Şimdi Ara

WindowsPhone almak ya da almamak için sebepler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • telefona göre değişir, benim telefonum 640 lte

geçmek için sebepler ; şarjı efsane, stabil (yalan yok androide geçmek için bahane aradıkça arkadaşlarımda annemde babamda çıldırtacak sorunları gördükçe windows phone insider yazılımında bile daha stabil diyorum)

geçmemek için sebepler ; mağaza mezarlık gibi (gelişeceğine de çok inanamıyorum ama öldürmüyor süründürüyor şu an). w10 arayüzü şu anda bazı sıkıntıları aşamadı (aynı durum bazen pcdeki windows 10da da karşıma çıkıyor) uygulamalrın hepsinde menüler ortak değil, birinde aşağıdan ayarlara giriliyor birinde sağ üstten birinde başka yerden.
  • En son giyilebilir teknolojiler forumunda gördüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ©webeta

Bazıları direkt troll damgası vurmuş ama tarafsız olarak değerlendirildiğinde çoğu yerde konu sahibinin haklı olduğunu düşünüyorum.

Lumia 920 almış birisiyim ve o andan beridir Windows Phone'un gelişmesini, oturmasını beklemekteyim. Ben Microsoft'un hızla ileriye doğru gitmesini bekliyorken, MS tam aksine oldukça yavaş adımlar attı ve hatta durumu iyice geriye götürdü. Ben bu telefonu aldığımda telefonun ve işletim sisteminin belli başlı iyi yönleri vardı. En önemlisi kameraydı ki bu Nokia'nın başarısıydı ve yine Nokia'nın bazı uygulamalarıydı. Bir de telefonun akıcı olma olayı var ki ona da birazdan değineceğim. Öncelikle Nokia'nın bu başarılı uygulamaları(Here Maps, Drive City Lens vs.) satıldı(MS'nin Nokia'yı satın almasından sonra). Bunun akabinde uygulamalar adam gibi güncelleme almamaya başladı ve mağazada bile görüntülenemez oldu. Uygulamayı silip tekrar yüklemek istesen linkini bulmak için bir sürü uğraşıyorsun böyle bir saçmalık olabilir mi?

Bir diğer nokta akıcı olması olayı. Ya zaten özellik olarak IOS ve Android işletim sistemlerinden oldukça kısıtlı bir işletim sistemi var karşımızda. Özellik ve mağaza bakımından bu kadar kısıtlı olunca zaten hızlı olur çünkü içi boş zaten. Bunu da düşük bütçeli telefon tercih edenler ve telefonun belli başlı özelliklerini kullanacak olanlar için avantaj olarak kabul edebiliriz. Zamanında benim aldığım gibi Lumia 920 veya günümüzdeki Microsoft'un amiral gemisi telefonlara verilen yüksek fiyatlı telefonlar için gerçek anlamda fiyasko. Ayrıca stabil diye aldığımız telefonun güncellemesini aylar sonra almamak için beta sürümünü kullandırıp kobay olarak kullandırtmaya sürüklüyorlar bu da işin trajikomik bir tarafı malesef.

Bir de diğer platformlara uygulama çıkartıp, WP'a uygulama çıkartmaması gibi bir olay var gerçekten mide bulandırıcı. MS'nin böyle bir şey yapması ürünlerini alıp kullanan kullanıcılarına net bir şekilde saygısızlıktır. Az bir şey saygım vardı Windows Phone'a bunla beraber artık o da bitti.

Sözün özü ben bu telefonu aldığım için oldukça pişmanım. Bundan sonra olur da Microsoft'un parmağı olan bir ürün alacak olursam 40 kere düşünürüm ve son tercihim olur. Bunca şeyden sonra (düşük fiyatlı f/p ürünü WP telefon alan arkadaşları tenzih ederim), ama halihazırda Windows Phone kullanıcısı olarak söylüyorum: Bu işletim sistemli yüksek fiyatlı telefon almayı düşünüyorsanız bir kez daha düşünün, alternatiflerini tekrar gözden geçirin çünkü içerisinde "akıllı telefon" olarak nitelendireceğimiz bir telefona yakışmayacak bir işletim sistemi var.

MS sadece Nokia'nın telefon kısmını satın aldı. here maps, city lens nokia'da kaldı sonra nokia here maps birimini alman otomobil devlerine sattı. insanları yanlış bilgilendirmeyin.

