Şimdi Ara

WİNG TSUNG (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • berat hocama verdiği bilgiler için teşekkürler..aklımda hiç bir soru işareti kalmadı .. bu sabah cemil hocanın taksimdeki okulunda ilk dersine katılacaktım fakat 3 gün önce yediğim sopanın etkisinden henüz kurtulamadım..yüzümde hala morluklar ve sırt ağrılarıyla bir hocanın karşısına çıkmak uygun olmaz diye düşündüm...çarşamba akşamı kaydımı yaptırıp ilk dersine katılıcam inşallah...bundan sonra dayak yemeye paydos...:)
  • berat hocam , bu sporda yaş sorun olurmu , benim yaşım 37, antremanları ağır mıdır ? kısaca bilgi verirseniz çok sevinirim.
  • hocam bi kaç bişey sorcaktım Latosa escrima nedir normal escrima nedir escrima wing tzunla berabermi öğretilir
  • berat hocam'a bir sorum olacaktı.

ben şimdi taksim'deki kursa yazılacaktım fakat kursa ne kadar katılma mecburiyetimiz var.
  • son vidyoyu izledim süper maddi durumum olsa da keşke ben de gelebilsem ebmasa:D
  • berat hocam ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. İstanbul kasımpaşada oturuyorum, zeytinburnunda duru spor merkezindeki cevdet dönmez hocama gitmeyi düşünüyorum. nasıl biridir, tavsiye edermisiniz.
  • ben youtube'da bi tane videosunu seyretmiştim çok iyiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midye_tava -- 4 Mart 2008; 21:17:31 >
  • berat hocam bende haftanın 2 günü cemil hocanın derslerine katılmayı düşünüyorum diğer gün bana uymuyor..sizce yeterli olurmu?
  • berat hocam sorum biraz karışık oldu

şimdi ben wing tsun'a başladım fakat diyelimki bırakmak istiyorum. ücret konusunda nasıl durum söz konusu yani ücretleri aylık olarak verip istediğimiz zaman bırakabiliyormuyuz. mesela ben 1 ay önce bilgisayar kursuna yazılmıştım yazıldığım an 6 aylık ücret için senet imzalattırmışlardı yani ister gel ister gelme. bunun gibi bir durum sözkonusu mu. daha önce böyle bir kursa gitmediğim için size komik gelebilir. varsa bir yanlışım berat hocamın affına sığınırım.
  • izmir gösteriniz muhteşem...anladığım kadarıyla bu sanatta yetenek şart...
  • sigung ne demek sifu ne demek?
  • sigung sifu'ların sifu'su demekmiş
  • peki dai sifu'dan üstün mü oluo sigung o yüzden sordum yoksa sigung la dai sifu aynı anlamama gelio
  • Merhabalar benim 3 sorum olacak.
    Küçükyalı'da başlayacağım bu spora.

İlk sorum şu: Ben hayatımda spor yapmadım. Üniversitede okuduğum bölüm resim ve bilgisayar üzerine,yani çok oturmam gerekiyor. Lisede beden derslerine bile girmedim yani o derece. 20 yaşındayım. Yani anlayacağınız kondisyonum olabilecek en kötü durumda. Sizce ben wing tsun yapabilir miyim? Çok zorlanır mıyım?

İkinci sorum ise şu: Benim wing tsun'a başlama sebebim şöyle: Ben sanat okuyorum,doğal olarak şiddete karşıyım. Ama son birkaç yıldır etrafımda zorla şiddet uygulamaya çalışan serseri tipli insanlar oluşmaya başladı. Ben kendimi korumayı öğrenmek ve özgüven kazanmak istiyorum. Sizce bu geçerli bir sebep midir?

Üçüncü sorum ise wing tsun yapan insanlar hakkında. Ne tarz insanlar geliyor okullara?

Teşekkürler ilgilendiğiniz için.
  • İnanın ama belki daha önce spor yapmamanız avantaj bile olabilir. Çünkü Wing Tsun çok farklı formatta bir sanat. Daha önce başka döğüş sporları ile ilgilenenlerin uyum sağlamakta zorlandıklarına şahit olmuşumdur. Siz ise sıfırdan başlayacaksınız. Wing Tsun çok üst düzeyde bir kondisyon gerektirmiyor; ayrıca 20 yaşındaki bir insanın kondisyonu ne kadar kötü olabilir ki

Wing Tsun ihtiyaç duyduğunuz zamanda sizi zor durumlardan kurtaracak beceriyi edinmenizi sağlayacaktır. Tecrübe ile sabittir.

