Şimdi Ara

WindowsPhone almak ya da almamak için sebepler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok haklısın sonuna kadar katılıyorum. İşi bilen adam neyin ne olduğunu biliyor...
  • elektrosenol kullanıcısına yanıt
    Evet bana göre kötü.Htc nin metal telefonları blackberry nin o değişik plastiği sony nin camı vs yok.Sen koskoca Microsoft Lumia 950 çıkarıyorsun ve ince plastik kapak koyuyorsun işe bak.Açarken de çok çabuk kırılabiliyor.Ele verdiği his ucuz yani:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pybs147

Evet bana göre kötü.Htc nin metal telefonları blackberry nin o değişik plastiği sony nin camı vs yok.Sen koskoca Microsoft Lumia 950 çıkarıyorsun ve ince plastik kapak koyuyorsun işe bak.Açarken de çok çabuk kırılabiliyor.Ele verdiği his ucuz yani:

Ya yuh arkadaşım bu kadar saçma bir yorum üstüne nasıl bir cevap versem bilemedim. Bir kez aldın mı eline L950'yi ? Klavye başından videolardan plastik bu kalitesizdir demek kolay tabi, L920'de kullanılan malzemenin aynısı kullanılıyor L950'de, L920'ye de kalitesiz dersen zaten buralarda takılmanın manası yok. Kapağın kırılması kullananın dengesizliğidir ki şimdiye kadar L950 arka kapağı kıran duymadım. Defalarca düşürdüm L920'yi, defalarca içini açıp kapattım, bir kere çatlama, çıt sesi bile gelmedi. Aynı durum L950'de daha iyi lakin daha büyük bir kapak var dolayısıyla fazla esneyip kırılma ihtimali daha düşük. Adamlar L950'ye öyle bir "çıkarılabilir" arka kapak yapmışlar ki unibody ve removable terimlerini birleştirmiş, kılıf gibi eskidi mi yenisini alınca tüm telefon değişiyor, hala burada kalitesiz diyorsun..

Metal kapak alınabiliyor Mozo tarafından satılıyor, demek ki yapılabilir ama bir sebebi vardır ki metal olarak üretmemişler telefonu, belki fazla esnek olmadığı için belki başka bir şey.

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Metal kapak radyo sinyallerini yansıtır. Arkaya gitmesi gereken dalgalar kapaktan yansıyıp öne gelir. Bu da telefonda konuşurken daha fazla radyasyona maruz kalmak demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Metal kapak radyo sinyallerini yansıtır. Arkaya gitmesi gereken dalgalar kapaktan yansıyıp öne gelir. Bu da telefonda konuşurken daha fazla radyasyona maruz kalmak demek.

Milyar dolarlık firmalar düşenemiyordu zaten onu. Metal arka kapaklı telefonların arkasında neden plastik çizgiler var ? Şebeke anteni için olmasın ?

WindowsPhone almak ya da almamak için sebepler
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Ben kullandığım L735 Den bilirim burda size herhangi bir açıklama yapma gereği duymuyorum.Çok da dengeli ve temiz bir kullanıcıyım telefona da gözüm gibi bakarım mala taptığımdan değil "dengeli" olmamdan.O çıt çıt ince plastikten yapılan bir kapağı gelip de burda övmenin bir manası yok.Gelin bana stabiliteyi,pil ömrünü,kamerasını övün ama malzeme kalitesi asla bir premium bir cihaz hissini vermiyor.Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: pybs147

Ben kullandığım L735 Den bilirim burda size herhangi bir açıklama yapma gereği duymuyorum.Çok da dengeli ve temiz bir kullanıcıyım telefona da gözüm gibi bakarım mala taptığımdan değil "dengeli" olmamdan.O çıt çıt ince plastikten yapılan bir kapağı gelip de burda övmenin bir manası yok.Gelin bana stabiliteyi,pil ömrünü,kamerasını övün ama malzeme kalitesi asla bir premium bir cihaz hissini vermiyor.Teşekkürler.