• M e h m e t M kullanıcısına yanıt
    WindowsPhone'u terkedenler şunu yapmalı.
    https://account.microsoft.com/devices
    Buraya tıklayın, cihazları göreceksiniz. Şimdi siz orada görünen WindowsPhone cihazını silin ki. Microsoft sizin platformu terk ettiğinizi anlasın. Gerçekten, cihazınız orada göründüğü surece windowsphone kullanıcı istatistiklerine dahil olacaktır, bunu engellemek için silin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 29 Aralık 2015; 9:23:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lumia almak için tek sebep fiyatı olabilir. 350-450 bandında bulunursa alınır yoksa hiç gerek yoktur.verdiğiniz paranın hakkını kesinlike alamazsınız. anne-babanıza kullanması için alabilirsiniz. eskiden symbian vardı,yaş nedeniyle hatılamayanlar olabilir.bu telefonlar onun iki tık üstü konumdalar. bu konum genellikle yazılımsaldır. sosyal medya eksiktir. diğer hayatı kolaytıracak uygulamalar abartmıyorum sıfır dır. kimse bu platformu sallamaz.bir alet alırsınız ios android için programı vardır wp yoktur. donanımda yazılım kadar sorunludur ona da şimdi değineceğim.

donanımda şu kategoriler vardır. ya kötü ön kamera (0.9 mp) kötü ekran çözünürlüğü ya iyi ön kamera kötü ekran çözünürlüğü yada iyi ekran iyi kamera (fiyat 1500 + dır) vardır. yani kısaca illa bir şeyden feragat etmeniz gerekir. 1500 tl ye de marketi sıfır bir telefon alınır mı o sizin takdiriniz.
    gps kalitesi çok iyidir.nokia markalı lumialar malzeme kalitesi bakımından iyidir. diğerlerini bilmiyorum.

lumia kullanıcısıyım.

• parmen P kullanıcısına yanıt
    Symbian temel olarak iyi bir temeli vardı. Yapılan hatalı hamleler sonunu getirdi. Düzgün hamlelerle geliştirilse idi çok iyi bir sistem olabilirdi.
    Öncelikle arayüzü dokunmatiğe uyduramadılar. Sonrasında rakipler 1 ghz barajını çoktan aşmış çok çekirdekli işlemcilere yönelmişken, symbian cephesi hala 600 mhz 800 mhz arm 11 lerle yoluna devam ediyorlardı.
    Ekran çözünürlüğü bir turlu 360x640 ın üzerine çıkamamıştı.
    Bill Gates in eski bir konuşmasında Windows Mobile'ın önündeki en büyük engelin Symbian olduğunu söylediğini hatırlarım. Symbian ve Nokia nın MS eliyle batırılmasına şaşırmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 8 Ocak 2016; 9:43:33 >
  • Symbian bana kalırsa bu güne kadar çıkmış en iyi mobil işletim sistemiydi. Gerek altyapısı , gerek bellek ve sistem yönetimi, hiçbir işletim sisteminde olmayan multitasking'i, kullanışlılığı ve güvenliği açısından çok çok daha iyi idi. O 1 Ghz ' lik işlemcilerle bile ne kadar harika şeyler ortaya çıkardığını gayet iyi hatırlıyorum. Yazıktır ki üzerinde oynanan kapitalist oyunlar Nokia ' nın akabininde onunda sonunu getirdi. Son versiyonlarında dokunmatik arayüze (belle) çok iyi uyarlanmıştı. Geliştirilmeye devam edilseydi ve güncel işlemcilerle desteklenseydi şimdiye kadar fersah fersah ileri gidebileceğine adım gibi eminim. Dokunmatiğin temeli aslında Symbian ile yazıldı ama ne yazık ki tuşlu telefonlara daha çok ağırlık veren zamanının piyasa tekeli Nokia bunu göremedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

Symbian bana kalırsa bu güne kadar çıkmış en iyi mobil işletim sistemiydi. Gerek altyapısı , gerek bellek ve sistem yönetimi, hiçbir işletim sisteminde olmayan multitasking'i, kullanışlılığı ve güvenliği açısından çok çok daha iyi idi. O 1 Ghz ' lik işlemcilerle bile ne kadar harika şeyler ortaya çıkardığını gayet iyi hatırlıyorum. Yazıktır ki üzerinde oynanan kapitalist oyunlar Nokia ' nın akabininde onunda sonunu getirdi. Son versiyonlarında dokunmatik arayüze (belle) çok iyi uyarlanmıştı. Geliştirilmeye devam edilseydi ve güncel işlemcilerle desteklenseydi şimdiye kadar fersah fersah ileri gidebileceğine adım gibi eminim. Dokunmatiğin temeli aslında Symbian ile yazıldı ama ne yazık ki tuşlu telefonlara daha çok ağırlık veren zamanının piyasa tekeli Nokia bunu göremedi.

