Şimdi Ara

Windows Phone satışları dibe vuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Microsoft ve Nokia ortaklığında, Windows Phone ekosistemini ayağa kaldırmak için piyasaya sürülen Lumia akıllı telefonlar, uzun süre belirli bir pazar payı için mücadele etti ve çeyrek bazda 10 milyon satış rakamına kadar ulaşmayı başardı. Microsoft'un Nokia'nın mobil cihaz bölümünü satın almasından sonra ise stratejilerde büyük değişiklikler oldu ve bu da, doğrudan satış rakamlarına yansıdı.

Bol ürün yerine her segmente bir ürün anlayışını benimseyen Microsoft, uzun bir süre amiral gemi sınıfından uzak kalmayı tercih etti. Geçen yıl sonlarında Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 550 cihazlarını piyasaya süren firma, bu yıl ise tek modelle yetinecek. Lumia cihaz satışları da, bu nedenle düşüşe devam ediyor. 

Firmanın geçen yıl son çeyrek raporlarına göre; 3 aylık dönemde sadece 4.5 milyon Lumia cihazı satıldı. Yıl bazında yüzde 57 civarında düşüş var. Windows Phone cihaz satışının ise yıl bazında yüzde 50 düşüş gösterdiği ifade ediliyor. Çok büyük üretici desteği olmadığı için artık Windows Phone demek Lumia cihazı demek. Bu yüzden Microsoft'un stratejisi, ekosistemi doğrudan etkiliyor. 

2007 yılında Windows tabanlı akıllı telefonların pazar payı yüzde 12 civarındaydı. Bugün ise yüzde 2 seviyesine gerilemiş durumda. Uzmanlar rakamın gelecekte daha da düşeceğini ve Microsoft'un, akıllı telefon pazarında çok etkisiz bir duruma geleceğini düşünüyor. 

>>Giriş seviyesi Microsoft Lumia 650 ön siparişe başladı

Yeni telefon stratejisi nedeniyle Lumia cihazlarının artık büyük satış rakamlarına ulaşması beklenmiyor. Microsoft, kullanıcı sayısına odaklandığı için mevcut Lumia modellerinin Windows 10 güncellemesi alması yeterli olacaktır. Firma, daha çok masaüstü ve tablet kategorilerine odaklanıyor. Yeni piyasaya sürülen Surface Book ve Surface Pro 4 modelleri ile birlikte, Surface ailesi son çeyrekte 1.35 milyar dolar gelir sağladı. Bu rakam, 2014 yılının toplamından bile daha fazla.

Microsoft'un son çeyrekte elde ettiği gelir 25.7 milyar dolara ulaştı ve yıl bazında yüzde 1.6 düşüş yaşandı. Net gelir ise 5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Firmanın cihazlar ve arama servisinin olduğu Kişisel Bilişim bölümü 12.7 milyar dolar gelir elde etti. Office ürünlerinin olduğu Verimlilik Bölümü 6.7 milyar dolar gelir elde etti. Office 365 abonesi ise 20.6 milyona ulaştı. 

Firmanın en hızlı büyüyen bölümü ise bulut hizmetleri. Azure platformunun işletmeler arasında daha çok tercih edilmesi, bu yükselişi tetikliyor. Akıllı Bulut bölümü, yılın son çeyreğinde yüzde 8 artışla 6.4 milyar dolar gelir elde etti. Ticari bulut hizmetleri ise yıllık 9.4 milyar dolar hacme sahip oldu. 2018 yılında bu rakamın 20 milyar dolar olması bekleniyor.  

• Kendi gelistiricisinin bile kullanmadigi sistemi insanlar neden kullansin. 2016 Windows Mobile in son yili olacak gibi maalesef.

• lumia 920 kullanıcısı olarak bu düşüşü gayet normal buluyorum,yazılım devi microsoft bir windows 10 mobile işletim sistemini kaç aydır neredeyse yıl olacak hala çıkaramadı ,uygulamalar desen aşırı derecede vasat hatta facebook uygulamasını bile microsoft yapıyor destek o derece az. google servisleri ise ap ayrı bir işkence edge ile youtube girmek zorudanyım uygulaması yok ,banka uygulamaları desen destek yok,enpara kullanıcısıyım uygulaması yok,almayı düşünen varsa bence hiç bulaşmasın,windows phone ' u geliştirenler bile iphone kullanıyor ironiye bak

• bootloaderı açın android yüklesin bari millet :D işin kötüsü cihazlarda çok güzel.

• Microsoft telefon satmak istiyorsa androide geçsin bu kadar basit.

• Ya donanım haber ya da scroll sitesi birbirinden haber araklıyor arkadaş. Ana sayfadaki haberlerin yarısı iki sitede de birbirinden 15-20 dk arayla yayınlanıyor. Haber kaynakları aynıdır diyecem ama bu kadar tesadüf olamaz.

