Windows XP otomatik updateleri yaptiktan sonra bilgisayari yeniden baslattim ve bilgisyar bir daha açilmadi(guvenli mod dahil).. Tam masaüstü açilacakken mavi bir ekran geliyor ve aninda bilgisayar yeniden basliyor... Sorunu tekrar sistem yüklemeden nasil çözebilirim? (iki isletim sistemi kurulu oldugu icin diger isletim sisteminden bilgisayari acabiliyorum)
Tesekkurler
hemşerim açılmayan işletim sistemi vista mı? eğer vista ise kurulum dvdsinden bilgisayarı başlat ve tüm kurulum adımlarını yap. ekranda şimdi kur butonunu görene kadar devam et ve bu ekrana geldiğinde sol alttaki bilgisayarı onar seçeneğine tıkla. işletim sistemi olan diski seçip ileri dediğinde karşına çıkan listeden sistem geri yüklemeyi seç ve işlemi tamamla. eğer işletim sistemin xp ise yapılacak en mantıklı işlem xp kurulum cdsi ile onarma kurulumu yapmak
Hocam cevap için teşekkürler.. XP CDsini taktim Repair dedim, sonra bana hangi harddisk'i repair edecegimi sordu. Dogru girisi yaptiktan sonra sistem hicbir sey yapmiyor :(( Bunun komutu nedir? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim..
bilgisayari onardim xp cd'siyle ancak simdi sadece guvenli mod'da açılıyor.. Normal actigimda
hatasini veriyor.. Arastirdim, ram'lari cikarilmasi yer degistirilmesi sorunu cozuyormus. Ancak laptop oldugu icin boyle bi sansim yok :((
Nasil cozebilirim bu sorunu?
dostum iki işletim sistemi olduğundan dolayı büyük ihtimal boot dosyalarında sorun yaşamış olman olası.
bunun için xp format cd ni takıyorsun ve kurtarma konsoluna geliyorsun. burada bootcfg komutunu yazıyorsun dos satırında. daha sonra tekrar bootcfg /rebuild komutunu giriyorsun ve işletim sistemlerini tekrar adlandırıyorsun ve pc sana hangisini açacağını soruyor. seçiyorsun ve açılıyor.
dene bakalım olacakmı _
kolay gelsin
XP'yi onardiktan sonra bilgisayar en azindan güvenli modda açildi. Ben de gidip driverlari kaldirdim ve bilgisayari yeniden baslattim ve bu sefer duzgun bi sekilde acildi makina, hata falan vermedi :)) simdi de driverlari yukledim bi sorun yok..
senin de cozum onerin icin tesekkurler andac_bagtir..
onarma kurulumu için yapılacak adımlar cdden bilgisayarı başlat, yeni kurulum yapıyormuş gibi devam et. taki F8 ile sözleşmeyi imzayarak karşına gelen seçeneklere kadar normal kurulum adımlarını yap. F8 e bastıkdan sonra karşına gelen penerede R ye basarak sistemi onarma işlemini yapabilirsin. bu adımın öncesinde karşılaştığın R ye basarak recovery console penceresinde işlem yapmaya gerek yok.