Merhaba. Eski bir HP ProBook 450 G1 laptopum mevcuttu ve içini temizleyip yenileyip hızlanmasını ve bir şekilde değerlendirmeyi düşündüm. Bunun için öncelikle bilgisayarı formatladım ve yeni bir Windows 10 kurdum. sonra bilgisayarı açıp baktığımda Windows'un düzgün çalıştığını gördüm. Sonra sırasıyla iç temizlik termal macun değişimi RAM'lerin 1x8'den 2x8e yükseltilmesi BIOS pili değişitirme yeni pil ve şarj aleti temin etme ve SSD takma işlemlerini yaptım. Windows'u açtığımda termaller uygun düzeyde, RAM'ler doğru çalışmakta ve SSD ise düzgün şekilde algılanmaktaydı. Her şeyin düzgün olduğuna emin olduktan sonra Windows'u sabit diskten formatlayıp SSD'ye kurmaya gelmişti. Fakat her denememde Windows yükleme ekranında aşırı yavaş çalışıyor. Örneğin mouse ile kullanamıyorum çünkü neredeyse 1 FPS alıyorum imlecin nerede olduğunu takip edemediğimden klavye ile butonlar arası geçiş yapıyorum. Taba basınca bir butondan diğerine 2 saniye civarında gidiyor. Hal böyle olunca bu aşamada ya partisyon seçerken ya dil seçerken ya da Windows yüklenirken vesiare takılıyor ve ilerlemiyor. Nereden biliyorum denedim çünkü sabah işe giderken bıraktım akşam eve geldim ve yatana kadar da bekledim ekran öylece duruyordu. İşin garibi ben bu PC'ye Windows'u yükledim yukarıda belirttiğim gibi fakat silip tekrar yüklemeyi deneyince böyle oldu. Sonra HDD'yi çıkarıp sadece SSD taktım, taktığım yuvaları değiştirdim CD-ROM yuvasına kızakla takmak ve standart HDD yuvasına takmak, ramleri teker teker denemek gibi yöntemler denedim fakat sonuç alamadım. Sizce buradaki sorunu nasıl çözebilirim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gıbıç -- 25 Aralık 2024; 12:59:19 > |
Bildirim