayet memnunum. Nexus cihazlarıyla birlikte android ekosistemindeki en stabil cihazlar Sony Xperia cihazları. Kasma, donma, kopma, patlama, çatlama yok. Bugün Android 5.1.1 güncellemesini de aldık, cihaz daha bi hızlandı. Batarya konusunda ise şu anda piyasadaki en fazla batarya dayanımına sahip cihazlar içinde ilk 3'e giriyo. Kısaca tam bir F/P cihazı

Ama tabi karar senin, para senin, keyif senin
  • Hocam bence sen 1000TL üstü WP'ye verilmez diyen üyeleri pek ciddiye alma istediğin uygulamalar var ise ve isteklerini karşılayacağından eminsen istediğin fiyattan alabilirsin istediğin modeli saçma sapan yorumlar önemli olan telefonu alacak kişinin ihtiyaçları sizin ihtiyaçlarınız değil siz sadece eleştiri yapın şu konuda bu sıkıntı var şu uygulama yok diye şöyle bir örnek vereyim benim için kamera önemliydi onun için gittim Lumia 1020 aldım değdimi aldığıma dersen kesinlikle değdi neden dersen alma sebeplerimin en başında kamera vardı bu kadar basit, Sorunları yokmu evet var önemli olan senin için ne kadar sorun olur bunlar.
  • Lumia 1020 Öneririm , Yanında Fotoğraf Makinesi Taşıyormuş Gibi Hissediyorsun Veya 600 Tlye Lumia 735 Alın Derim F/P Cihazdır Hem 900 Tl Cebinize Kalır .

• Şuan 300liealıkla 1000liealık lumianın hiç Bi farkı yok, ekranı buyur kamerask gelişir falan ama gene içerik bakımından nerdeyse aynılar
    300lieaya alabilceğin en iyi telefondur belki de lumia
    Ama 1000liraya alabilcrğin kesinlikle en kötüsü de lumiadır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android, L ile çok yol kat etti, bence bir şans ver derim.
  • 735 al geç, fazla para verme...

• Güzel kardeşim ben senin yerinde olsam acil telefon ihtiyacım olsa Lumia 830 düşünebilirim. Maximum bütçen nedir ?

http://www.n11.com/telefon-ve-aksesuarlari/cep-telefonu?iw=Nokia+Lumia+830&cid=601002&gclid=CIenxt-_jMcCFQLMtAodnRQKAg

http://www.avea.com.tr/web/Cihazlar/AkilliTelefonlar/NokiaLumia830

• kafan çalışıyorsa wp alma. Ben ilk çıktığından beri lumia 925 kullanıyorum her güncellemeyi takip ediyorum. İlk fırsatta bırakırım wpyi. O kadar diyim sana pişman olursun alma.
  • Kafan çalışıyorsa demişsin de bizim kafamız çalışmıyormu salakmıyız wp alıyoruz. Herkesin kişisel tercihidir senin görüşüne uymayan kişileri Kafası çalışmıyor olarak yargılama hakkın kesinlikle yok. Kırıcılıktan kastım bu işte benim onun bunun şunun seçiminden kime ne saygılı olun biraz yahu Şimdi uzun uzadıya yazmak istiyorum sana ama basite indirgeyeyim bana windows phone almamam için birkaç sebep sun veya android - ios almam için birkaç neden sun Telefon ile yaptığım şeyleri söyleyeyim sana : Arama - whatsapp - facebook ve 1-2 tane okey tarzı oyun ( offline olmalı online sevmiyorum ) .

Hadi beni ikna et kafam çalışmıyor şu anda çalıştır lütfen iphone 6 ya 2700 tl trink para vereceğim . Veya S6 falan alacağım bu saydığım şeyler için .

@borayazicioglu kardeşim 925 baya güzel bir telefon 350 tl de güzel bir fiyat hiç düşünme temizse al zaten kullandın memnundun huyunu suyunu biliyorsun telefonunu.

• oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Microsoft, Windows 10 ile iyi iş çıkardı sorunsuzca dizüstü bilgisayarımda kullanıyorum. Ama mobil versiyonu için hiç umudum yok. Çünkü Wp ilk çıktığı yıldan beri (öncesinde Windows mobilede çok kullandım) takip ediyorum ara sırada telefonlarını aldım denedim. Şu an yazdığım tarayıcıda Edge. Tüm süreci takip ettim size diyebileceğim özet görüşüm şu: çok eski sistem Windows mobile bile şu an ki WP sisteminden üstündü! Evet stabilite sorunları vardı ama çok işlevseldi. Adam olacak diye yıllardır bekliyoruz. Microsoft işi çok ama çok ağırdan alıyor. Benim gibi onu en seven müşteirlerini bile bıktırmayı başardı! Bunalttı bizi! Sonunda geçen gün Galaxy s6'ya geçtim oh be dedim! Son derece stabil çalışıyor. Sürdürülüyor yazısı asla çıkmıyor. En son lumia 920de bunu çok yaşardım. Neden sürdürülüyor? Sanki çok yoğun bir işlem yapıyormuş gibi. Alt tarafı kıyıtırık bir program yüklüyorum onu nazlana nazlana açıyordu. Microfostun derhal daha esnek bir sisteme geçmesi lazım sıkça güncelleme vermesi lazım. Elinde binlerce yetişmiş uzman var ne yapıyor bu adamlar? Bence masa başında vakit öldürüyorlar mesai dolduruyorlar diye düşünüyorum. İş yapıyor olsalardı bunca yıldır adam gibi bir sistem ortaya çıkarırlardı. O kadar boş iş yapıyorlarki anlatamam. Arkadaş milyar dolarlar verip saçma sapan uygulamaları satın alı pzarar edeceğine dünyanın en iyi yazılımcıları tutacaksın birkaç milyon dolara binlerce uygulama yaptırıp marketini dolduracaksın bu kadar basit! Ama bunlarda nerede o farkındalık! Onlar milyar dolarları saçıp dursunlar bizde gider android kullanırız eski zamanların Windows mobile'ı şimdi android oldu üzülerek söylüyorum. Keşke Microsoft bir an önce bir atak yapsada rekabet gelse bizde kazansak. Bu arada Edge tarayıcıda yazılarım kutuckta satır satır sıralanmıyor yan yana uzayıp gidiyor umarım sayfaya sorunsuz yüklenir bundada bir eksiklik yapmışlar...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.