Şimdi Ara

Windows XP x64 Edition'da Türkçe Karakterli Dosya Adı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkaç gün önce Windows XP 64-Bit sürümü olan x64'ü kurdum. Fakat sistem ingilizce olduğu için Türkçe karakter içeren dosyaları açmada sorun yaşıyorum. Örneğin ACDSee ile ismi "ağrı dağı" olan bir dosyayı açamıyorum, öyle bir dosya yok diyor. Winamp ile dosya adı içinde Türkçe karakter olan mp3'lerimi media library'ye atamıyorum. Winamp onları görmüyor.

Kısacası Türkçe karakterlerle başım dertte. Denetim masasındaki klavye ayarlarını Türkçe yaptım, zaten o sayede şu an size türkçe karakter içeren bir mesaj yazabiliyorum Ama yine de bahsettiğim problem çözülmedi.

Bunu nasıl çözebileceğim hakkında bir fikri olan var mı?

Şimdiden teşekkür ederim, çalışmalarınızda başarılar,

Kolay gelsin.

• Arkadaşlar hiç fikri olan yok mu?
  • Merhaba,

Ben kendi sorunumu kendim çözdüm arkadaşlar teşekkür ederim ilginize. Olur da daha sonra aynı sorunu yaşayanlar olur diyerek nasıl çözdüğümü de anlatayım:

i. Control Panel -> Regional And Language Options -> Advanced tabına geçtim.
    ii. Orada "Language for non-Unicode programs" diye bir kısım vardı, oradan "Turkish" seçtim.
    iii. Sonra reset attım ve problem çözüldü :)

Tabi bunları yapmadan önce klavyeyi ve diğer yerel ayarları "Turkish" olarak ayarlamayı da ihmal etmemiştim.

Kolay gelsin, çalışmalarınızda başarılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.