Şimdi Ara

WİNG TSUNG (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • salman ataşın Cwtodan ayrılıp kurduğu organizasyon,niye ayrılmışlar organizasyondan?
  • Başlamak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiyones

bakırköyde twcc(aydın erdem turkey wing chun council) var cwtoya sakın gitme,bahçelievler,taksim vb prowes var,beyoğlunda IKAWA(samuel kwokun orgu)sihingi var serhat kara.

bu soylediğin arkdas da ebmas kokenli diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

Şimdi Ip Man modern yapıyor da kendisi nasıl klasik yapıyor ben onu anlamadım?

Soyağacı Ip Man'a dayanıyor zaten.

Ip Man - Ip Chun - Samuel Kwok

soy agacı şimdi ki gorunuşe gore ipman a dayanıyor asıl hocası agustine fong dur oda others ekolunden duzeltelim bu bir sauel kwok a 2 yada 3 yıl once katılmıştır saygılar
  • suan için oyle ama asıl sifusu samuel kwok degil a. fong dur sonradan kwok a katılmıştır düzeltelim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stronger123

selamlar herkese benim birkaç sorum olacak ipman serisini izledikten sonra wing chun sanatını tanıdım ama yaklaşık 5 aydır araştırıyorum ve merak ettiğim şey Wing Tsun ile Ving Tsun - Wing Chun farkları nelerdir ?

bu sorunun yanıtını biraz okursan anlayabilirsin kardeşim. biraz araştırma lütfen benim ellerim ağrıdı bu konuyu yazmaktan çünkü.

yani soyağacına baktıgımızda leung ting ekolünden gelen hocalarımızın 12 seviye 12 öğrenci formları oldugunu gordum
    mesela wong shong leung ekolunde sıstem 6-7 senede tamamen bıtırılıp ustalaşmak kişiye kalmışken neden 15-20 sene boyunca daha uzun sopa - tahta adam formları dogru duzgun bılınmemektedir ?

cevabı gayet açıktır: "insanları sömürmek." bu kadar açıktır kimse itiraz etmesin, edemez de. Kernspecht'in cinlik yapıp sistemi 35 yıla yaymasıdır bu. bakın, Wing Chun öyle esrarengiz, öyle müthiş olağanüstü bir Kung-fu sistemi değil. gayet açık, basit, akıcı ve kolay öğrenilen ustalaşılan bir sistemdir. öğrenmek ustalaşmak, sistemi bitirmek asla 35 yılı bulmaz. Nedret kılıç hocamın bir lafı vardır: "Wing chun'u gözünüzde asla öyle fazla abartmayın, bu basit bir kung-fu sistemidir. ancak asla hafife de almayın." bu tamamen Leung Ting tayfasının insanları sömürmek adına kurdukları bir saadet zinciridir, öğrencileri de bunu aynen sürdürür Türkiye'de. olayın özü budur.

bilinse bile tahta adamı neden öğrenciye yıllar sonra gostermenın anlamı ne olabılır ? tahta adam nasıl kı kum torbası bır arac bu da arac degıl mıdır yoksa ayrı bır onemı mı vardır ? saygılar

tahta adam, aynen denildiği gibi boksörün kum torbasından farksız bir alettir. yani boksör öğrendiği teknikleri, jab-cross-aparkat gibi olayları kum torbasında pekiştirir. Wing chun'cu da boksör gibi öğrendiği teknikleri, kullandığı teknikleri, ayrıca footwork-adımlama çalışmalarını "tahta adam" yardımı ile "pekiştirir". olay budur. normalde öğrenciye Chum-kiu formundan sonra gösterilir, öğretilir bu çalışma. fakat WT sisteminde buna dokunmak bile en az 10 yılınızı alır. ve işin can alıcı noktası şudur: WT'de öğretilen tekniklerin gerçek hayatta kullanılışı olamadığı gibi, tahta adamda da pek bir işlevi yoktur. yani WT tan Sao'sunu tahta adamda çalışmanız sizin tekniğinizi zaten mükemmelleştirmez. tekniğiniz baştan "hatalıdır". yani WT'cilere tahta adam gösterilse öğretilse de pek bir halta yaracağını zannetmiyorum. teknikler baştan hatalıdır - Leung Ting sağolsun - ve structure (yapı-temel) WT'cilerde eksiktir. footwork'leri bozuktur, dengeli değillerdir vsvs... biraz uzun oldu ama zahmet edip okursan yardımı olur diye düşünüyorum.

