Şimdi Ara

windowsu başlatmak için yetersiz bellek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yardıma ihtiyacımm var bir müşterim win98 kurmak için sata hdd almış ve kuramıyor ve bana geldi ama ne gariptirki bende kuramadım zaten fdiskini attım formatını attımkurmaya başlattım ama kurulum için gereken dosyaları bulamıyor dedi, cd nin için win 98 klasörünü kopyaladım kurmaya başlattım ama ilk yeniden başlattığında verdiği hata:
    "windowsu başlatmak için yetersiz bellek.
    Bellekte yerleşik programların bir kaçından cıkın config.sys ve autoexec.bad dosyalarından gereksiz satırları cıkarın bilgisayarınızı yeniden başlatın" diye bir hata verir ve hdd 160 gb hdd'DEN kaynaklanıyordur diyip 4 gb bir hdd kullandım onuda normal şekilde başlatamadım 98 kurulumunu onunda içine win 98 klasörünü atmak zorunda kaldım ve aynı hatayla karşılaştım kafayı yemek üzereyim ve bu arada başka bir hdd de xp kurulu ve ramler 2 gb neden böyle yapıyor anlamadım lütfen yardımmmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalkacar -- 7 Şubat 2008; 10:33:04 >

• Zannımca ön bellek yetersiz geliyor. Günlük çalışma içinde o kadar çok kullanılmıyor ön bellek belki ama cd yazarken ya da bir program yüklerken işlemin hızlanması açısından ön bellek çok kullanılıyor. Mevcut programların birkaçından çıkın demesi de bunu gösteriyor. Sorun biraz çok boyutlu çünkü hatanın sebebi sizin programı yanlış bir şekilde yüklemeye çalışmanız da olabilir, cd'nin bozuk olması da olabilir ya da çok basit bir çözümü de olabilir. Dosyaları C'ye kopyalayıp ordan yüklemeye çalışmayı uygun bulmadım. "Bazı dosyalar bulunamadı" diyorsa bazı dosyaları da bulunan bir CD kullanmak bir sürü dertten kurtarabilir sizi.
  • ne cd nede sürücü arızalı denedim farklı sürücüylede olmadı
  • Bilgi çok güzel teşekkür ederim ama kurabilsem SYSTEM.INI ye dediklarini yapayım ama kuramıyorum ama ram değiştireyim 256 taktığımda olucaktır sanırım
  • hadibe sadece ddr2 slot varmış şimdi ddr2 bulama ki ben 256lık off
  • pic programlıomuş bazı programlar çalışmıomuş xp de programlayıp satmıoda merektan yapıomuş sırf uğraş olsun die gitmiş hdd almış 98 kuramayınca bize getirior
  • quote:

edit: win98 ilk yeniden başlattığına demişsin yani kurulumun ilk aşaması bitiyor..o aşama bitince harddiski sök başka makinaya tak system.ini yi orada düzenlemeyi dene

olabilir bakayım hmn
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • [vcache]
    MaxFileCache=10240
    MinFileCache=6144
    Bunu denedim fakat olmadı
    quote:

Orjinalden alıntı: clarion

yada makinanın biosunda os/2 system(64mb) installed gibi birşey olabilir onu açarsan rami 64mb la sınırlıyordu galiba...

böyle bişeyde göremedim anakartta asus p5b modeli yardımı olur belki
  • microsoft virtual pc yi araştırayım hiçbi bilgim yok bu konuda
  • 98 ne zamandır sata üzerine kuruluyor ?!!
  • main sekmesinin altında ide configuration nun altında
    sata configuration (enhanced)
    configure sata as (ide)
    diye bir secenek var birde
    advanced sekmesinin altında
    onboard devices configuration
    jmicron sata controller mode (ide) die bir secenek var ben deiştirmediğim halde bu şekilde bublardanmı bahsedioyorsun acaba
  • microsoft virtual pc olayınıda müşterime sormadan yapamam arkadaşlar başka bi cözüm yokmudur acaba??
  • C-4 alıntıdır.

Bu soruna geçici bir çözüm bulmak için System.ini dosyasının [386enh] bölümüne aşağıdaki satırı ekleyin: 

MaxPhysPage=30000 

Bu Windows için 768 MB erişebilirsiniz fiziksel RAM miktarını sınırlar. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları kullanın: 

System.ini dosyasını düzenlemek için herhangi bir metin düzenleyicisinde (örneğin, Not Defteri) kullanın.Dosyasının [386Enh] bölümüne aşağıdaki satırı ekleyin 

MaxPhysPage=30000 

Dosyayı kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu sorun Windows Kur sırasında oluşursa, sorunu gidermek için aşağıdaki adımları kullanın: 

Bilgisayarınızı yeniden başlatın. "Windows 95 Başlatılıyor" iletisi görüntülendiğinde F8 tuşuna basın ve Başlangıç menüsünden yalnızca komut istemi'ni seçin. 

Windows 98 için bilgisayarınızı yeniden başlatın, basın ve başlangıç menüsü görünene kadar CTRL tuşunu basılı tutun ve sonra da yalnızca komut istemi'ni seçin.Windows yüklemeye çalıştığınız klasöre geçin.System.ini dosyasını düzenleyin. Bunu yapmak için system.ini düzenlemeyazın ve ENTER tuşuna basın.Dosyasının [386Enh] bölümüne aşağıdaki satırı ekleyin 

MaxPhysPage=30000 

Dosyayı kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Windows Kur devam etmelidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.