Nerenle okudun yazdığım yorumu ? Gözlerinle okuduğundan şüpheliyim. Dedim ki hayatında gözünle canlı olarak görmediğin bir cihazı nasıl eleştirirsin, L950 dedim L920 dedim ama bana telefonu nasıl kullandığını anlatıyorsun :) Ben malzeme kalitesini övmüyorum zaten, demek istediğim dandik hissi vermiyor, sonuçta plastik zaten bir M8, 6S beklememek gerekir. Diğer taraftan da S3+S4+S5 işçiliğini toplasak bir L920 etmiyor. Dandik dediğimiz telefonlar S5 ve öncesidir, Lumia'nın amiral gemileri değil.

• Plastikten plastiğe çok fark var bir kere.

Bende de Lumia 930 var metal çerçeve çok şık iyi hoş da telefon Metal olunca ekranı kırılmıyor mu, telefon çizilmiyor mu, sağı solu ezilmiyor mu, eskimiyor mu???

Ben Lumia 950 serisindeki mantığı beğeniyorum yani hem Kasa hem Kapak.
    Değiştirince telefon sıfırlanmış oluyor. Metal veya Deri çerçeve varyasyonları var. Elde kaymaması için Plastik avantajlı. Plastik düşünce genelde yerinden çıkar darbeyi emer geri takar kullanırsın.

Haa benim gönlümden geçen Metal Çerçeveli MOZO kapaktan 1 adet HEDİYE etmeleriydi. Kahrolsun DOLAR yaa
    bazı modellerde ciddi anlamda dokunmatik problemi var. kendi kendine basıyor basmıyor. bazı modellerde dokunmatik ekrana nemli el ile dokununca geçmiş olsun. ekran kitleniyor. pili çıkarmadan düzelmiyor. bende ki 2 lumia nın birisi öyle sürekli garantiye verip duruyorum .para iadesi alarak kurtulacağım artık. bunun haricinde kapak,ekran şu bu sorununa hiç rastlamadım.ne sana ne diğer arkadaşlara lumianın hiç bir modelini önermem.sosyal medya bile kullanmıyorum ama mağaza o kadar bitik ki. skyp android de süper çalışıyor. paranıza yazık .ben 820 yi hediye edip gm aldım düşün yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parmen -- 18 Ocak 2016; 22:02:08 >
  • ms kendi eliyle wp yi de batıracak zaten. symbian lar iyidi cidden. star gazetesinin dağıttığı motorolaları,sagem i ,alcatel one touch u ,siemens i bilimum 3210,5110 serisini kullanmış biri olarak bu akıllı telefon zımbırtısından çok memnun değilim 15 gün pil sürelerinde sonra 1 gün pil süresi bana çok dokunuyor. bana tek iyiliği gps ve bankacılık oldu. ben symbian benzetmesini de mağaza bağlamında kurdum zaten. cidden berbat .
  • quote:

Orijinalden alıntı: parmen

bazı modellerde ciddi anlamda dokunmatik problemi var. kendi kendine basıyor basmıyor. bazı modellerde dokunmatik ekrana nemli el ile dokununca geçmiş olsun. ekran kitleniyor. pili çıkarmadan düzelmiyor. bende ki 2 lumia nın birisi öyle sürekli garantiye verip duruyorum .para iadesi alarak kurtulacağım artık. bunun haricinde kapak,ekran şu bu sorununa hiç rastlamadım.ne sana ne diğer arkadaşlara lumianın hiç bir modelini önermem.sosyal medya bile kullanmıyorum ama mağaza o kadar bitik ki. skyp android de süper çalışıyor. paranıza yazık .ben 820 yi hediye edip gm aldım düşün yani.

Hocam Blackberry 'den geçmeyi düşünüyordum ama kullanıcı yorumları gerçekten içler acısı ve şahsen Blackberry ' den kötü değildir diye düşünüyordum. Hoş ki Blackberry ' nin birçok fonksiyonu benim işimi görüyordu fakat son zamanlarda iyice sıkkınlık vermişti. Microsoft ' un eski modellerine dahi devamlı güncelleme vermesi ve Wp 10 ' u vereceğini gözönünde bulundurup bir ara geçme niyetinde bulundum. Cihazların kamerasının piyasadaki birçok modelden iyi olması size komik gelebilir ama benim için ihtiyaç olan radyolarının bulunması ve stabil çalışmalarını da gözönünde bulundurarak bir Lumia cihaz alma hevesinde bulundum ama bütün bu iyimserliğe karşın bir türlü için ısınamadı.