Oo blackberry forumundan gelmişsiniz hoşgeldiniz hocam

• Symbian Belle çıkmıştı sanırım en son. Gayet iyiydi. Symbian Carla güncellemeside çıkacaktı ama Microsoft'un el altından baskısı sonucu Symbian projesi sonlandırıldı.
  • Hoşbulduk :) Aralardayım dostum, ama bu Blackberry'den bir halt olmayacağını anlamış bulunmaktayım. Özellikle son dönemde BB OS 10 'a gereken önemi vermemeleri, android gibi benim için dandik bir sisteme yönelmeleri,uygulama mağazasının mağara olması ve bundan daha önemlisi kıytırık android uygulamalarının port edilerek Blackberry world 'e yüklenmesi böyle düşünmeme neden oldu.

Yaptıkları cihazlarin malzeme kalitesi gerçekten premium seviyede ama içi boş.Aslında bana istediğim tüm özellikleri windows phone veriyor fakat Microsoft 'un Nokia 'yı bitirmesi , karolarla yapılmış arayüz ve çeşitli nedenlerinden ötürü yazılım hakkında çok şikayet olması duruma temkinli yaklaşmama neden oluyor. Bir türlü karar veremiyorum. Bu aralar çok telefon değiştireceğim bu kararızlıkla giderse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hoşbulduk :) Aralardayım dostum, ama bu Blackberry'den bir halt olmayacağını anlamış bulunmaktayım. Özellikle son dönemde BB OS 10 'a gereken önemi vermemeleri, android gibi benim için dandik bir sisteme yönelmeleri,uygulama mağazasının mağara olması ve bundan daha önemlisi kıytırık android uygulamalarının port edilerek Blackberry world 'e yüklenmesi böyle düşünmeme neden oldu.

Yaptıkları cihazlarin malzeme kalitesi gerçekten premium seviyede ama içi boş.Aslında bana istediğim tüm özellikleri windows phone veriyor fakat Microsoft 'un Nokia 'yı bitirmesi , karolarla yapılmış arayüz ve çeşitli nedenlerinden ötürü yazılım hakkında çok şikayet olması duruma temkinli yaklaşmama neden oluyor. Bir türlü karar veremiyorum. Bu aralar çok telefon değiştireceğim bu kararızlıkla giderse.

Ben de Lumia 735 kullanıyorum.Blackberry'ye olan sempatim hep bi tarafımda kalacak da yanlış yönetiliyor firma.Aslında sürekli yazılım satın almaları iyi bir şey.John Chen'den beklentim üst düzeydi.Şirketi ölü durumdan çıkardı ama android e geçmesi beni çok üzdü.Zira BB OS 10 gibi bir uzay teknolojisi mi desem demesem mi :) bir sistemi kendi elleriyle gömecek.Bir haber okudum sadece Classic e güncelleme gelecekmiş bundan sonra aslı var mı bilmiyorum ama.WindowsPhone aslında iyi hoş da marketi yetersiz gelebilir size hatta Facebook uygulamasını da sık kullanıyor olmazsa olmaz diyorsanız hiç bulaşmayın 2012 deki mesajlarımı gösteriyor Messenger uygulaması ve sayfa akışı çok geç güncelleniyor.İOS falan düşünüyor musunuz?

• Aynı şekilde benimde sempatim var. 1 yıl boyunca Z30 kullandım. 10.2 sürümüyle mağazayı saymazsak birkaç eksik dışında gerçekten zamanının 8-10 çekirdekli bilmem ne özellikli cihazlarından çok daha iyi idi. Benimde John Chen ' den beklentilerim çok yüksekti ama ne yazık ki tersi çıktı. Chen ' den önceki BB OS 10 ' u getiren Alman ceo çok iyi idi, fakat onu kovdular ve ne Zaman Chen ' in gelmesiyle 10.3 sürümleri cihazlara verilmeye başlandı işte o zaman stabilite bozuklukları da ortaya çıkmaya başladı. Yanlış anlaşılmasın sistem hala çok stabil ve defalarca söylüyorum Android ve BB OS arasında kalsam kesinlikle BB OS 10 tercih ederim. Fakat bir 10.2 sürümünden eser yok. Tamamen Android özentisi bir sürüm oldu 10.3, Blackberry ruhunu kaybetti , Android uygulamalarının port edilip BB World ' e yüklenmesinin saçmalığını tekrar tekrar söylemeye gerek yok zaten. Sistem çok aşırı güvenli ve biraz olsun modifiye edemiyorsunuz , bu çok can sıkıcı bir durum.

