Şimdi Ara

iPhone 16 satışları beklentilerin altında kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 16 satışları beklentilerin altında kaldı
    Apple, yakın tarihli etkinlikle herkesin merakla beklediği iPhone 16 ailesini tanıtmıştı. Önemli yeniliklerle gelen telefonlar, Türkiye de dahil birçok ülkede 13 Eylül Cuma günü siparişe açıldı. Ancak son gelen bilgiler, Apple iPhone 16'nın bu sene pek iyi bir başlangıç yapmadığını gösteriyor. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 16 modellerine yönelik talebin beklenenden çok daha düşük olduğunu ortaya koyan bir araştırma notu yayınladı.          

Kuo’nun tedarik zinciri araştırması ve teslimat tahminlerine dayandırdığı verilere göre iPhone 16 satışları, beklentilerin altında kalmış durumda. Buna göre yeni nesil iPhone'ların montaj siparişleri temelde değişmeden kalırken, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus için bileşen siparişlerinde %3-5'lik bir azalma oldu. Bu doğrultuda Kuo, temel 16 modellerine olan talebin zayıfladığını ancak 16 Pro sevkiyatların geçen yılki iPhone 15 Pro ile benzer seviyede olduğunu söylüyor.

Ayrıca 2024'ün dördüncü çeyreğinde iPhone 16 cihazlarının üretim tahmini 88-89 milyon adet olacak. Bu rakam, geçen yılki 90-91 milyon adetlik üretim tahmininden biraz daha düşük. Ancak Apple Intelligence'ın Ekim ayı sonlarında piyasaya sürülmesi, pazar talebi ve sevkiyatlar üzerinde etkide bulunabilir.

Keza talep düşüşlerinin en büyük nedeni olarak yapay zekâ özelliklerine işaret ediliyor. Şirket, iPhone 16 serisini "Apple Intelligence" için tasarladığını belirtmiş, ancak cihazları alanların bu özelliklere ulaşmak için ekimde çıkacak iOS 18.1’i beklemesi gerekeceğini söylemişti. Hâliyle bu da müşterilerden tepki aldı.

Ayrıca Bkz.iPhone 16 alanların beklediği iOS 18.1'in çıkış tarihi belli oldu

Kimi kullanıcılar ise iPhone 16‘da kayda değer bir yenilik bulunmuyor ve bu sebeple telefonlarını yükseltme konusunda isteksizler. Bu segmentte bir telefonda hala 60Hz ekranın yer alıyor olması anlaşılabilir bir durum değil.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/kuo_iphone_16_pro_early_oders_meet_expectations_but_vanilla_models_see_lackluster_sales-news-64865.php

• 16 pro aldım eğer 16da 60 hz yerine 120 hz olsa yine pro alırdım zaten pronun alıcısı belli 2024 yılında 60 hz ve usb 2.0 küfürden başka bir şey değil. hadi bunu da geçtim yapay zeka adına ortada daha hiçbir şey yok samsung s24 ultra ve tab s10 serisinde yapay zekayla yok ediyor bu gidişle satışlar düşmeye devam eder
  • Sevkiyatlarin yarisi türkiyeye yapiliyor satiş rekoru kirmasi gerekirdi ayip etmişler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş yıllara göre Telefonlar hem daha pahalı vede teknolojik özellikler bu yüksek fiyatlarla örtüşmeyince,telefon değiştirmek isteyen iki kere değil artık beş kere düşünüyor.

• 16 pro aldım eğer 16da 60 hz yerine 120 hz olsa yine pro alırdım zaten pronun alıcısı belli 2024 yılında 60 hz ve usb 2.0 küfürden başka bir şey değil. hadi bunu da geçtim yapay zeka adına ortada daha hiçbir şey yok samsung s24 ultra ve tab s10 serisinde yapay zekayla yok ediyor bu gidişle satışlar düşmeye devam eder

• Tim cook artık istifa etmeli. Vizyonsuz birisi bence.

• Beklenen oluyor aslında. Yenilik gelmiyor pek. İnsanların telefon değiştirmesi için ciddi bir neden yok pek.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

Vizyonsuz olan o mu yoksa kullananlar mı karar veremiyorum. Apple şuan tarihinin en yüksek piyasa değerine sahip, neden istifa etsin? Adamlar her üründen maksimum karı alıyor, yarın öbür gün yeni bir özellik sunar satışları patlatır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artık elini cömert alıştırır. Kimse mecbur değil Apple almaya alternatif çok. Müstehak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı telefonu ısıtıp ısıtıp koyarsa ne olacaktı başka

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

Ios kullanmak istemek suç mu vizyonsuzluk mu ? Kullanıcılar zaten tepkisini veriyor, bak satışlar azalmış. Yurtdışında yaşıyorum, burada operatörler bedava veriyorlar ama 14 pro ile devam ediyorum. Bu da bir tepki, 2 model çıktı ama hala 14 pro'dan geçmeye değecek bir fark yok benim için.

• iOS cok akici ve temiz bir isletim sistemi zaten bu yuzden bu telefonlari aliyoruz, donanimi icin degil.

Ne varki Sanalzeka olayini kaciran artik kan kaybetmeye baslar ve bu kan kaybi zamanla dahada artar.

Donanim teknolojisinde sunulan yenilikkerde cimri davranilmasida bu kan kaybinin tuzu biberi oldu. Madem vaadettigin AI yenilikkerini tum dunyada yeni telefon satisiyla sunamiyorsan, ortaya daha kapsamli model ve yenilikler sunki bu acigi kapayana dek bu sekilde musterilerini tatmin et. Bunuda yapmadilar ve artik geriye donusi olmayan bir yola girmis olabilirler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ciddi revizyona gitmezlerse iphone modası geçicektir tıpkı nokia gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 11 Ekim 2024; 08:10:53 >
  • ben 14 Pm kullanıyorum.

büyük bir yenilik olmadıkça değiştirmem. az paralar değil.

• Evren7 kullanıcısına yanıt
    hocam bence geçmenizi tavsiye ederim. 16 pro bence en iyi pro modeli olmuş ekran, hafiflik, pil gerçekten fark ediyor

• LuqueTr kullanıcısına yanıt

hocam şu an geçemem. daha yeni imac aldım. telefona para ayıramam şimdi.iPhone 16 satışları beklentilerin altında kaldı 

• Evren7 kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun hocam :) ama aklınızda olsun farkı hissedeceksiniz iPhone 14pro kalın çerçeve ve cidden ağır

• Yıllar yıllar önce ipon 4 yılda bir 3 yılda bir model çıkarırdı o yüzden merakla beklenendi alınıyordu şimdi ise her yıl neredeyse 6 ayda bir sürekli model çıkarmaya başladı o yüzden talep görmüyor ozlenmiyor

• Ne olacakti ya dunyada bir fiyatina satilan urune iki fiyat biciliyor yetmiyor ustune karaborsa fiyatlari ekleniyor.uzun lafın kisasi Bu ulkenin kanayan yarasidir kaz gibi insanlari yolmak. Sonra dinden imandan bahsedilmesin hiç...boş isler bunlar...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.