Şimdi Ara

WİNG TSUNG (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • berat hocam haftada 3 gün olursa galiba aylık ücret 100 lira olucak insanlara 80 lira bile fazla geliyoken haftalık gün ve saati arttırmak istemeniz bence iyi olmamış haftanın üç günü wing tsun çalışılmasını istemekte tabiki siz haklısınız ama benim gibi kendi parasını kazanamayan insanlar 80 liradan zar zor başlayıpta bir de 100 lira gibi bi rakam duyduklarında benim gibi hayal kırıklarına uğrayabilriler ayrıca üç ayda bir yapılan seminerlerde bu duruma eklenince benim gibi öğrencilerin yani maddi anlamda özgürlüğe ve belli bi rahatlığa sahip olmayan insanlar için zor bi durum oluşturur ama ben ilerde inşallah wing tsun yapmama engel olucak ciddi sağlık problemleri yaşamaz ve maddi anlamda kendi özgürlüğümü elime alabilirsem wing tsun öğrenmek için ayda 100 lira değil 300 - 500 ytl bile az gelir en azından yaşadığım şehrin yakınındaki seminerlere ve boş bi vaktime gelirsede uzak şehirlerdeki seminerlere katılabilirim ama şimdi bunları dşünmek hayal olur bir de istanbuldaki yaşam standartlarıyla izmir biraz farklı istanbulda insanlar daha fazla para kazanıp daha fazla harcamak zorunda kalırlar izmirde ise daha az kazanıp mecburen daha az harcamak zorunda kalırlar

en azından ne kadar bi zaman sonra haftalık ders üç gün olucak onu belirtirmisiniz

• berat hocam sizede sürekli soru soruyorum kusura bakmayın ama burdaki wt konusunda en bilgili kişi sizsiniz bizde bu forumdaki insanlar olarak en doğru yerden bilgi edinmek istiyoruz

seminerlere katılmak wing tsun öğrenmek isteyen birisi için olmazsa olmaz bişeymidir yoksa yılda 4 kere yapılan seminerlerin hepsine katılmasakta kendimizi koruyabilir ve wing tsun öğrene bilirmiyiz
  • istanbul'daki fiyatlar benim biraz boyumu aştı açıkçası (150 ytl) geçen gün yazılmaya düşünüyordum cihangir'deki ebmas'a gittim ama maalesef geri dönmek zorunda kaldım. istanbul'da 100 ytl olsa bu akşam saati gidip yazılırdım ama maalesef para biriktirmem lazım. şimdi bursada veya izmirde olmak vardı ya ahhh.
  • ebmas-tr.net'ten izmir semineri fotoğraflarına baktımda daha derslerinize başlayalı ne kadar az bi zaman oldu ama çok kalabalık yani millet ebmas okulu açılsında gidelim diye resmen bekliyomuş valla gerekirse her gün kola ve cipse verdiğim paraları biriktirir yinede gelirim derslerinize en azından bu sayede genç yaşta kansere yakalanmaktan ve obeziteye giden yoldan kurtulurum

şaka bi yana aylık vericeğim ücreti ve kendi yaptığım gereksiz harcamaları göz önünde bulundurdum wing tzun için aylık 80 veya 100 ytl rahatlıkla ayırabiliyorum inşallah en kısa zamanda gelicem ama ben midye_tava'yım diye söylemem oraya gelince şimdiden söyliyim yani bu da bi türlü gelemedi demeyin

birde bulgaristan seminer fotoğralarını gördüğümde şaşırdım bulgarların malesef türklere bakışı ortada ama cemil uylukçu orda seminer verebilmiş demekki burdan çıkartığımız sonuç bulgarların hepsi milliyetçi değil ve ebmas hakikaten büyük bi organizasyon

ya bide beyaz t-shırt konusuna gelince ille de düz beyazmı olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midye_tava -- 15 Şubat 2008; 21:33:33 >

• ya benim bi sorunum çıktı bende hiç beyaz t-shirt yok ben genellikle siyah şeyler giyiyorum bu gün gittim heryerde beyaz t-sırt aradım ama gerçekten söylüyorum heryerde aradım hatta dansarts'ın önünden bile geçtim ama yok beyaz t-shirt yok nereye sorduysam kışın göbeğinde olduğumuzdan bana deliymişim gibi baktılar şimdilik en azından havalar ısınana kadar siyah t-shirtle ve ya uzun kollu gri sweatshirt benzeri bişey olabilirmi beyaz atlette olmaz kötü bi görüntüsü oluyo

bi de sormak istediğim bi kaç bişey var ben hangi organizasyon hakkında bilgi edinmeye çalıştıysam bütün sifular'ın wing tsun sistemini yeniden düzenleyip daha etkili bi şekilde sundukları söleniyo peki bunlardan hangisi doğru ve wing tsun sifu olmuş olan birisinin kafasına göre değiştiriceği bi şeymidir çünkü her sifu aynı kalitede olmuyo olamaz diğer sorumda escrima sadece seminerlemi öğretiliyo yoksa belli bi zaman sonra wing tsun'un içinde öğretilmeye başlanıyomu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midye_tava -- 16 Şubat 2008; 21:07:19 >