bir sey sormak istiyorum surekli wong vt yi dile getiriyorsunuz 5-6 senede bitiyormuş varmı sistemi bitiren türkiyede 5-6 yıl gb surede ama o çok eleştirdiniz wt de bir suru sifu var şiştemi bitmiş

• quote:

Merhabalar sana da... Leung Ting kökenli Wing Tsun okullarının müfredatları büyük ölçüde aynıdır. Birinden öğreneceğin şey bir diğerinde de farklı olmayacaktır. Bu nedenle okul tavsiye etmem uygun ve etik olmaz. Ancak hoca tavsiye edebilirim. EBMAS Sifu'larından Nehar Eren'i biraz tanırım tekniği iyidir, kişiliği düzgündür. Okuluna bir gün misafir olup eğitmini görebilirsin, kendisiyle tanışma imkanı bulabilirsin.

Bu işlere zaten her zaman diyorum, gezip görerek başlanır. Ben şu an sana Korkmaz Şimşek'in okuluna git dersem doğru olmaz çünkü nasıl biri olduğunu, nasıl eğitim verdiğini bilmiyorum. Dediğim gibi vaktin olursa bütün okulları gezip hocalarla tanışmaya çaba göster. Zaten sonra birini beğenir eğitimine başlarsın.

Sevgiler

nehar eren korkmaz şimşeğin oğrençişidir :))))

• Arkadaşım WT sifularını kimin yetiştirdiği fark etmez zaten hepsi aynı şeyi yapıyor. korkmaz şimşek de Sifu Emin boztepe nin öğrencisidir. sonuçta nehar eren bir şekilde Emine bağlıdır ki şu an Ebmas hocası. bunlar küçük detaylar, hepsinin yaptığı şey EWTO Wing tsun'dur bu kadar basittir.

WSL stili Sifu'su türkiye'de Nedret kılıç var sadece. O ise şimdi ders vermiyor, öğrencisi Cem öğretmeye başladı Philipp bayer'in ricası ile.

Nedret kılıç Ebmas kökenli birisidir. Ancak WT'yi bırakıp Philipp Bayer'in özel öğrencisi olarak sistemi öğrenmiştir. Onunla yaşamış uzun bir süre, seminerlerinde, antrenmanlarında hep birlikte olmuş birisi. Türkiyede ondan daha iyi WSL-PB ving tsun bilen yoktur , olamaz da şu an için.

Bu arada kendisine Sifu denilmesini sevmez hiçbir şekilde. Philipp de sevmez.. Ben Nedret hocam derdim, hala da öyle derim. bırakmış olmama rağmen.
    bazıları abi derdi...

Sifu, sihing, sibak gibi ünvanlar kullanılmaz.. Kıyafetlerin rengi önemsenmez, çoğu antrenman üstsüz de yapılır hava durumuna göre.

• quote:

Arkadaşım WT sifularını kimin yetiştirdiği fark etmez zaten hepsi aynı şeyi yapıyor. korkmaz şimşek de Sifu Emin boztepe nin öğrencisidir. sonuçta nehar eren bir şekilde Emine bağlıdır ki şu an Ebmas hocası. bunlar küçük detaylar, hepsinin yaptığı şey EWTO Wing tsun'dur bu kadar basittir.

WSL stili Sifu'su türkiye'de Nedret kılıç var sadece. O ise şimdi ders vermiyor, öğrencisi Cem öğretmeye başladı Philipp bayer'in ricası ile.

Nedret kılıç Ebmas kökenli birisidir. Ancak WT'yi bırakıp Philipp Bayer'in özel öğrencisi olarak sistemi öğrenmiştir. Onunla yaşamış uzun bir süre, seminerlerinde, antrenmanlarında hep birlikte olmuş birisi. Türkiyede ondan daha iyi WSL-PB ving tsun bilen yoktur , olamaz da şu an için.

Bu arada kendisine Sifu denilmesini sevmez hiçbir şekilde. Philipp de sevmez.. Ben Nedret hocam derdim, hala da öyle derim. bırakmış olmama rağmen.
    bazıları abi derdi...

