Şimdi Ara

WindowsPhone almak ya da almamak için sebepler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taa Lumia 920 çıktığında diyorlardı, iyi değil ama güncelleme gelecek iyi olacak. O 920'ler eskidi hala gelişecek sistem. O 920 ler Windows 10 u alacak ve aldığıyla kalacak. 36 ay güncelleme ömrünü çoktan doldurdu.

WP 7 geldi. O zaman diyorlardı gelişecek.
    Mango güncellemesi geldi. Tırt çıkmıştı, yine fanboylar çıkar, güncelleme ile düzelecek.(Not:Bu cihazlar Türkçe olmadıkları için ülkemizde resmi yollarla satılamadı.)

Derken WP 8 çıktı, hem kernel değişmişti. Hem de donanım gereksinimi artmıştı. O yüzden WP 7 cihazları bunu alamadı, sahipleri de yedikleri kazıkla kaldılar.

WP 8 in de eksiği çok, işlevi azdı. Tek iyi yanı akıcı olması idi. Microsoft donanım şartlarını yüksek tutuyordu. Hem de NT kerneline geçmişti. Android cephesinde firmalar da giriş seviyesi cihazları uyduruk arm11 işlemciler ve 256MB gibi komik ram miktarları ile çıkarıyordu. Bu nedenle giriş seviyesinde bile rakiplerine fark atıyordu. Zamanla donanımlar güçlenip maliyetler azalınca bu fark haliyle kapandı.

Bu arada amber diye bir güncelleme çıktı. Bununla FM radyo(cihazlarda FM tüner vardı ama yazılım desteklemediği için çalışmıyordu.)
    Datasense(daha sonra akıllı veri oldu) geldi. İyi bir şeydi. Çift dokunma ile uyandırma bu güncelleme ile geldi. Eksik olarak çünkü sadece bazı cihazlara geldi. Diğer cihazlar bu işlevi daha sonra gelen black güncellemesi ile kazandı.
    Yine hesaplar menüsüne IBM Notes Traveler diye bir seçenek geldi. Kilit ekranına eklememiz için duvar kağıdı seçeneklerimiz de geldi.
    Flip to Silence(Sustur ve Çevir) işlevi bu bu ana kadar yoktu bu güncelleme ile geldi
    Ekran kalibrasyonu yapabileceğimiz renk profili ayarı bu güncelleme ile geldi.

Amber diğer güncellemelere nazaran dolu dolu bir güncelleme idi.

Derken, WP 8.1 çıkacak duzelecek tekrar beklemeye devam. Derken 2014 un başlarında WP 8.1 içeren cihazlar raflarda yerini almaya başlamıştı. Denemek isteyen garip 8.0 kullanıcıları betalarla uğraşmak zorundalardı. O güncellemeyi ancak 7 8 ay sonra garip Wp 8 kullanıcıları almaya başladılar. MS da androidcilerin yolundan gidiyordu, yeni surum cihazlarla piyasayı doyurmadan eski cihazlara güncelleme vermiyordu. Derken bu da tırt çıktı haliyle. Gelen elle tutulur yenilik, bildirim merkezi, üç sütun start screen, ve karoların içine resim doldurma ile kaldı. Tabii bir de özellikle 512MB cihazlarda kronik bir hal alan 'sürdürülüyor...' sorunu baş gösterdi. Bir eksik vardı hücresel veriyi eylem merkezine ekleyemiyorduk.

Derken Denim geldi, gelen elle tutulur yenilik, ana ekranda klasör yapabilme ve hücresel veriyi eylem merkezine ekleyebilme idi. Geri kalanı pek dikkat çekmeyen minör değişikliklerdi. Tabii 8.1 ile azalan stabilite bununla birlikte daha da azaldı.

Derken Windows 10 mobile çıkacak diye beklerken, Windows 10 mobile a en az 1 sene sonra gelecek olan güncellemeyi beklemeye başladık şaka gibi.
    Benim pek umudum yok açıkçası.
    MS sisteminin arkasında durmadığı için bu da tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak kısa süre sonra. EN iyi ihtimalle MS başka bir sistem geliştirecek, eski cihazlar da buna güncellenemeyerek ikinci wp 7 faciası olacak. En kötü olasılık MS mobil işinden çekilecek.

