Şimdi Ara

WİNG TSUNG (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stronger123

selamlar herkese benim birkaç sorum olacak ipman serisini izledikten sonra wing chun sanatını tanıdım ama yaklaşık 5 aydır araştırıyorum ve merak ettiğim şey Wing Tsun ile Ving Tsun - Wing Chun farkları nelerdir ?

bu sorunun yanıtını biraz okursan anlayabilirsin kardeşim. biraz araştırma lütfen benim ellerim ağrıdı bu konuyu yazmaktan çünkü.

yani soyağacına baktıgımızda leung ting ekolünden gelen hocalarımızın 12 seviye 12 öğrenci formları oldugunu gordum
    mesela wong shong leung ekolunde sıstem 6-7 senede tamamen bıtırılıp ustalaşmak kişiye kalmışken neden 15-20 sene boyunca daha uzun sopa - tahta adam formları dogru duzgun bılınmemektedir ?

cevabı gayet açıktır: "insanları sömürmek." bu kadar açıktır kimse itiraz etmesin, edemez de. Kernspecht'in cinlik yapıp sistemi 35 yıla yaymasıdır bu. bakın, Wing Chun öyle esrarengiz, öyle müthiş olağanüstü bir Kung-fu sistemi değil. gayet açık, basit, akıcı ve kolay öğrenilen ustalaşılan bir sistemdir. öğrenmek ustalaşmak, sistemi bitirmek asla 35 yılı bulmaz. Nedret kılıç hocamın bir lafı vardır: "Wing chun'u gözünüzde asla öyle fazla abartmayın, bu basit bir kung-fu sistemidir. ancak asla hafife de almayın." bu tamamen Leung Ting tayfasının insanları sömürmek adına kurdukları bir saadet zinciridir, öğrencileri de bunu aynen sürdürür Türkiye'de. olayın özü budur.

bilinse bile tahta adamı neden öğrenciye yıllar sonra gostermenın anlamı ne olabılır ? tahta adam nasıl kı kum torbası bır arac bu da arac degıl mıdır yoksa ayrı bır onemı mı vardır ? saygılar

tahta adam, aynen denildiği gibi boksörün kum torbasından farksız bir alettir. yani boksör öğrendiği teknikleri, jab-cross-aparkat gibi olayları kum torbasında pekiştirir. Wing chun'cu da boksör gibi öğrendiği teknikleri, kullandığı teknikleri, ayrıca footwork-adımlama çalışmalarını "tahta adam" yardımı ile "pekiştirir". olay budur. normalde öğrenciye Chum-kiu formundan sonra gösterilir, öğretilir bu çalışma. fakat WT sisteminde buna dokunmak bile en az 10 yılınızı alır. ve işin can alıcı noktası şudur: WT'de öğretilen tekniklerin gerçek hayatta kullanılışı olamadığı gibi, tahta adamda da pek bir işlevi yoktur. yani WT tan Sao'sunu tahta adamda çalışmanız sizin tekniğinizi zaten mükemmelleştirmez. tekniğiniz baştan "hatalıdır". yani WT'cilere tahta adam gösterilse öğretilse de pek bir halta yaracağını zannetmiyorum. teknikler baştan hatalıdır - Leung Ting sağolsun - ve structure (yapı-temel) WT'cilerde eksiktir. footwork'leri bozuktur, dengeli değillerdir vsvs... biraz uzun oldu ama zahmet edip okursan yardımı olur diye düşünüyorum.

• peki bayanların da katılım gösterdiği bir okul mu Avcı Wing Tsun okulları. zira genellikle erkeklerin yaptığı bir spor olması nedeniyle rahatsız da olmayacağım bir salon arıyorum. ben ağır, yorucu ve ciddi kardiyo çalışabileceğim bir spor olduğunu düşündüğüm için istiyorum wing tsunu. kimseyi dövmek istemiyorum :(
  • Eğer zayıflamak istiyorsan WT ile zayıflanmaz, o Fitness'ın görevi. Her WT okulunda bayanlar vardır, Avcı-EBMAS-Çifçi fark etmez. Hatta Çifçi'de bayan eğitmen bile var.
  • teşekkürler cevap için heathen hocam okudukça gördükçe insan anlıyor tabi bazı şeyleri biz de birer tüketiciyiz sonuçta şahsen herşeyden geçtim zamanımın böyle çalınmasını istemem zamandan kıymetli birşey var mı şu dünyada :)
    saygılar
  • @Heathen

Merhabalar. Yaklaşık 7-8 aydır aikido yapıyorum ancak düzenli katılamıyorum çalışmalara. Ve böyle bir sanata-spora yönelmemin amacı da sokakta kendimi koruyabilmekti ancak aikido'da bunu kısa süre içinde yapamayacağımı düşünüyorum (bunu hissetmeye başladım bir süredir.)

Kısa araştırmalarım sonucunda, wing tsun'a yönelmeye karar verdim. (veya wing chun, ving tsun. Farklarını tam olarak bilmiyorum. Ama açıklamanızı da istemiyorum şu anda. Çünkü yukarıda bu konuyu açıklamaktan bıktığınızı söylemişsiniz )

Ankara'da savunma amacıyla gideceğim ve kısa sürede öğrenebileceğim tekniği öğreten (tabi ki burada benim katılımım ve özenim giriyor işin içine) hangi organizasyonu veya salonu önerirsiniz?