Windows Phone konusunda çok olumsuz yorumlar alıyorum, Facebook tiryakisi olmasam da olmazsa olmazlarımdandır, kullanırım. Bir bulaşmadığım ios ile Windows Phone kalmıştı ios ' a geçenlerde şansa 8.3 sürümlü ikinci el temiz sayılır bir iphone 5 alarak bulaştım. Aynı cihazın 9.2 sürümlü olan versiyonunu kullandım 8.3 ' e göre rezalet. İyiki de 8.3 sürümlü cihaz almışım dedim. Ama şanssızlık olsa gerek aldıktan 2 hafta sonra kulaklık çıkışı bozuldu. (anakart ile alakalı) P.tesi alacağım cihazı ama bu yüzden iphone 'a olan güvenimde sarsılmış halde. İşin ehli tamircilere soruyorum , iphone' un anakartı çok dandik bir anakart zaten falan diyorlar. :( Blackberry ' de bu yoktu işte. Anakartından düğmelerine kadar malzeme kalitesini hissettiriyor adama. Şimdi çok kararsızım. İphone ' u satıp WP bir cihaz almayı düşünüyordum fakat o da olmayacak sanırım...

• Ben hala Windows Phone'u seviyorum ancak yılbaşından haftalar önce yaptıkları salakca "tatil veriyoruz" açıklamasından sonra Çinli kardeşlerimin kollarina bıraktım kendimi.Lenovo A7000'den memnunum(Lumia 1320'ye gore tek handikabı Gorilla Glass olmaması diyebilirim...Bir de entry numaralarını gösteren eksi uygulaması yok)

• Helal kardeş ben de yaptım aynısını sağol söylediğin için

• quote:

Aynı şekilde benimde sempatim var. 1 yıl boyunca Z30 kullandım. 10.2 sürümüyle mağazayı saymazsak birkaç eksik dışında gerçekten zamanının 8-10 çekirdekli bilmem ne özellikli cihazlarından çok daha iyi idi. Benimde John Chen ' den beklentilerim çok yüksekti ama ne yazık ki tersi çıktı. Chen ' den önceki BB OS 10 ' u getiren Alman ceo çok iyi idi, fakat onu kovdular ve ne Zaman Chen ' in gelmesiyle 10.3 sürümleri cihazlara verilmeye başlandı işte o zaman stabilite bozuklukları da ortaya çıkmaya başladı. Yanlış anlaşılmasın sistem hala çok stabil ve defalarca söylüyorum Android ve BB OS arasında kalsam kesinlikle BB OS 10 tercih ederim. Fakat bir 10.2 sürümünden eser yok. Tamamen Android özentisi bir sürüm oldu 10.3, Blackberry ruhunu kaybetti , Android uygulamalarının port edilip BB World ' e yüklenmesinin saçmalığını tekrar tekrar söylemeye gerek yok zaten. Sistem çok aşırı güvenli ve biraz olsun modifiye edemiyorsunuz , bu çok can sıkıcı bir durum.

Windows Phone konusunda çok olumsuz yorumlar alıyorum, Facebook tiryakisi olmasam da olmazsa olmazlarımdandır, kullanırım. Bir bulaşmadığım ios ile Windows Phone kalmıştı ios ' a geçenlerde şansa 8.3 sürümlü ikinci el temiz sayılır bir iphone 5 alarak bulaştım. Aynı cihazın 9.2 sürümlü olan versiyonunu kullandım 8.3 ' e göre rezalet. İyiki de 8.3 sürümlü cihaz almışım dedim. Ama şanssızlık olsa gerek aldıktan 2 hafta sonra kulaklık çıkışı bozuldu. (anakart ile alakalı) P.tesi alacağım cihazı ama bu yüzden iphone 'a olan güvenimde sarsılmış halde. İşin ehli tamircilere soruyorum , iphone' un anakartı çok dandik bir anakart zaten falan diyorlar. :( Blackberry ' de bu yoktu işte. Anakartından düğmelerine kadar malzeme kalitesini hissettiriyor adama. Şimdi çok kararsızım. İphone ' u satıp WP bir cihaz almayı düşünüyordum fakat o da olmayacak sanırım...

