Şimdi Ara

Wing chun/Wing Tsun etkisizmiş.....(SİLİNSİN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşte bazı iddialar var internette yok Wt etkisizmiş,boksöre budocuya judocuyo falan işlemezmiş,yok para tuzağıymış falan vsvsv.Her insana işler WT.Zaten buna göre tasarlanmıştır.Boks kadar saçma bir sistem olamaz.Bir kere bunlarda kural var.WT'de ise kural yok.Eldiven yok,bandaj yok,kaval koruyucu yok mesela.Süre yok,hakem yok.Boks neden saçma.Yumruk geliyor mesela gard alıyor adam hemen.Yumruktan kaçmak veya savuşturmak yok.Hadi eğilmek falan var kaç tane yaparsın sağ attı sola gittin sonra aparkat benzeri yüzüne yumruk attı nakavt olursun.WT'de bıçak var sopa var ve bunlara karşı anti-teknikde var.İşte çömezler ringde boksörün karşısına çıkıyor dayak yiyor sonra yok WT kkötü falan filan.ağır antreman gerektirir WT.Teknik,güç ve tekrar.Adı üstünde.Ring sporları.Ringe göre.Hocalarda çok iyi.MMA'da işlemezmiş.MMA ring sporudur.MAğlup etmesi için öldürmesi gerekir bir WT'cinin rakibini ringde altetmesi için.Çünkü amacı savuştur,vur ve kaç .İsteğe bağlı patakla ya da:DJudo'da öyle.Hep yakın mesafede değilsin ki.Sen tutarken adamı hayalarına vurabilir.BJJ'de aynı mantık.Sadece arkadaş ortamında gösteriş için.Sİkletiniz uymazsa sırttan atamazsınız.Tae Kwon do;sokakta tekme atamazsınız açma germe yapmadan.Krav Maga var rakip olarak WT'ye.Oda Mixlenmiş.Zaten şüphesiz en iyi savunma sanatı JKD.O da mixlenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasci_oguz -- 10 Nisan 2017; 23:10:53 >

• Sonuç= boksörden evire çevire dayak yedi.
  • Wt de bıçağa sopaya karşı anti teknikler içeriyor demişsin. Sen bu yazdığına inanıyor musun gerçekten ? Karşıdan elinde haydar olan yarma gibi bi adam gelse ne yapacak bir wtci Allah aşkına söyle

Hocam neredesiniz wing chun başlıkları türemeye başladı yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamBaliKokusu -- 30 Aralık 2016; 23:19:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wing tsun'un en etkili dövüş sanatı olduğu doğrudur. lakin bu uzun vadede geçerlidir,kısa vade için geçerli değildir. kanımca kısa vadede en etkilisi boxtur. wing tsun yaparak bir boksörden dayak yemeyecek seviyeye gelmek kanımca baya uzun zaman alır.o yüzden boksör arkadaştan dayak yeme ihtimali yüksektir.
    yani boksörden dayak yedi diyen arkadaş doğru söylemiş.
    wing tsun'un çıplak elle bıçak ve sopaya karşı kısmen etkili teknikler içerse de bıçak ve sopaya karşı çıplak elle garanti veren bir savaş sanatı kesinlikle yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 31 Aralık 2016; 17:59:57 >
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Boksörden hiç dayak yemedim hatta atmışlığım vardır.İnsanları reelde görmeden konuşmayın.Sanki beni tanıyorsunda böyle bir yorumda bulunmuşsun.Diğer arkadaşlar gibi gerçekçiliğe dayanarak eleştirseydin birşey demezdim.Lakin laf soktuğunu sanarak böyle yorum atmak yanlış.Şimdi bende buraya 'Sonuç=WT'ciden dayak yedi'diye yazsam cevap olmaz.Aptallık olur.O yüzden cevap yazarken düşünün
  • AdamBaliKokusu A kullanıcısına yanıt
    Wing Chun'un yanında kali eskrima dersleride verilir.Buna karşı taktikler var.Onu da kendin araştır.Zaten her atağa bir çözüm vardır WT'de.Neden ben böyle yazınca millet sürekli bana saldırıyor anlamadım.Yarma olsun isterse yine de farketmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasci_oguz

Boksörden hiç dayak yemedim hatta atmışlığım vardır.İnsanları reelde görmeden konuşmayın.Sanki beni tanıyorsunda böyle bir yorumda bulunmuşsun.Diğer arkadaşlar gibi gerçekçiliğe dayanarak eleştirseydin birşey demezdim.Lakin laf soktuğunu sanarak böyle yorum atmak yanlış.Şimdi bende buraya 'Sonuç=WT'ciden dayak yedi'diye yazsam cevap olmaz.Aptallık olur.O yüzden cevap yazarken düşünün