Sifu, sihing, sibak gibi ünvanlar kullanılmaz.. Kıyafetlerin rengi önemsenmez, çoğu antrenman üstsüz de yapılır hava durumuna göre.

yine de mademki vsl vt de şiştem de oyalama yok oyle ewto gb 15/20 yıl surmuyor yani bitirmek sansı ve imkanı yuksek iken bir tane yetişmemiş ust duzey oğrençi olmaması yani nedret hoca hariç biras çelişik geliyo bu kadar oyalamasız bir sisteme mutlaka bir kaç ilde yada okulda temsilcisi olmalı eger yoksa ki yok ewto dan farkı da yok bu manada

• quote:

Orijinalden alıntı: seraf_

quote:

Arkadaşım WT sifularını kimin yetiştirdiği fark etmez zaten hepsi aynı şeyi yapıyor. korkmaz şimşek de Sifu Emin boztepe nin öğrencisidir. sonuçta nehar eren bir şekilde Emine bağlıdır ki şu an Ebmas hocası. bunlar küçük detaylar, hepsinin yaptığı şey EWTO Wing tsun'dur bu kadar basittir.

bazıları abi derdi...

yine de mademki vsl vt de şiştem de oyalama yok oyle ewto gb 15/20 yıl surmuyor yani bitirmek sansı ve imkanı yuksek iken bir tane yetişmemiş ust duzey oğrençi olmaması yani nedret hoca hariç biras çelişik geliyo bu kadar oyalamasız bir sisteme mutlaka bir kaç ilde yada okulda temsilcisi olmalı eger yoksa ki yok ewto dan farkı da yok bu manada

Yahu temsilci yetişmeyişinin ewto'yla ne ilgisi var? :)))) komiksiniz cidden.

Sorunuzun yanıtı:
    Wong shun leung'un, Leung ting kadar,

Philipp bayer'in Kernspecht kadar reklam yapmamış olmasıdır.

Türkiyede bu işi bilen tek kişi Nedret kılıç olmuştur. O da işinde gücünde bir insan olduğundan, belki de istemeyişinden öğretmemiştir. Philipp bayerin ricasıyla bir kaç kez eğitmenlik yaptı istanbulda. Bildiğim kadarıyla iki okul açtı ama ikisi de kapandı. Güzel insanlar yetiştirdi, şimdi birisi ders vermeye başladı. Haziran'da Philipp seminere gelecek.

WT pazarlama sistemi çok gelişmiş bir olay öncelikle bunu anlamanız lazım. Yani herifler kung fu ustası olmayı bırakın, öncesinde birer dahi iş adamı.. Zekalarını çok iyi kullanmışlar zamanında ve şu anda Ewto avrupanın her yanına yayılmış durumda.. ve büyümeyi de sürdürüyor bildiğim kadarıyla.

Olay tamamıyla elinizdekini pazarlamak isteyip istememekle alakalı... Nedret kılıç istemediği zaman ders vermiyordu. Şu an da vermiyor. Çünkü bundan bir gelir elde etmiyor yani adam para kazanmak için öğretmedi hiçbir zaman. öğrencisi Cem de bunun için öğretmiyor. İsteyen insanlara WSL stilini göstermek, dostlukları sağlamlaştırmak amacıyla toplanıyorlar her hafta. Ders ücretinden başka hiçbir ücret istediklerini görmedim. Ne kıyafet, ne diploma, ne derece, ne özel ders... Amaçları bu değil çünkü. hiçbir zaman da olmamış. ne onların ne de Philipp bayer'in, ne de Wong shun leung un.

• quote:

quote:

quote:

bazıları abi derdi...

Yahu temsilci yetişmeyişinin ewto'yla ne ilgisi var? :)))) komiksiniz cidden.

Sorunuzun yanıtı:
    Wong shun leung'un, Leung ting kadar,

Philipp bayer'in Kernspecht kadar reklam yapmamış olmasıdır.

Türkiyede bu işi bilen tek kişi Nedret kılıç olmuştur. O da işinde gücünde bir insan olduğundan, belki de istemeyişinden öğretmemiştir. Philipp bayerin ricasıyla bir kaç kez eğitmenlik yaptı istanbulda. Bildiğim kadarıyla iki okul açtı ama ikisi de kapandı. Güzel insanlar yetiştirdi, şimdi birisi ders vermeye başladı. Haziran'da Philipp seminere gelecek.