Wing Tsun Türkiye'de henüz çok yaygın olarak bilinen bir sanat değil. Daha çok konuyla ilgilenen veya araştıran insanların tercih ettiği bir döğüş sanatı. Ayrıca eğitim maliyeti diğer döğüş sanatlarına oranla biraz fazla. Bu nedenlerle diğer salonlarda sıklıkla karşılaşabileceğiniz kavgacı, rahatsız edici tipleri görme ihtimaliniz oldukça düşük. Zaten çoğu zaman eğitmenler o tipleri eliyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Berat Uylukçu

Evet bende bundan bahsedecektim. Muay Thai kuşkusuz çok değerli bir stil. Ama kötü yanı herkes yapamıyor. Küçük bir bayan arkadaşım dediğin dirsekleri atamayabilir. Ya da kaval kemiğiyle iri bir adamın attığı low kickleri çıkaramayabilir. Ama yapan arkadaşlarıda biliyorum kusursuz gözüküyor ;) Eğer sana uygun geldiyse eminim çok başarılı olursun. Dövüş sanatlarında umarım yolun açık olur ;)

Bir hatırlatma zincir yumrukla ilgili olarak. Biz yumruklarımızı önce şekil olarak öğretiyoruz. Ve yumruklarımıza güç baya bir sonra tam manasıyla geliyor. İlk aylarda yumrukların boş olacaktır ama bi 4 sene sonra sokaktaki bir insanın dirseklerinden daha güçlü yumruk vurabilirsin. Tabi Muay Thai yapan bir insan diz dirsek üzerine çok yoğunlaştığı için dirsekleri çok kuvvetli olacaktır ama WingTzun'da da sabah akşam kum torbasına, boşta, partnerine yumruk atan bir WingTzun'cununda yumrukları boş olmuyor. Kendimden biliyorum ;) Olmazsa öğrencilerimi ve eski partnerlerimi çağırayım foruma :) Var zaten bildiğim kadarıyla burda öğrencilerim. Bir ses verin çocuklar yumruklarımız güçsüz mü ;)

Ya yaşım küçük olduğu için bi gym ye gidemiyorum araştırarak ta öğrenemeyeceğimi biliyorum ama az da olsa ne yapabilirim sizce ?

Zincir yumruğun tutuşunu biliyorum fakat belli bi zaman sonra yoruluyorum...

Wing Tsun ile ile ilgili bildiğim bikaç şey var

Chain Punch
    1" Punch
    Adamın yumruğunu engelleyen LowKick

ChiSao

Daha başka neler yapıyorsunuz ? Mesela Short Palm Strike var tamamda... Elleri sertleştirmek için wallbag da çalışmalar veya çakıl taşı olan torbaları yumruklamak gibi eğitimler varmı ? Ayrıca güç eğitimi olarak neler yapıyorsunuz ??

• @hitman343

Maddi durum benimde izin vericeklerini sanmıyorum artıdan birde 14 yaşında olmam var nede olsa eğitimler akşam saat 8 den 9:30 a kadar... Öğrenirsem biraz evde çalışırım iyi olur diyorum...
  • Şekil bozulması derken nasıl birşey tam bilmiyorum ama şunlar olabilir ;

Yumruklar dümdüz değil , yukarı doğru olucak.
    Dirsekler dümdüz olup kol kasılmıyıcak , kasılıcak ama yumruk esnasında kolun rahatlaması gerekir.
    Bir yumruğu atarken diğer yumruk , yumruk atan kolun kas tarafına getirilecek.

Hitman in verdiğinden şunları da anladım

yumruk omuzdan gelmiyicek , dirsekten gelen güç ile itilerek güçlenecek , yumruk atarken omuz hafif geri oynatılacak ki kol güçlenebilsin...

Denedim şahsen 50 kere falan yumruk attım eskiden yaptığımda 10 kere yaptığım kadar yoruldum çok garip bişey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draglino -- 4 Nisan 2008; 13:39:12 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.