|
Windows Update 0x80070005 Hatası: Nedenleri ve Çözümleri
Windows Update hatası 0x80070005, Windows işletim sisteminin güncelleştirmeleri indirmesini ve yüklemesini engelleyen yaygın bir sorundur. Bu hata, birden fazla nedenden kaynaklanabilir ve aşağıdaki adımları izleyerek çözebilirsiniz:
- Sistem Dosyası Denetleyicisini Çalıştır: Bu araç, bozuk sistem dosyalarını tarar ve onarır. Sistem Dosyası Denetleyicisini çalıştırmak için yönetici olarak Komut İstemi'ni açın ve şu komutu girin:
sfc /scannow
. - Windows Update Sorun Gidericisini Kullan: Bu sorun giderici, Windows Update ile ilgili sorunları otomatik olarak tanımlar ve çözer. Windows Update Sorun Giderici'yi çalıştırmak için Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Gider > Windows Update'e gidin.
- Windows Update Önbelleğini Sıfırla: Windows Update önbelleği, güncelleştirme dosyalarını geçici olarak depolar. Önbelleği sıfırlamak, bozuk dosyaları kaldırabilir. Bunu yapmak için yönetici olarak Komut İstemi'ni açın ve şu komutları girin:
net stop wuauserv
ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
net start wuauserv
- Sistem Geri Yükleme Gerçekleştir: Bu işlem, sisteminizi daha önceki bir tarihe geri yükleyerek sorunun kaynağını ortadan kaldırabilir. Sistem Geri Yükleme'yi gerçekleştirmek için Denetim Masası > Sistem ve Bakım > Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'ye gidin.
- Windows'u Sıfırla: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Windows'u sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu işlem, tüm kişisel dosyalarınızı siler, bu nedenle devam etmeden önce önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Windows'u sıfırlamak için Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma > Bu bilgisayarı sıfırla'ya gidin.
Bu adımları izledikten sonra, Windows Update'i tekrar çalıştırmayı deneyin. Hata 0x80070005 hala devam ediyorsa, bir bilgisayar teknisyeninden profesyonel yardım almanızı öneririz.