WT pazarlama sistemi çok gelişmiş bir olay öncelikle bunu anlamanız lazım. Yani herifler kung fu ustası olmayı bırakın, öncesinde birer dahi iş adamı.. Zekalarını çok iyi kullanmışlar zamanında ve şu anda Ewto avrupanın her yanına yayılmış durumda.. ve büyümeyi de sürdürüyor bildiğim kadarıyla.

Olay tamamıyla elinizdekini pazarlamak isteyip istememekle alakalı... Nedret kılıç istemediği zaman ders vermiyordu. Şu an da vermiyor. Çünkü bundan bir gelir elde etmiyor yani adam para kazanmak için öğretmedi hiçbir zaman. öğrencisi Cem de bunun için öğretmiyor. İsteyen insanlara WSL stilini göstermek, dostlukları sağlamlaştırmak amacıyla toplanıyorlar her hafta. Ders ücretinden başka hiçbir ücret istediklerini görmedim. Ne kıyafet, ne diploma, ne derece, ne özel ders... Amaçları bu değil çünkü. hiçbir zaman da olmamış. ne onların ne de Philipp bayer'in, ne de Wong shun leung un.

komik olma olayına cevap bile vermiyom okuyanlar verecektir kim komik ama yanlış yönlendiriyorsun insanları nedret hoca nın oğrençi bulamamasının nedeni sert oğrençi yokmuş calışacak beyanı o yuzden kapatmış okulu bunu soyleyen ferdi cakır bayerin oğrençişi dir ayrıva iki yıl once ferdi cakır iştanbula gelip seminer verecekti 150 euro gb rakam talep edildi kendi ağzından işbatı gir mcadele sporlarına oku :) frorumda yazmış oldugun bir çok yanlış bilğiler var var cevaplarını yazdım okur isen gorursun son olarak bir hoca oğrençim beni gececek diye bilği saklıyor vede kıskanıyo ise ordan kacın kişi yetiştirdiği adam kadar ustadır diyerek 2 yada 3 yıl gb biten bir sistemde neden sifu yetiştiremiş hala cevabını alamadık saygılar

• kardeşim aynı lafları önüme ısıtıp koyma üslubumla cevap verdim sana.. ama canımı sıkıyorsun saçma tavırlar sergileyerek. ben ne nedret kılıç'ın temsilcisiyim şurda ne de başka bir hocanın. kimseyi savunmuyorum yada kimseyi yermiyorum.. sen ne istiyorsan onu yaparsın, yada gidersin okuluna derdini onlara anlatırsın.

benim yazdığım hiçbir ama hiçbir bilgi yanlış değildir. ama artık senin gibilerden sıkıldım. bilmem "anlatabiliyom" mu? he benle özel bir sorunun olursa bak facebook adresim, twitterım vs gözüküyor özelden yaz buluşur konuşuruz. burdan da biyere kadar dimi güzel kardeşim
  • hahaha
    buluşursanız benim de haberim olsun!

Nedret Kılıç ile şahsen tanışıyorum, çok güzel adamdır, karizmatik bir VT hocasıdır.
    Tarikat-benzeri = sorgulamanın olmadığı bir yapı kursa, kendisine hayran bir sürü para kaynağı olurdu!
    hem de sürüsüyle.
    ama ne kendisinin ne de hocasının (=Philipp Bayer) Kernspecht ve taklitleri gibi (EBMAS, CWTO, Avcı, UWTO) paraya dayanan (=franchising nedir?) bir yaklaşımı söz konusudur!
    mesele budur!
    Cem'i de tanırız biliriz.
    Güzel adamdır.
    isteyen yararlansın, istemeyen de ÇAKMA WT'yi bir de üzerine para ödeyerek öğrensin.
    Leung Ting WTsi gerçekten uyduruk bir sürü şey barındıran bir WT!
    NEDEN?
    çünkü Leung Ting'in kendisi üst düzey bir IP MAN öğrencisi değildir arkadaşlar!
    IP MAN'ın has talebesi Wong Shun Leung'dur, Lo Man Kam'dır (diğerlerinin yanı sıra)...
    burada, Türkiye'de yani ne kadar da az biliyoruz ama buna rağmen ne kadar da çok konuşuyoruz.