Dövüş sporlarıyla uzun süredir aktif olarak ilgilenen ve kültür olarak da bu konuya hakim biri olarak tamamen darbe almamaya odaklı boks gibi bir sporu bir sağa kaçar bi sola kaçar bir aparkat nakavt olur şeklinde nitelendiren bir adam o ringde maksimum 30 saniye kalabilir. O da boksör bu süreyi rakibi tartmaya ayıracağı için . Size antrenmanda herkesi döveceğinizi söylerler, boksöre gardını indirirse her şeyin biteceğini. O yüzden bu tarz tiyatral tekniklere dayalı wt krav maga gibi sporlarla uğraşan arkadaşların boks muay thai kick boks, gibi gerçekçi antrenman tekniklerine ve gerçekçi müsabakalara dayalı sporlarla uğraşan arkadaşlaa karşı ayakta kalması mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 31 Aralık 2016; 23:43:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muay Thai (Ana Konu)
    14 yıl önce açıldı
    Muay Thai hakkında sorular
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Tİyatral tekniğe dayalı olan Kav maga ve wing chun mı,yoksa boks türevleri mi bi düşün istersen.Darbe almamaya odaklıysa neden yumruk gelirken eldivenlerle hemen yüzlerini kapıyorlar anlamış değilim.Sokakta eldiven yok,yumruk eline gelecek ve daha çok acıtacak.Gerçekçi müsabaka mı?Tabi canım sokakta eldiven var,hakem var,ringtesin deme?Güldürme beni.Wing chun'da bir felsefe vardır ve kökleri kung fu ya dayanır.Boks kadar basit değil.İki üç tane yumruk tarzı yok.Ayrıca durduk yere insanların birbiriyle yumruklaşması ve bunun sonucunda beyin tümörlerinin çıkması mantıklı değil.Wing chun'da hedef sokaktaki serseri değildir,her zaman en iyisidir.Ayrıca zeka işidir o yüzden herkes Wing Chun'da iyi olamaz ve mantığını çözemez.Tabi durduk yere ringte birbirleriyle pata küte yumruklaşan insanlardan anlamalarını beklemeyiz.Karşındaki torba değil.Ayrıca bıçağa sopaya karşı hiçbir şey yapamaz boksörler.Zaten adı üstünde spor.O teknikler ringte kalır.Sokakta kural yok.Zaten bu yüzden dünya şampiyonu muay thaiciler sokak kavgalarında öldüler.Yazık.Bu mantıkla bir yere varılmaz.Kesin Youtube'daki boks vs Wing chun videolarını gördün de bu kadar iddiacı konuşuyorsun.Oradaki çömezler daha 5 6 aylık.En az 2 yıl uğraşılması lazım.Yani hayat biçimi olması lazım zaten amacım 2 3 serseriyi dövmek olsaydı WT ye başlamazdım.Ben kick boks ta en az 4 5 ayımı geçirdim.Yani teknikleri biliyorum.Hiçbiri de gerçekçi değil.Sadece ringte işe yarar.Madem daha gerçekçi o zaman niye askeriyede ve polisiyede WT ve krav maga öğretiliyor?Boksla bıçağa karşı ne yapabilirsin?Yada iri bir adama?Sikleti senden fazla.Çıplak elle vuruyormusunuz torbaya?Hayır.Zaten WT yide üstün kılan budur.Gerçekçidir.TAbi sizinki nalık heves olduğu için 2 3 ay da öğreniyim uğraşmaya ne gerek var diyorsunuz.Tabi sizin kabul edeceğinizi beklemiyoruz ama çeşitli yazılarla yalanlarla akıllarını karıştırdığınız insanların sorularını yanıtlıyoruz.Eldivensiz maça çıkabilir mi bi boksör?YAda beton zeminde dövüşebilir mi ?