Bu fanboyların naralar atıığı uwp uwa lar tutar. Ama MS un sisteminin arkasında durması lazım. Eskiden bilgisayarların ekran çözünürlükleri telefonlarınkine göre hayli yüksekti. Şimdi telefonların çözünürlükleri bilgisayarları geçmiş durumda. Tek fark x86 arm ayrımı. Kaldı ki örneğin androidde hem arm hem de x86 cihazları var. Aynı uygulamayı her ikisinde de çalıştırabiliyorsun. Aynı uygulama hem bilgisayarda hem telefonda çalışabilir. Zira halihazırda bilgisayarlarda kullanılan işlemciler x86 temelli olduğu için sadece yazılan kodu bir de x86 ya göre derlemek kalır. Uygulamanın iki tane setupı olur, cihazın işlemcisine gore uygun setup otomatik olarak indirilir
    Ama MS ciddi bir şekilde sisteminin arkasında durması lazım, Yine böyle uygulamalarını androide iosa çıkarıp kendi sistemine üvey evlat muamelesi yaparsa, geliştiriciler ve kullanıcılar da tekmeyi basarlar. Nokia telefonlarının arkasında duruyordu, her ne kadar Microsoft sistemi adam edemese de.

Nokia döneminde mağazada uygulama olmasa bile Nokia'nın cihazın içine koyduğu bir sürü uygulama vardı. Ve Nokia uygulamalarının arkasında durup desteğini esirgemiyordu. Bunlar için bile WindowsPhone alınmaya değerdi. Gel gelelim Nokia bu işten çekilene kadar. Telefon bölümünü MS aldı. 'Nokia bir şey' adındaki uygulamalarını hepsi birer birer 'Lumia bir şey' şeklinde isimlerini değiştirdiler. Ve yeterince destek almamaya başladılar. En basitinden, iyi selfie çekme iddiasındaki Lumia Selfie, cihazın normal kamera uygulamasından daha berbat çekiyor. Yine Mixradio ve Here uygulamaları başka birilerine gitti. Onlar da uygulamalarını diğer platformlara çıkardılar. Windowsphone daki uygulamaya yeterince destek vermemeye başladılar, gelen güncellemeler de yenilik içermeyen minör mahiyette kaldı. Özellikle Here'ı sildiyseniz tekrar yuklemek için cihazı sıfırlamanız gerekecek, çünkü mağazada bulamıyorsunuz, kayıp. Here europe firmasına aylar evvelinden durum iletilse de gelişme yok. Kısacası WindowsPhone umurumuzda değil diyorlar. Ki Windows 2016 da yükselişe geçemezse bu da platformdan ayrılacaktır.

Buna rağmen almak istiyor merak ediyorsanız 400 500 TL bandından yukarı çıkmamanızı tavsiye ederim

Bir de şunu eklemek isterim.
    WindowsPhone'u terkettikten sonra şunu yapmalı.
    https://account.microsoft.com/devices
    Buraya tıklayın, cihazları göreceksiniz. Şimdi siz orada görünen WindowsPhone cihazını silin ki. Microsoft sizin platformu terk ettiğinizi anlasın. Gerçekten, cihazınız orada göründüğü surece windowsphone kullanıcı istatistiklerine dahil olacaktır, bunu engellemek için silin. Cihazı silmediğiniz sürece siz MS nezdinde hala windowsphone kullanıcısı olarak gözükmeye devam edersiniz

Ekleme: Hala Windows telefon almakta kararlı iseniz, sistem oturana kadar Microsoft ve Nokia dışında cihaz almayın. Zaten zar zor gelen güncellemeleri cihaz üreticilerinin politikaları nedeniyle hiç alamayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Şubat 2016; 11:21:09 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Windows phone alınmaz belki ama artık Windows mobile var. :) ikisi arasındaki farkı araştırın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbaylar bile troll olmuş konuya bak.
  • Windows Mobile dır o. Windows phone olsa duramazsın.

