Şimdi Ara

windowstan bıktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu nedir arkadaş ? son beş aydır saçma sapan güncellemeler, kayıt defterinden kapatsan bacadan giriyor, her güncellemede hatalar artıyor stabilite azalıyor. Ne kullanıcıya saygısı var ne de kişisel verilere. İstesen de kapatamıyorsun 7 gün sonraya ertelediğim güncellemeyi kapattığım akşamında ertele dememe rağmen elimden alıyor kuruyor, oyun ortasında pc yi kapatıp güncelleme yapıyor, arkada 300 tane windows hizmeti açık hayatım boyunca kullanmadığım/kullanmayacağım tırıvırı şeyler sistem kaynaklarını tüketiyor yaz sil yapıyor ssd nin ömründen yiyor, bir piyasada rekabetin olmayışı bu kadar mı felaket olur ya ? adamlar kendi bilgisayarımızda bizden daha fazla yetkiye sahip illallah ettim artık. 3 ay önceki bir güncellemeden sonra klavye/mouse ve diğer usb portları gün içinde durduk yere gider oldu, hiçbir şey yokken bir güncellemeden sonra başladı bu olay. Bugün neyi güncellemeye çalışıyordu bilmiyorum ama bilgisayar gene kendi kendine kapandı açtığımda görev çubuğuna tıkladıkça donuyordu olay kaydına girdiğimde bir güncellemeyi yükleyemediğini bunu 20 kez denediğini gördüm, al bilgisayarı s"k diyesim geliyor artık.

• baştan uygun konfigürasyonu yaparsan bu dediklerinin hiçbiri olmaz.

hangi sürümmüş o?

• shruikan kullanıcısına yanıt

konfigürasyon ile alakası yok hocam işlemci ekran kartı değiştirmeden önce başladı bu problemler.

windowstan bıktım

sadece bugün aldığım hata sayısı böyle

windowstan bıktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 20 Ocak 2023; 16:55:28 >
  • Temiz bir Windows kurulumundan sonra "wushowhide.diagcab" indirip Windows'la alakalı güncellemeleri blokluyorum sadece laptopun sürücülerini kuruyor. Birkaç kere çalıştırıyorum arada Windows çakallık yapıp yine kendi güncellemelerini itelemeye çalışıyor.

Güncellemelerle işim bittikten sonra da "sc delete wuauserv" ile güncelleme hizmetini siliyorum sistemden. Siz belki güncelleme hizmetini kalıcı silmezsiniz ancak her gün wushowhide.diagcab çalıştırıp saçma sapan güncellemeleri bloklayabilirsiniz.

• sreylare kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam, windowsu kurduktan sonra interneti kesip mobo,vga,ses driveri + bunu mu kurayım yoksa windowsun önden kendi zımbırtılarını yüklemesine izin mi vereyim ?

• Kurmalık değil, 'sorun gider' hizmeti tarzında ufak boyutlu bir program. Ben kendi hizmetlerini tamamen engelliyordum ama siz nasıl yaparsınız bilemem. Kurulum bittikten sonra programı internetsiz çalıştırırsanız ilk olarak pek birşey bulmuyor. İnterneti ve Windows Update'yi 3-5 saniye açıyorum aynı anda programı da çalıştırıp interneti hemen kesiyorum.

Bu işi ilk kurulumdan sonra 3-4 kere tekrarlıyorum ki araya saçma sapan güncellemeler gelmesin. Yeni aldığım cihazda 3 gün önce denedim ve sonuç olumlu. Siz istediğiniz Defender, Framework vs. güncellemelerini bırakırsınız, diğer istemediğiniz güncellemeleri tek tek tikleyerek engellersiniz. Seçimi dikkatli yapın bir engellenen tekrar çıkmayacak faydalı şeyler için diyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.