• uzun uzun yazmışsın ama geneli mantıksız.
    boks sokakta da ringde de etkinliğini kanıtlamış, yumruk yönünden mükemmelleşmiş bir spordur. duruşları ve gardları da çok etkilidir.
    benim de o kadar paramı alsalar ben de sokaktaki iri yarı bıçaklı adamları, muay thaicileri, boksörleri dövebileceğime inanırdım.
    konuya başka mesajım olmayacak. iyi seneler size.
    Para dediğin aylık 100 lira.Harbi güldüm şimdi.Siz heralde 500 falan sanıyorsunuz.KOnu yumruks WT herzaman üstündür.Hatta en saçma yumruk sistemi bokstadır.Ayrcıca amaç dövmek değil,atağı savuşturmak veya engellemek.Haftda 5 gün ders var.Geneli mantıksız değil sen anlamamışsın.Wİng chun hakkında bilgin sıfır.En iyi gard Wing Chun'dadır.En iyi yumruk sistemi ve ayakların duruşu da Wing Chun'dadır.Bunları öğrenin.Dövüş sanatları sadece boks türevlerinden ibaret değil.En iyisi boksta değil.Kısa vadede iyidir,hava atarsın ama sokak ring değil.Madem muay thai üstün DÜNYA ŞAMPİYONLARINI NASIL SOKAKTA DÖVE DÖVE ÖLDÜRÜYORLAR??Hani en iyisiydi?Fasa fiso yıllarca forumlard WT'yi kötülediler ama zamanla herkes kabul edecek WT'nin üstünlüğünü.Ben böyle diyince millet kuduz köpek gibi saldırıyor hemen.Sanki Allah'a kitaba sövdük.Ayrıca sizinki spor,WT ise sanattır.Kural yoktur.4 5 ay kick boksa gittim hiçbirşey katmadı güçten başka.Kuru kuruya putçuluk yapmaya gerek yok.
    Boksörün gücü sadece boksöre yeter.Aikidocuya ,Krav magacıya falan işlemez.Zaten bu branşlar mantıken üstündür.Bu nesneldir.Çok yönlüdür.Sınırsızdır.Kısıtlama yoktur.Mesela boksu 1 2 ayda öğrenirsin. 3 5 ayda güç kazanırsın,1 yılda tam oturur.Ama WT öyle değildir.2 yıl temeldir.Sürekli üstüne katarsın.
    Neden cevap vermiyorsun ayrıca?

• Ya teknikler iyi güzelde adamlar da kroşeyi savunacak güç yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: morphinomaniac

Ya teknikler iyi güzelde adamlar da kroşeyi savunacak güç yok

kroşeyi savunmak için fazla bir güç gerekmiyor.teknik doğru olursa savunursun.
  • Birader kusura bakmada boks hakkında hiçbirşey bilimiyorsın.Eskiv diye birşey duydunmu sen.Boksörün refleksi wt ci den çok daha iyidir
  • bence boksu da wing tsun'u da yani ikisini birden yeterince bilmeden kıyaslama yapmak doğru olmaz

• Abi yapmayın etmeyin ya hayvan gibi kroşe vuran omuz bacak belden güç alan boksöre karşı elinizle kolunuzla ittirerek mi karşı koyacaksınız..

Yapabilse onu boksör yapar zaten. Yapamıyor dirseğini kapatıp darbeyi emiyor. Wtci de o darbeyi emecek güç bile yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

Abi yapmayın etmeyin ya hayvan gibi kroşe vuran omuz bacak belden güç alan boksöre karşı elinizle kolunuzla ittirerek mi karşı koyacaksınız..

Yapabilse onu boksör yapar zaten. Yapamıyor dirseğini kapatıp darbeyi emiyor. Wtci de o darbeyi emecek güç bile yok.

iyi de wing tsun'un savunması güce dayalı değil ki

• Sıkıntı orada zaten. İllaki yurmuk yersin illaki bi açığın olur. Boksör yumruğa dayanır ama wtcinin yumruk yediğinde dayanabileceğini sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

Sıkıntı orada zaten. İllaki yurmuk yersin illaki bi açığın olur. Boksör yumruğa dayanır ama wtcinin yumruk yediğinde dayanabileceğini sanmıyorum

boksör maçta suratına yediği onlarca yumruğa dayanabilir. bu doğru. ama sokakta zayıf noktalara yediği darbelere kimse dayanamaz. surata eldivenle yenen bi yumruk ile boğaza çıplak elle yenen bi yumruk aynı değildir. hassas yerlere saldırılırsa boksör de olsa iner.

• Denizliliyim ben . Aynı şehirde olan wing chuncular varsa gelsinler, sparring yapıp kendimizi test ederiz. 2 yıllık müsabık boks geçmişim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnlyJ

Denizliliyim ben . Aynı şehirde olan wing chuncular varsa gelsinler, sparring yapıp kendimizi test ederiz. 2 yıllık müsabık boks geçmişim var.

Wing chun/Wing Tsun etkisizmiş.....(SİLİNSİN)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.