• Linç başlamış çerezi alıp geleyim.

• nightbringer kullanıcısına yanıt
    Her ne haltsa işte alınmaz. Sürekli final sürüm vermemek için naz yapıp duruyorlar. İnsanlara ya kobay ol ya da yeni telefon al diyorlar resmen. Mağaza desen mağaza değil mağara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Aralık 2015; 9:15:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha feysbuk messengeri bile adam edemedi firma(feyzbok firması bile iplemiyor microsoftu ben napam arkadaş) 2 haftadır sapıtmış durumda,evet bu platform adam olmaz ne büyük yazılım firmaları firması vs nede kurumsal firmalar adam yerine koymuyor( daha bağğzıı bankaların uygulaması yok olanlar da içler acısı),burada bağğğzıı arkadaşlar vardı uwp uwp diye naralar atıyorlardı,6 ay oldu Visual Studio 2015 çıkalı adam akıllı program yok ortada, hadi onu geçtim android proje fos çıktı yapamadık elimize yüzümüze bulaştırdık demiyorlarda,virüs bulaşır stabil olmaz diye geçiştirdiler bunun sonunun böyle olacağını aylar önce söyledim ama gelen giden eksilemişti,portlama işinden bir cacık olmaz bknz bb10 Os ,yine her laf sokmada farkındaysanız başa dönüyoruz ,yeni Windows mobile ama yine tırt Windows mobile , ekim kasım aralık denilen final sürüm 2016 ya kaldı artık o olur mart nisan...,herkes bu cihazı alıp yediği kazığın farkında kusura bakmayın,okadar para verip birşeyler beklemek saçma bence tecrübe=yediğim kazıkların bileşkesidir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yoldagezen kullanıcısına yanıt
    Bu sertti işte.

• Portlama olayı yalan dolan. Microsoft geçenlerde bir oyun çıkardı ama sadece iOS ve Android için. Kendi işletim sistemine çıkarmadı. Sebebi ise uyum sorunları vs. Madem port olayın var kendi oyununu port yapsana.

Windows Mobile boyle 2017'ye kadar gider sonra Surface phone çıkar Windows Mobile ise Symbian gibi unutulup gider.

Bu arada belirteyim Garanti Bankası ve Vodafone Windows Mobile için zorunlu olmadıkça artık güncellemeye vermeyecek.

• Zıvanadan çıkarttılar artık hocam :)

• yoldagezen kullanıcısına yanıt
    Ne diyeyim hocam haklısınız zaten.

Bugün cyan a döndüm resmen denim den daha iyi. Gittikçe kötü oluyor demek ki sistem.

• Bu yazıyı Windows 10 betalarından önce yazsanız gelişecek siz kullanmayı bilmiyorsunuz derdim ama şuan her satırına katılıyorum. Ben beklemekten sıkıldım halbuki sadece 1.5 senedir wp kullanıyorum burada 2012den beri kullananlar var onlar ne yapsın. Ben bu telefonu ms gibi yazılım firmasına Nokia gibi bi üreticiye güvenerek aldım uygulamaların az olduğunuda biliyordum başlarda herşey güzeldi ama artık ihtiyaçlarımı karşılamadığını fark ettim. Evdeki dandirik android tablet daha kullanışlı uygulama konusunda

• daha geçen gün 2.wp li cihazımı aldım 2gün evvel win10 yükselttim şimdi geri dönüyorum denim sürümüne. Fazlasıylada tatmin ediyor açıkcası wp beni. herkes ihtiyacını karşılayacak sistemlere yönelirse daha mantıklı olur. kimse söylenmek zorunda kalmaz. Bu arada bende yaklaşık 2013den beri kullanıyorum
  • Note 2 aldım kurtuldum wp dan.
    Uygulamalar kaynıyor abi ve kasmıyor.
    Burada Android kasıyor diyenlere bakmayın siz.
    Düşük modeller kasıyor evet ama artık bir sürü model çıktı.
    Tavsiyem kaçın kurtulun valla çekilecek dert değil.

