Şimdi Ara

Windows XP SATA/RAID Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oldukça karmaşık bir sorunla karşı karşıyayım arkadaşlar.Sistem kısaca şöyle
    fx6300 işlemci-gigabyte ga-ud3p anakart,8 gb team ram
    ayrıca sistemde segate 1tb- wd blue 1 tbve yine 2x 320gb segate disk var

şimdi bu 320'lik diske raid0 yaptım windows 10 kurduk güzelcene...disk formatı haliyle gpt...
    Xp lazım oldu hem elimdeki portable programlar hemde zen studio için..Xp raid konfigirasyonun dışındaki diğer harddisklerden birine bölüm oluşturdum 100 gb oraya yüklemeye çalışıyorum(diğer harddisklerde bölüm br eski düzen yani) ancak ne yaptıysam anakart bios bölümünde raid aktifken kurulum gerçekleşmedi verdiği hata
    "windows Xpyi seçtiğiniz bölüm üzerine yüklemek için kur'un aşağıdaki diske bazı başlangıç dosyalarını yazması gerekiyor:
    121015MB disk 0 at Id0 on bus 0 on atapi

ANCAK BU DİSKTE windows XP UYUMLU BİR BÖLÜM YOK

google'da çok araştırdım sorunla karşılaşan yok denecek kadar az.çok çeşit XP cd denedim yetmedi nlite ile kendi sata sürücülerimi gömdüm nuh diyor peygamber demiyor
    son olarak çaresiz gözümüde karartarak raid0 konfigirasyonuna sahip hdd'leri sistemden çıkardım.Anakart bios sıfırladım "native ide" ayarlayarak xp kurmayı başardım
    ancak raid tekrar aktif edince haliyle mavi ekranda kıvranıyor xp.kurulum sonrası sürücüleri aygıt yöneticisinden yüklemey çalıştım.yüklendi de ancak derdime çare olmadı

özetlersek ortada kurulu yandan çarklı bir xp var ancak sadece ide modunda açılıyor-kuruluyor.sistemde raid0 olduğundan "native ide"seçemiyorum.ahci zaten kapalı olur bu modda da

varmıdır bir çözüm?

• Programlar yüzünden mi xp kuruyorsun?Uyumluluk modu diye bir şey var.

Xp raid konusunda iyi bir sistem değildir.
  • Audi383848 kullanıcısına yanıt
    1000 portable aio menüm var.çok işlevsel araçlar burda ekstradan program kurma derdi yok.ayrıca bazı uydu yazılımlarımda xp'de çalışıyor
    Xp zaten raid0 konfigirasyonun dışında tuttugum bir hdd yükledim.f12 ile boot menüye girerek XP'nin kurulu olduğu hdd seçerek Windows Xp açabiliyorum.
    tabi xp açabilmek için geçici olarak bios'tan "native ide" seçmem gerekiyor.
    Kısaca ide modunda kurduğum xp ne yapıp edip sata sürücülerini yüklemem gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 5 Haziran 2016; 12:17:16 >
  • Arkadaş doğru diyor belki donanımsal olabilir,ki muhtemelen öyle.Sisteminiz Windows 7'ye uyumludur.Windows 7 Ultimate yükleyip XP uyumluluk modunda çalıştırabilirsiniz.
  • Bu arada sanal makine yardımıyla XP kurmayı denediniz mi ?
  • Sorunu kısmen hallettim aslında.Sata sürücülerini tekrar gömüp format attım soruna sebeb olan raid 0 üzerindeki diskler gpt formatındaydı.XP bu formatı tanıyamadıgından haliyle hata veriyor.
    raid olan diskleri söküp terkar ahci moduna alınca sistem bu sefer kuruldu.Ancak XP açabilmek için her seferinde raid0 bios'tan ahci'ye geçip öyle açabiliyorum.İstediğim raid'de kalsın ama xp açılsın
    unutmadan xp raid yüklü disklerde değil başka bir diske yüklü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac Os X Exfat HDD sorunu !
    11 yıl önce açıldı
    Xp sp3 Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.