Şimdi Ara

Windows’tan ‘korsan’a yama yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teknoloji Servisi’ne konuşan Microsoft Telif Hakları Geliştirme Müdürü Tolunay Tomruk, Windows Genuine Advantage programının 7 Şubat’tan itibaren Windows Update sayfasında yayınlanacağını ifade etti. Program ilk etapta sadece isteğe bağlı olacak, ancak 2005’in ortasından itibaren mecburi hale gelecek. Kullanıcı sayfaya girdiğinde kendisinden ürün lisans numarası istenecek. Lisans numarasını veremeyen kullanıcıya ise, korsan işletim sistemini nereden temin ettiği sorulacak. (yazıcıoğlu derim)

devamı. http://www.ntv.com.tr/news/305727.asp

• bizim köşedeki SİDİCİ yazan adamdan desem...
  • adamlar herşeyiniz korsan olsun,windows unuz legal olsun diyorlar....
    belki de doğrusu bu...
  • microsoft antispyware indirmeye çalışırken sordu zaten bana, ne şubatı ???
  • lisans numarası soranada veriiiim.. sormayanada veriim..
    dünyanın en zengini p.z.v.nk hala korsan dior.. öteki tr yalakasıda abuk sabuk işler peşinde amerikalı için gene garibim vatan evladına şamar vuracak..
  • Hikaye hepsi... Microsoft'un elindeki teknoloji ile aninda korsana karsi koyabilir ama bu microsoftun işine gelmez... Lakin bir çok program temelde windows uzerinde calisiyor. Neticede insanlar farkli isletim sistemlerine yonelirler.. Korsani engellemek microsoft icin intihar olur...
  • Hayatimda kullandigim tek lisansli ürün windows 95 idi. Madem korsana karşı koyacaklar arkadaşımın da dediği gibi lisansları ucuzlatsınlar.. Tamam işletim sistemini yapmak külfetli olabilir ama ondan sonrası bizim nero da yaptığımız kopyalamadan bile basit. Neticede adamlarda çoklu cd çoğaltıcılar var dakikada yüzlerce cd basabiliyorlar. 10 dolar olsa neden korsan kullanayım?

Ayrıca konu sadece microsoft için de geçerli değil, ben grafik ve video ile uğraşıyorum, adobe ve macromedi ürünlerinin hemen hepsini kullanıyorum.. Hepsine lisans almaya kalksam binlerce dolar eder.. Türkiye şartlarında bu nasıl mümkün olur.. Lisanslı oyunlar bile 30-40 dolar.. Ya beğenmezsem oyunu?? Lakin internetten indirdiğim onlarca oyunu 5 dk baktıktan sonra silmişimdir... İş yerlerindeki lisanslara birşey demiyorum ama bireysel lisasn kesinlikle ucuzlamalı, her program için...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Micorosoft böyle bişi yaparsa kendisi için kötü olur bunundan dolayı böle bişi yapmaz benim tahminim
  • ben işletim sistemi olarak windows 2005 kurmuştum update yaptım şu anda keyiniz kullanıyor eğer bunu korsan olduğunu düşünüyorsanız diyor şuraya baş vurun diyor...
  • hala win98 kullanan okadar kişi varki ve update etmemiş

hatta adam xp yi kuruyor hiç update etmiyor

zaten bunların çoğuda internete girmiyor ne değişecek???
  • quote:

Orjinalden alıntı: OstotheK

Hikaye hepsi... Microsoft'un elindeki teknoloji ile aninda korsana karsi koyabilir ama bu microsoftun işine gelmez... Lakin bir çok program temelde windows uzerinde calisiyor. Neticede insanlar farkli isletim sistemlerine yonelirler.. Korsani engellemek microsoft icin intihar olur...

+ bYRD
  • yaw bu adamlar Turk insaninin yaraticiligi ve azmi karsisinda kendilerini ne bk zannediyor??
    xp ilk ciktigi zaman microsoft turkiye yoneticileri pi$kin pi$kin "telefon edeceyniz biz burdan aktif edecegiz hehehe hoohoho" gibisinden konusuyordu..
    iki gune kalmadan kirilmi$,adam edilmi$ xp ler yazicioglu piyasasina cikti..telefon derdinden kurtulduk
    update i internetten yapan arkadaslara tavsiyem ,ilk once patch i full olarak makinaniza indirin sonra baglantiyi koparin patch i yukleyin.. internet olmadan patch lisansi sorgulatamaz (sp2 yi internetten guncelleme yapiodum kurulumun ortasinda ayni hatayi vermisti.. bende 250 küsür mb dosyayi internetten cektim,bahsettigim yontemle sorunsuz kurulum yaptim..)
    madem windows update bize cd key filan soracak,bizde vakti zamaninda giri$ yapip patch i indirmi$ arkada$lardan kapariz dosyalari..

microsoft mu$.. ehhehe.. kafam girsin microsofta..
    (burdan linuxa sesleniorum,oyunlara adam gibi bi cozum bulun.. emulatorden kurtarin bizi.. halloldugu gibi linuxa gecmezsem noliim )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.