Malzeme kalitesi olarak hiç tavsiye etmem nokia lumia serisini.Bence o iphone 5 ile devam edin tasarım olarak da fena değil.Z30 güzel telefondu ama ekranı hakkındaki olumsuz yorumlardan dolayı almaya korktum ?(

• Kısa süreliğine Lumia 520'nin yanında g3 kullandım. G3'te fark ettim ki işletim sistemi olarak iki telefonda da aynı şeyleri yapıyorum, tabi donanımdan bahsetmiyorum. Tek fark g3'te uyduruk bir "OSC" yazılımına (stüdyocular bilir) para vermem WP'de vermemem oldu. :) Geliştirici olarak farkları var. Mesela bizim Türk forumlarında WP'a geçirdiğini sanan geliştirici arkadaşlar adam akıllı programlama dillerini öğrenemeyip internette tonla olan hazır kod örneklerini kopyala yapıştır yaparak derlediği için ve Windows Phone'la ilgili hazır kod bulamadıkları için tepkililer. Tabi o arkadaşların vizyonu namaz saatleri, el feneri ve buna benzer uygulamalardan ibaret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pena kutusu -- 9 Ocak 2016; 20:42:31 >
  • Microsoft mobil platformu çok boşladı 1 yıldır resmi sürüm yukseltme güncellemesi yok.android wp 8.1 çıktığı zaman 4.4 du 5 oldu 6 oldu ben hala 8.1 Windows 10 pc tarafına çok yüklendiler ama Windows 10 nun optimizasyon ve hız sorunları var kullandım yaşadım.ben eylül den beri Windows Phone 10 nu bekliyorum ilk kasım sonra aralık dediler sonra ocak sonra yeni yıl dediler hala yeni sürüm yok sabrım kalmadı artık umudumu kestim en büyük korkum microsoftun Windows Phone kullanıcılarını yarı yolda bırakıp mobil platformdan çekilmesi.herkes wp 10 dan umutlu eğer Microsoft bu seferde de işi eline gözüne bulaştırsa wp kullanımı baya düşecek daha kötüsü onca çıkarttığı lumia cihazlar ellerinde patlayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Symbian Belle çıkmıştı sanırım en son. Gayet iyiydi. Symbian Carla güncellemeside çıkacaktı ama Microsoft'un el altından baskısı sonucu Symbian projesi sonlandırıldı.

İşte biz windows'u bu yüzden sevmiyoruz.
  • elektrosenol kullanıcısına yanıt
    Symbianın şu anda çöp denilecek bir işlemci ve bellekle yapabildiği multitaskingi, şu anki sistemler zibilyon tane çekirdek ve uçuk kaçık belleklerle yapamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Ocak 2016; 12:16:51 >
  • Demek Lumia 'ların malzeme kalitesi ' de kötü. Halbuki çok sağlam görünüyorlar ama görüntü aldatabiliyor insanı, sonuçta alıpta 1 hafta kullanmış değilim. iphone 5'in saçma sapan sorunları beni deli ediyor. itunes ' a bağlı kalma zorunluluğu çok kötü. Cihazım 8.3 sürümde ve jailbreak vardı. Tamirden sonra sıfırlayayım dedim sistemi yeniden kurmak için fakat sıfırlamaz olaydım. Jailbreak 'lı iphone 'lar sıfırlandığı zaman açılırken elmada kalıyormuş , iş işten geçtikten sonra öğrendim. 2 gündür dur durak bilmeden araştırıyorum , telefonu açmamın tek yolu yine itunes ile 9.2 sürümüne güncellemem imiş. 9.2 ' ye stabilite sorunları yüzünden geçmekte istemiyorum. 8.3 ' ü tekrar dışarıdan yüklemeye çalıştım fakat Apple imzaları kapattığı için bu durumda olanaksız. İşte böyle saçma sapan şeyleri olmasa iphone gerçekten çok güzel bir cihaz. Z30 ' un ekranı için söylenenlere katılıyorum iphone 5 'in ekranına bakmaya başladığımdan beri dünyam değişti. Z30 içimi karartıyordu sanki, şimdi içim aydınlandı birde şöyle saçma sapan problemler çıkmasa...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.