• quote:

kardeşim aynı lafları önüme ısıtıp koyma üslubumla cevap verdim sana.. ama canımı sıkıyorsun saçma tavırlar sergileyerek. ben ne nedret kılıç'ın temsilcisiyim şurda ne de başka bir hocanın. kimseyi savunmuyorum yada kimseyi yermiyorum.. sen ne istiyorsan onu yaparsın, yada gidersin okuluna derdini onlara anlatırsın.

benim yazdığım hiçbir ama hiçbir bilgi yanlış değildir. ama artık senin gibilerden sıkıldım. bilmem "anlatabiliyom" mu? he benle özel bir sorunun olursa bak facebook adresim, twitterım vs gözüküyor özelden yaz buluşur konuşuruz. burdan da biyere kadar dimi güzel kardeşim

aynen oyle kardeş seninle özel bir sorunum olsa zaten ortalık yerde yazmam direk ozelden yazarım burada insanların biğilendirme amaçlı acılmış bir konu uzerinde fikirlerini belirtmesi her halde normal dir ayrıca ben bu işi parasız da yapan birişi ni gormedim işter ewto olsun işter gelenekselçi hepşide para alır bir tek ewto cular para alır diğerleri almas gb bir olay varsa bizde para vermeden oğrenmek isteriz doğal olarak ama yok ... son olarak ben şizi birişinin temşilçişi olarak gostermedim yanlış anlama oldu ise de kusura bakmayın saygılar

• Nedret kılıç ewto cwto demediğini bırakmıyor ferdi çakıcıda aynı şekilde ama kaç yıllık öğrencileri var belli biryerlere gelmişler etmişler arasında sistemi bitirmeyende vardır belki,peki nedret kılıç wtcilerin sistemin tamamını bilmediğini bildiği halde neden öğrencilerini bıraktı gitti?öğretmenlik sorumluluk ister canım istemiyor sıkıldım deyip okulu kapatıp yunan adalarına kaçamassın,amatör boks hocaları bütün gün çalışıyor ediyor aldığı 3 kuruş para ama yinede öğrencileri ile ilgileniyor,cwto gibi mimlenmiş bir ticari orgda bile yok böle bişi sıkıldım bıraktım istemiyorum bıraktım kendisini öğrencinin yerine koysun ne hisseder acaba?
  • söylediklerim yanlış anlaşılmasın ve kimsede çarpıtmasın ben açık sözlüyümdür doğru neyse onu söylerim.
  • Ferdi Çakıcı'nın talebeleri MMA maçlarına çıkıyor optiyones!
  • quote:

Nedret kılıç ewto cwto demediğini bırakmıyor ferdi çakıcıda aynı şekilde ama kaç yıllık öğrencileri var belli biryerlere gelmişler etmişler arasında sistemi bitirmeyende vardır belki,peki nedret kılıç wtcilerin sistemin tamamını bilmediğini bildiği halde neden öğrencilerini bıraktı gitti?öğretmenlik sorumluluk ister canım istemiyor sıkıldım deyip okulu kapatıp yunan adalarına kaçamassın,amatör boks hocaları bütün gün çalışıyor ediyor aldığı 3 kuruş para ama yinede öğrencileri ile ilgileniyor,cwto gibi mimlenmiş bir ticari orgda bile yok böle bişi sıkıldım bıraktım istemiyorum bıraktım kendisini öğrencinin yerine koysun ne hisseder acaba?

gusel bi konuya dgenmiş optiyenes hocam soylenene gore ewto 30 yıl geleneksel vsl kastetmiyorum hepşi genelleme yaparak 3 yıl gb surede bui jee en fazla long pole ve bart cham do ile 4 yılda bitiyor deniyor buraya kadar gusel iş teoriden cıkınca sapmalar oluyor adam endonezya ya sube acmış senede bir kez gidiyo orda hoca zaten gitmiyo bir yerlere ondan sonra deniyo sistem oyalamıyor sen bir mufredatı vede programı versen doğruda veremiyorsun ki ondan sonrasında turkiyede her kes bir adamın gozunun içine bakıyor kimse kimseyi kandırmasın sifu su yada hocası uzakta olan bir sehire senede bir kez giderek 3 yılda bitiyor dediği sistemi 3 yılda oğretemez aynı sey 30 yılda biten ewto için de gecerli oda 80 yılda biter bu sekilde bir yerden wt wc yada vt ne oğrenecekseniz hocası sifusuyla calışıyormu baglantılı mı vede dduzenli dersler alıyormu yani aktif mi buna bakın
    son olarak aklıma su sarkı geldi bazı kagıt ustunde subesi olanlar uzaktan ışınlama yolu ile adam calıştıranlar için orda bir köy var uzakta gitmesekde kalmasak da o koy bizim koyumuzdur ..diyerek kimse ustune alınmasın kastımız genele dir alınması gerekenler bilir saygılar