• Cuma cami çıkışı teknoloji fakiri kardeşlerimize yardım için kullanılmayan android cihazları kutulara koyup siz windowsculara yollayacağız müsterih olun sizi bu eziyetten kurtaracağız.Söz konusu kapsama "yea çok stabil ama abi,az kaldı snapchat gelecek,mağaza gelişecek" diyen mazoşist kardeşlerimiz dahil değildir:D

• quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

quote:

Orijinalden alıntı: parmen

Hocam Blackberry 'den geçmeyi düşünüyordum ama kullanıcı yorumları gerçekten içler acısı ve şahsen Blackberry ' den kötü değildir diye düşünüyordum. Hoş ki Blackberry ' nin birçok fonksiyonu benim işimi görüyordu fakat son zamanlarda iyice sıkkınlık vermişti. Microsoft ' un eski modellerine dahi devamlı güncelleme vermesi ve Wp 10 ' u vereceğini gözönünde bulundurup bir ara geçme niyetinde bulundum. Cihazların kamerasının piyasadaki birçok modelden iyi olması size komik gelebilir ama benim için ihtiyaç olan radyolarının bulunması ve stabil çalışmalarını da gözönünde bulundurarak bir Lumia cihaz alma hevesinde bulundum ama bütün bu iyimserliğe karşın bir türlü için ısınamadı.

içiniz ısınmamakla çok iyi etmiş. w10 önizleme sürümlerini kullandım. kullanıcıya cidden hiç birşey katmıyor. mix radio gidiyor, odalar uygulaması gitti,navigasyon abartı derece iyi değil. andorid de igo var, here uygulaması ona göre abaküs . here in haritaları hiç güncel değil. yerleşik kronometre gelmiş.windows için devrim niteliğinde tabi. bb hiç kullanmadım ama duyduğuma göre android den uygulama port varmış. windowsda o da olmadığı için mağaza malum. millet beğenmiyor ama mağazanın en gelişkin bölümü sosyal medya. eksik bir uygulamaları yok. ana şirket yapmadıysa bile geliştiriciler yapmış mesela tumblr uygulaması androiddekinden iyi çalışıyor adı tblog.diğer sekmeler cidden hiç abartmıyorum bitik.olan 3-5 uygulama da çöp.

• parmen P kullanıcısına yanıt
    Uygulamalar geleceği yerde daha çok gidiyor galiba. . Lumia cihazların navigasyonu'nun çok iyi olduğunu söyleyeduruyorlardı hep. Çünkü Nokia Here haritalar ile geldiği için geçmişten gelen bir tecrube neticesinde gelişmiş harita desteği, Nokia bilen göz (yeni adı neydi unuttum) var bu sayede çevrenizde gitmek istediğiniz yerleri daha kolay bulabiliyorsunuz falan diyorlardı.

Navigasyon olmazsa olmazımdır ve işlerim gereği sık sık kullanıyorum. İgo ' yu Android ' ten biliyorum ve gerçekten aşina olduğum ve benim gözümde 1 numaralı navigasyon programı. Blackberry ' de de bir süre Android desteği sayesinde ''dona takıla'' igo ' yu kullandım. Blackberry Android uygulamalarını çalıştırmak yerine hiç çalıştırmasaymış daha iyi olurdu diyorudum , kullanırken. Çünkü Aynıı donanıma sahip Android cihazlarda bile daha stabil çalışıyor bu uygulamalar, kısacası Android Runtime sıkıntılı. Bunu Blackberry forumlarında yazan arkadaşlar da sık sık dile getiriyor. Sistemi kullanışlılık baabında değerlendirdiğimiz zaman tek geçerim o ayrı. WP için bir ara Andoid port projesi yapıldı sanırım ama o da yalan oldu galiba? Yapılsa dahi şahsen Android cihazlardaki gibi verimli olacağını düşünmüyorum uygulamaların. Blackberry ' den bunun örneğini gördüm.