• Bari Nokia markasının adını kirletmeselerdi :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendi geliştiricisinin bile kullanmadığı bir telefon. Aynı vestelin başındakilerin iphone kullanması gibi. iş yapmaz windows. bootloaderi açsalar belki, custom bişey yapılsa belki. korsan bişeyler yüklense belki. iphone sanıyor kendini, applenin adı var sadece. windows phone baştan bir hataydı, büyük bir hata. tablette dahi hata, pc-tablet-telefon aynı PLATFORM OLMAZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersin ÇAKI

Bari Nokia markasının adını kirletmeselerdi :(

Merak etme nokia markası bu sene geri dönecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: strathmorea

Ya donanım haber ya da scroll sitesi birbirinden haber araklıyor arkadaş. Ana sayfadaki haberlerin yarısı iki sitede de birbirinden 15-20 dk arayla yayınlanıyor. Haber kaynakları aynıdır diyecem ama bu kadar tesadüf olamaz.

DonanımHaber'den Scroll'a geçen bir editör var. DonanımHaber yıllarında kullandıkları kaynakları kullanmaya devam ediyorsa normal bir durum...
  • çok değil, en çok kullanılan bir kaç yüz uygulamayı ne yapıp edip mükemmel hale getirse sorun kalmayacak. pek çok kullanıcıya yüz binlerce uygulama lazım değil. kullandığımız uygulamalar sınırlı zaten. bunu da beceremiyorsa yapacak bir şey yok artık. ilk aldığım WP Lumia 620 idi, o zaman için watsapp bile saçma sapan çalışıyordu ki en çok kullandığım uygulama.

Here-Maps mükemmeldi ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 29 Ocak 2016; 15:54:15 >
  • Burdan bakinca Nokia akillilik yapmis gibi duruyor. Sirkete taze kan icin mobili Microsoft'a sattilar, aldiklari parayi kullandilar, marka serbest kalinca yeniden pazara girecekler. Microsoft'u anlayamiyorum. PC pazarinda sisteminle lidersin ama bunu mobile yansitmakda zorlaniyorsun. Cihaz ve yazilim senin ama guncelleme veremiyorsun. Ertelendigi her gecen zaman aleyhlerine isliyor acele etmeleri gerek. Gerci kullananlar magazanin da eksik oldugunu, uygulamalarin istenilen seviye de olmadiklarini soyluyorlar. Gelismesini istiyorum sonucta pazarda bi oyuncu daha olmali ama bunu sanki Microsoft bizim kadar istemiyor gibi.

• mert1907 kullanıcısına yanıt
    mağaza eksikliği göreceli bir durum ama mevcut uygulamaların yetersizliği affedilemez. zaten insanları soğutan da bu aslında. mesela Here-Maps için kimsenin eleştiri yapacağını sanmıyorum.
  • Vay be gözlerim yaşardı, nefret yorumu 1 tane bile yok. Tamamen doğru, seviyeli ve yerinde eleştiriler.

Microsoft'a müstahak. Madem adam gibi iş yapmayacaksın niye girdin piyasaya ? Önce iOS ve Android'e uygulama çıkarıp yaygınlaşıp, sonra mobil işletim sistemi çıkarsa hem prestij düşmezdi, hem de kullanıcıların yeni platforma geçmeye bir sebepleri olurdu, saçma sapan işler yapıyorlar.
  • mesut çevik : eeeeeğğğğ biliydim böööğle olacağınııııiiii

• abi ne windowslu telefonu ya ,bu saatden sonra alinmaz ::::::: biraz telefondan anliyan adnroid sistemli akilli telefonlar alir, yada kaliteli ve özel, ayricalikli olmak isteyenler gider iphone alir , nokta

• 2016'da batması dileğiyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz üzerinde dursalar çok iyi alternatif olurdu ama işyerini batırmak isteyen patronun oğluna benziyorlar. O kadar reklam yaptın, nu Windows10 yazın kusursuz çıkmalıydı. Tamirdeki Lumia 735 telefonum süreyi aşsada parasını istesem diye bekliyorum.

• Zamanında anneme hediye olarak lumia525 almıştım.Keşke 100 lira daha verip düzgün android telefon alsaymışım...platform hiçbir gelişim göstermedi uygulama desteği sıfır...bu saatten sonra bulaşmayın wpye(eğer tek telefon kullanıyorsanz)

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

Burdan bakinca Nokia akillilik yapmis gibi duruyor. Sirkete taze kan icin mobili Microsofta sattilar, aldiklari parayi kullandilar, marka serbest kalinca yeniden pazara girecekler. Microsoftu anlayamiyorum. PC pazarinda sisteminle lidersin ama bunu mobile yansitmakda zorlaniyorsun. Cihaz ve yazilim senin ama guncelleme veremiyorsun. Ertelendigi her gecen zaman aleyhlerine isliyor acele etmeleri gerek. Gerci kullananlar magazanin da eksik oldugunu, uygulamalarin istenilen seviye de olmadiklarini soyluyorlar. Gelismesini istiyorum sonucta pazarda bi oyuncu daha olmali ama bunu sanki Microsoft bizim kadar istemiyor gibi.

Katılıyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.