• saçma saçma konuşmayın WT ergenleri.
    VTciler açık açık söylerler seminerle olmaz, hocanın yanında çalışarak öğrenirsiniz diye.
    bilmeden konuşup durmayın, ayıp oluyor.
    VTciler MMA maçlarına çıkıyorlar dedik ona da cevap versenize.
    ki WSL VTde yer dövüşü falan da yoktur
    ha şimdi gidip ne çalışıyorsanız çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chief of Tabernacle -- 16 Nisan 2013; 22:32:47 >
  • quote:

quote:

Nedret kılıç ewto cwto demediğini bırakmıyor ferdi çakıcıda aynı şekilde ama kaç yıllık öğrencileri var belli biryerlere gelmişler etmişler arasında sistemi bitirmeyende vardır belki,peki nedret kılıç wtcilerin sistemin tamamını bilmediğini bildiği halde neden öğrencilerini bıraktı gitti?öğretmenlik sorumluluk ister canım istemiyor sıkıldım deyip okulu kapatıp yunan adalarına kaçamassın,amatör boks hocaları bütün gün çalışıyor ediyor aldığı 3 kuruş para ama yinede öğrencileri ile ilgileniyor,cwto gibi mimlenmiş bir ticari orgda bile yok böle bişi sıkıldım bıraktım istemiyorum bıraktım kendisini öğrencinin yerine koysun ne hisseder acaba?

gusel bi konuya dgenmiş optiyenes hocam soylenene gore ewto 30 yıl geleneksel vsl kastetmiyorum hepşi genelleme yaparak 3 yıl gb surede bui jee en fazla long pole ve bart cham do ile 4 yılda bitiyor deniyor buraya kadar gusel iş teoriden cıkınca sapmalar oluyor adam endonezya ya sube acmış senede bir kez gidiyo orda hoca zaten gitmiyo bir yerlere ondan sonra deniyo sistem oyalamıyor sen bir mufredatı vede programı versen doğruda veremiyorsun ki ondan sonrasında turkiyede her kes bir adamın gozunun içine bakıyor kimse kimseyi kandırmasın sifu su yada hocası uzakta olan bir sehire senede bir kez giderek 3 yılda bitiyor dediği sistemi 3 yılda oğretemez aynı sey 30 yılda biten ewto için de gecerli oda 80 yılda biter bu sekilde bir yerden wt wc yada vt ne oğrenecekseniz hocası sifusuyla calışıyormu baglantılı mı vede dduzenli dersler alıyormu yani aktif mi buna bakın
    son olarak aklıma su sarkı geldi bazı kagıt ustunde subesi olanlar uzaktan ışınlama yolu ile adam calıştıranlar için orda bir köy var uzakta gitmesekde kalmasak da o koy bizim koyumuzdur ..diyerek kimse ustune alınmasın kastımız genele dir alınması gerekenler bilir saygılar

ebmas dan sifu egemen baranok bir kac taneside bu tarz dovuşlere katılıyorlar ama wt nin yanında bazı yan dalları da calışıyorlar .gelenekselciler de yer doğüşü yoktur ama nedense her yıl portekizde ortak seminerler yapip bilği paylasımı oluyor olmalı da olmassa zaten emin boztepe willam cheung dovuşu gb olur sakın soyle oluş boyle olmuş demeyin gordugumde yere yatırıyo olay orda bitiyo tum kavgalar ayakta baslar yerde bite son olarak tek basına wt vt wc ne ise kafes vede mma dovuşlerinde yeterli degildir bazı yan dalları da calışmak gerek adı ustunde mix maritial art cem yılmazın dediği gb little litle in middle gerisi safsata dır kimseye kastımız yok sozumuz genele kimse alınmasın saygılar

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.