Windows umun acılısında admın kullanıcının yanısıra bırtanede "guest" kullanıcı hesabı var . admın kullanıcı hesabı şifreli guest olan degıl ... şimdi benim yapmak istediğim ; guest hesabından log on olan kişi C:\' de kuruluolan windows un Windows System Dosyalarına , Denetim Masasına , Registry' e , ve C:\ haricindeki diğer hardiskleri ulaşmasını engellemek
pc de 4 tane C:\ , D:\ , E:\ , F:\ şeklinde bölüm var ama tek bi harddisk var yani HDD 4 e bölünmüş durumda .... ve C:\ de kurulu olan işletim sisteminde ki "Guest" adlı kullanıcı hesabını kullanarak Log ın olan kişisin C:\ haricinde ki diğer bölümlere ulaşmasını engellemek istiyorum kısaca bilgisayarımı tıkladıgında gorulen 4 bölümden sadece C:\ ye girebilmesini diğerlerine tıkladıgında uyarı verip girmemesini istıyorum ....
Aynı zaman da yukarıda belirttiğim Windows System Dosyalarına , Denetim Masasına , Registry' e de girmesini engellemek istiyorum ....
NOT: işletim sistemi XP Professional , butun hdd ler NTFS formatında dır ...!
bunu bılecek kımse yok mu ya ???????
Disklere sağ tıklyıp özellikler dedikten sonra güvenlik sekmesinde kullanıcını seçip alttan izin verme diyeceksin o kadar.bunu klasörler içinde yapabilirsin kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: sescii
Disklere sağ tıklyıp özellikler dedikten sonra güvenlik sekmesinde kullanıcını seçip alttan izin verme diyeceksin o kadar.bunu klasörler içinde yapabilirsin kolay gelsin.
Evet en kolay yolu bu ! ama guest hesabına admin yetkisi verdiysen bunu çözmesi çok kolay. daha fazlasını security den yapman gerekir bu da zor iş harbiden