• Bazıları direkt troll damgası vurmuş ama tarafsız olarak değerlendirildiğinde çoğu yerde konu sahibinin haklı olduğunu düşünüyorum.

Lumia 920 almış birisiyim ve o andan beridir Windows Phone'un gelişmesini, oturmasını beklemekteyim. Ben Microsoft'un hızla ileriye doğru gitmesini bekliyorken, MS tam aksine oldukça yavaş adımlar attı ve hatta durumu iyice geriye götürdü. Ben bu telefonu aldığımda telefonun ve işletim sisteminin belli başlı iyi yönleri vardı. En önemlisi kameraydı ki bu Nokia'nın başarısıydı ve yine Nokia'nın bazı uygulamalarıydı. Bir de telefonun akıcı olma olayı var ki ona da birazdan değineceğim. Öncelikle Nokia'nın bu başarılı uygulamaları(Here Maps, Drive City Lens vs.) satıldı(MS'nin Nokia'yı satın almasından sonra). Bunun akabinde uygulamalar adam gibi güncelleme almamaya başladı ve mağazada bile görüntülenemez oldu. Uygulamayı silip tekrar yüklemek istesen linkini bulmak için bir sürü uğraşıyorsun böyle bir saçmalık olabilir mi?

Bir diğer nokta akıcı olması olayı. Ya zaten özellik olarak IOS ve Android işletim sistemlerinden oldukça kısıtlı bir işletim sistemi var karşımızda. Özellik ve mağaza bakımından bu kadar kısıtlı olunca zaten hızlı olur çünkü içi boş zaten. Bunu da düşük bütçeli telefon tercih edenler ve telefonun belli başlı özelliklerini kullanacak olanlar için avantaj olarak kabul edebiliriz. Zamanında benim aldığım gibi Lumia 920 veya günümüzdeki Microsoft'un amiral gemisi telefonlara verilen yüksek fiyatlı telefonlar için gerçek anlamda fiyasko. Ayrıca stabil diye aldığımız telefonun güncellemesini aylar sonra almamak için beta sürümünü kullandırıp kobay olarak kullandırtmaya sürüklüyorlar bu da işin trajikomik bir tarafı malesef.

Bir de diğer platformlara uygulama çıkartıp, WP'a uygulama çıkartmaması gibi bir olay var gerçekten mide bulandırıcı. MS'nin böyle bir şey yapması ürünlerini alıp kullanan kullanıcılarına net bir şekilde saygısızlıktır. Az bir şey saygım vardı Windows Phone'a bunla beraber artık o da bitti.

Sözün özü ben bu telefonu aldığım için oldukça pişmanım. Bundan sonra olur da Microsoft'un parmağı olan bir ürün alacak olursam 40 kere düşünürüm ve son tercihim olur. Bunca şeyden sonra (düşük fiyatlı f/p ürünü WP telefon alan arkadaşları tenzih ederim), ama halihazırda Windows Phone kullanıcısı olarak söylüyorum: Bu işletim sistemli yüksek fiyatlı telefon almayı düşünüyorsanız bir kez daha düşünün, alternatiflerini tekrar gözden geçirin çünkü içerisinde "akıllı telefon" olarak nitelendireceğimiz bir telefona yakışmayacak bir işletim sistemi var.

• Okumadım ama haklısın.

• Zamanında 850 Tl ye 1320 aldığım için çok pişmanım. Çekmecemde yatıyor şuan. Şuan z3 compact kullanıyorum.
  • wp nin ilgi cekici yani renkli civil civil telefonlariydi. bunlar ilgiyi cekti ama isletim sistemi olmayan, internete dahi dogru duzgun uygulamasi olmayan, yeni sekmede sayfa acma ozurlusu akilli telefonlari kim ne yapsin?

hala guncelleme gelecek bu arada
  • Buyrun en güzel örnek,

Bakınız bunun açıklaması nedir?
    Adamlar kendi platformuna destek vermiyor ki?

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Dediğinizde Nokia'nın başarısıdır.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.