Here MAPS'te güncellemeleri kontrol et dediğimde güncelleme buluyor. Ama indiremiyor. İlla eski haritaları sildirecek, yoksa indirmiyor namussuz. Here satılınca Windows Platformunu iplemez oldu. Oysaki daha iki yıl önceye kadar Lumia Tanıtım broşürlerinde özellik diye tanıtılırdı, Lumia almak için bir sebepti. Yazık oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almak için neden yok almamak içinse kronolojik ve alfabetik listeler mevcut

uygulama devşirme projesi rafa kalktı. aletlerin gps alıcıları çok iyi. yeriniz açtığınız gibi pat diye doğru şekilde tespit ediliyor ama yazılım kısmı kötü olduğu için donanım iyiliği bir işe yaramıyor. çünkü bilen gözün sizi yönlendirdiği yer 2 yıl önce kapanmış.bu bağlamda harita desteği iyi olmadığı için bilen göz de çok etkin kullanılmıyor. ben de alırken aynı muhabbetlere kanarak almıştım :( yakınlarda here drive da biryerlere mi satıldı birşey oldu.onu da bir programla birleştirdiler,iyice yalan dolan oldu. buradaki arkadaşlar genelde yaş ortalaması küçük kişiler olduğu için onların arabayla falan işi olmuyor tabi. bir iki kafe bulsalar yetiyor onlara. yoksa igo kullanmış bir kimse hayatta here uygulaması süper demez.

ez cümle ya ios ya android sizin için uygun olur. wp cidden alınacak bir platform değil. akıllı telfonu akıllı telefon yapan şey uygulamaları ile insanın hayatını kolaylaştırmasıdır. eğer bunu yapmıyorsa symbian kullanılabilir. kabaca o da aynı işe yarıyor,mesaj çekiyor arama yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parmen -- 19 Ocak 2016; 12:56:54 >

Sanırım Windows Phone ' da kendi navigasyon programı dışında adam gibi navigasyon programıda yok. Windows Phone ' dan iyice soğumuştum şimdi dahada soğudum. Android kullanmaya ise tamamen karşıyım. Zamanında çok çektim kendisinden, rom ,root , flash derken bayağı badire atlattım, yeniden bir maceraya atılmak istemiyorum. Hali hazırda çiçeği burnunda bir ios kullanıcısıyım. iphone 5 ile ios ' a adım attım fakat verdikleri son güncelleme ile sistemi mahvettiler resmen. Malesef Jailbreak 'ta çıkmıyor , geri versiyonlara da dönemiyorum. Ama genel itibariyle sistemin stabil uygulamaların kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Fakat biraz özgürlük (jailbreak) olmadan insana yetersiz geliyor sanki. Sanıyorum ki bu platformlar içinde Windows Phone kullanmak bana uygun değil , en uygunu ise ios ve BB 10 gibi görünüyor.

Fikir ve görüşleriniz için teşekkür ederim.
  • Kendi programından başka birde Yandex Navigasyon var düzgün başkada yok. iPhone cihaz alacaksanız daima S serisi alın. 5S gibi. S serisi olmayan iPhoneların ömrü uzun olmuyor zaten Apple'da 2 sene içinde güncellemeyle bilerek yavaşlatıyor. Hatta öyle bir kastırıyor ki cihazı millet lanet ediyor.
  • Gerçekten çok sıkıntı bir durum o zaman. Aslında iphone alırken bende S serisi almak istiyordum fakat maddi durumlar sebebiyle iphone 5 almak durumunda kaldım. Şu an son güncelleme yüklü ve güncelleme ile ilgili dediğinize hak veriyorum. Aldığımda 8.3 sürümü yüklüydü. Cihazı yanlışlıkla çökerttim. Çökertince de malumunuz son sürümden başka sürüm yüklenmiyor. 8.3 sürümü yüklüyken işte aradığım cihaz bu dedirtiyordu bana (jailbreakli), ama şimdiki sürümle aynı şeyi söyleyemiyorum...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.