Şimdi Ara

Windows Xp Kuramıyorum!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle sistem bileşenlerini belirteyim.
    Amd 4800+ , Gigabyte Nforce560 M56S3 anakart, HI-LeveL 1GB DDR2 667, HIS X1650Pro 512MB, Samsung HD200J SATA2 harddisk, LG 16X DvD-RW.

Sorunum ise: Windows Xp kurmaya çalışırken windows cd sini takıyorum ve pc yi cd den boot edip windows dosyaları yüklüyor sayfasına geliyorum. Buraya kadar herşey normal ki dosyaları yüklemesi bittikten sonra 2. resimdeki ekrana gelmesi gerekirken (yani windows xp kurma , F2 ile kurtarma konsoluna geçme veya F3 ile kurdan çıkma) ekran griye dönüyor ve imleç sol üst köşede yanıp sönmeye başlıyor. Yaklaşık yarım saat beklemede bile durum degişmedi bir türlü Windows XP kuramıyorum. Ancak sorunsuz bir şekilde bu makinaya Vista kurdum.

Denedigim çözümler ise 2 si orjinal ve 2 si degiştirilmiş xp (ultimate, sata sürücü entegreli xp vs.) olmak üzere sade, sp2 entegreli ve sp3 entegreli toplam 9 kadar windows xp cd si ile denemelerimde hep aynı yerde kaldı. Bios da harddiski sorunsuz görmesine ragmen son bios sürümüne güncelledim ve kurcalamadığım ayarı kalmadı. Kurulum ekranına gelmeden F6 ile disketteki sata driver ı tanıttıgım ve jumper ayarı ile harddiski sata1 konumuna getirip denedigim halde sonuç degişmedi.Ayrıca başka dvd ve cd sürücülerle de kurulum yapmayıda denedim.Acil yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 20 Kasım 2008; 12:12:06 >

• İlginç bir problem. Sayısız xp kurmama rağmen buna benzer bir problem yaşamadım.

Cd bozuk diyeceğim ama sen başka cdlerle de denemişsin.
    Bir de şunu dene Cd içerisindeki i386 klasörünü, varsa hdd'ki D sürücüsüne aktar sonra C'yi düzgünce formatlayıp kurulumu Hdd üzerinden yap.
  • Xp yi hdd üzerinden kurmaya çalışmamda sonucu degiştirmedi. Bu arada internet cafe tanıştıran arkadaşıma götürdüm pc yi. onunda konfigürasyon Amd 4200+ işlemci , yongasını bilmedigim asus amd anakart ve ati X1550. Şans eseri hdd ler aynı tip çıktı ve onun hazır sistem kurulu hdd yi benim makinaya taktıgımda xp açıldı. daha sonra irkaç sürücüyü otomatik yükleyip digerlerini otomatik yüklemedi. Daha sonra pc ye restart attıgımızda yeniden açılırken Windows Xp yazısı çıktı ve altındaki gidip gelen mavi hat. Ancak 2 saniye sonra tekrar pc gri moda dönüş yaptı. Orda da ram, dvd sürücü, hdd ve cpu yu degiştirerek xp kurma girişimlerimizde sonuçsuz kaldı. Arkadaşlar hala pc me xp kuramadım. yardımlarınızı bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.