• Merhabalar sana da... Leung Ting kökenli Wing Tsun okullarının müfredatları büyük ölçüde aynıdır. Birinden öğreneceğin şey bir diğerinde de farklı olmayacaktır. Bu nedenle okul tavsiye etmem uygun ve etik olmaz. Ancak hoca tavsiye edebilirim. EBMAS Sifu'larından Nehar Eren'i biraz tanırım tekniği iyidir, kişiliği düzgündür. Okuluna bir gün misafir olup eğitmini görebilirsin, kendisiyle tanışma imkanı bulabilirsin.

Bu işlere zaten her zaman diyorum, gezip görerek başlanır. Ben şu an sana Korkmaz Şimşek'in okuluna git dersem doğru olmaz çünkü nasıl biri olduğunu, nasıl eğitim verdiğini bilmiyorum. Dediğim gibi vaktin olursa bütün okulları gezip hocalarla tanışmaya çaba göster. Zaten sonra birini beğenir eğitimine başlarsın.

Sevgiler
  • Teşekkür ederim. Ben de EBMAS'ı düşünüyorum. EBMAS'ın sitesinden ankaradaki hocalar ve bulundukları semtlere bakmıştım daha önceden ve Nehar Eren'i ismen tanıyorum. Tabi ki gidip kendisiyle tanışıp yerinde görmek yapılması gereken şey. Finaller bittikten sonra soluğu orada alacağım.

Yalnız Nehar hoca'dan eğitim almak, beni yol konusunda sıkıntıya sokabilir, çünkü bulunduğum semte baya uzak. Söğütözünde ders veren Sihing Onur Dağlaroğlu hakkında bilginiz var mı acaba?
  • OD'yi tanımıyorum ancak alacağın eğitim aynı olur, bir şey fark etmez. Zaten muhtemelen Sifu Nehar'ın öğrencisidir. Gidip derslerine bir katılıp, tanışman, ortamı görmen; karar vermende fayda teşkil edebilir. Ancak alacağın eğitimden şüphen olmasın. WT konusunda bilgili, tecrübeli insanlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 28 Mayıs 2011; 3:10:34 >
  • Tesekkur ederim
  • Bende wt ye başlamak istiyorum kızılay çevresinde gidicem.Ebmas ve korkmaz var sanırım hangisini önerirsiniz.Bide fiyatları nasıldır söylerseniz sevinirim.
  • proWES Bakırköy - Bahçelievler WingChun dersleri http://www.prowesbe.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: şiar

proWES Bakırköy - Bahçelievler WingChun dersleri http://www.prowesbe.com/

sihing abdullah?
  • Merhaba bu başlık altında geleneksel WC- Ip Man WC farklı değil diye bir şey geçmiş fakat. Ip Man'ın kendi kaleminden çıkma Wing Chun tarihinde eski ustaların wing chun'a yaptığı eklemelerden ve kendisinin bunlardan hangilerini aldığını anlatır. Fakat şu anda o dökümanı bulmuş olduğum site kendini yenilediği ve muhtemelen o yazıyı sildiği için link veremiycem ancak Murat Kaplan'ın sitesinden bir alıntı yapabilirim:
    "Ip Man Wing-Chun’da 3 temel boş el formu, bir tahta adam formu, bir kasnak formu, bir tekmelerden oluşan ayak formu ve iki silahlı form bulunmaktadır. Geleneksel sistemde ise (Weng-Chun ya da Weng Wing-Chun'da) 3 bıçak formu, 6 sopa formu ve 12 çıplak el formu vardır (Kaynak: Ip Man'ın ustası Chan Wah Shun soyağacından hayatta olan Sifu Tam Woon Biu)."
  • arkadaşlar genelde bireysel ders saati ücreti nekadar wing chun için?
  • prowes,aydın erdem,murat kaplan gerisi yalan
  • yaza doğru bende başlaamyı düşünüyorum. Ipman filmi sağolsun (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gkhnx-

yaza doğru bende başlaamyı düşünüyorum. Ipman filmi sağolsun (:

panpa filmle olmaz yeteneğin hangisiyse ona gideceksin.

• bakırköyde twcc(aydın erdem turkey wing chun council) var cwtoya sakın gitme,bahçelievler,taksim vb prowes var,beyoğlunda IKAWA(samuel kwokun orgu)sihingi var serhat kara.
  • Merhaba, geç dönüş yaptığım için kusura bakmayın. herzaman internete girme şansım olmuyor. İstediğiniz bilgiler aşağıdadır.

OKUL BİLGİLERİ

Fullia Fitness

Adres: Fulya Mahallesi. Mehmetçik Caddesi Belen Sokak Kaya Apt: 4/1 Mecidiyeköy / İSTANBUL

Çalışma Saatleri : Pazartesi 20:15 – 22:00

Cumartesi 15:00 – 16:30

iletişim : 0535 322 19 76 (Dinçer OZAN)
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.