• salı günü akşam gelip dersden önce kaydımı yaptırıp derslere katılabilirmiyim?

ya bide aklıma gelmişken sorayım niye nerdeyse bütün günleri dolu olan bi dans stüdyosunu seçtiniz başka bi yer olsa haftada üç ders için bu kadar beklemek zorunda kalmazdınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midye_tava -- 17 Şubat 2008; 21:34:33 >
  • berat hocam ben bugün kaydımı yaptırdım artık yarında son dakikaya kadar beyaz t-shırt bulmaya çalışıcam

bu gün geldiğimde gördüm gerçekten çok güzel bi yer ve insanlar fazlasıyla sempatik kaydımı yapan bayan soğuk havanında etkisiyle olan saçmalamalarıma ev adresimi ve telefon numaramı unutmama güldü geçti :)

youtube'da olan video'yada allah selamet versin diyelim bi de niye ebmas adını kullanmışlar ciddi ciddi uğraşmışlar ben anlamadığım bi konuda kimseyi eleştirmeyi sevmem ama görüntüler ortada sizin videolarınızı en kısa zamanda görmeyi umuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midye_tava -- 18 Şubat 2008; 22:30:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: midye_tava
    son dakikaya kadar beyaz t-shırt bulmaya çalışıcam

Fanila da olur heralde. O da tişört gibi zaten
  • dün ilk derse başladım çok güzeldi ama ben biraz acayiptim aslında çok girişken bi insanımdır pekde susmam ama nedense biraz geri çektim kendimi

berat hocamızada gelince sesi tahmin ettiğimdende karizmatik ve fotoğraflarda göründüğünden çok daha yakışıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midye_tava -- 21 Şubat 2008; 13:54:47 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invade -- 21 Şubat 2008; 22:27:24 >
  • kesinlikle ilgilenmeniz gereken bi dövüş sanatı sporu artık nederseniz deyin mutlaka bulunduğunuz şehirdeki bi wt salonuna gidin önceliğinizin EBMAS olmasını tavsiye ederim çünkü sadece organizasyon kaliteli değil hocalarda organizasyon kadar değerli zaten onlarla büyüyen bi iş bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midye_tava -- 21 Şubat 2008; 13:55:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ege_2048

hocam cemil hocaın kardeşiniz olduunu biliyodum benziyosunuz zaten:) video da size laf yok teknikler çok hoş ancak yardmcı elemanlar çok yeni ve acemi gibi gözükdüğünden biraz aksıyor. gayretlerinizi tebrik ederim sizde benim için cemil hocaya bi slm yollasanız egemen ben:)

benzemek ne kelime ikiz kardeş gibiler video'ki kişilerde çok acami değil aslında güzel tekmeler atan birisi vardı mesala o gayet iyiymiş.
  • berat hocam wing tsun teknikleri geliştirilirken turna ve tilkinin kavgasından esinlenildiği söyleniyo doğrumu?
  • aikido aikido herkes övüyor işte öyledir böyledir. atma tutma işi . Peki ebmas WT si aikidoya karşı tam olarak etkilidir denilebilir mi ?
  • Buyrun yeni merakım olan kempodan bir video...
    Wing Tsun Kempo'yla başa çıkamaz. Videodaki adam zaten bir harika ama kempo hareketleri çok pratik ve beğendim doğrusu şimdilik...
  • quote:

Orjinalden alıntı: GamingExpert
    Wing Tsun Kempo'yla başa çıkamaz.

Tamam.
  • berat hocamında söylediği gibi hiç bi dövüş sanatı birbiriyle kıyaslamamalı sonuçta karakterli bi aikido wing tzun kick box vs artık ne öğrenmek istediyse o işi öğrenen öğrenciler birbirleriyle kavga etmez veya sokaktan birini tutup dövmez ama öğrendiklerini hazmedemeyipte sokakta kibirlenenlerin sonu muhtemelen yine sokakta gelir

wing tsun kendoyla başa çıkamaz denmiş çıkmasın wt ile uğraşan kimsenin umurunda olduğunu da sanmıyorum sonuçta önemli olan isteğiniz ve güvendiğiniz bi stilde ustalaşmaktır tabiki 6 aylık bi wt öğrencisi 20 yıllık bi kendo hocasına veya başka bi dövüş sanatı ustasına karşı bi şey yapamaz biraz akıllıysa onlardan bi şeyler öğrenmeye çalışır aynı durum diğer dövüş sanatı öğrencilerinin wing tzun eğitmenlerine bakışı içinde geçerli kaldı ki amaç başımıza gelebilcek tehlikeli olaylara hazırlıklı olmaksa wing tzun kendo'dan çok daha iyi bir stildir wing tzunu değerlendirirken ebmasa ait videolara dikkatlice izleminizi tavsiye derim ve bence kim nerde neyle ustalaşırsa ustalaşsın kendi yolumuza bakmalayız sonuçta başkasının ustalığına bakarak iç geçirirsek olduğumuz yerde sayarız.

ben wing tzun'u yeni öğrenmeye başladığım için kendo videosunu izlerkende doğal olarak tarafsız kaldım ve kötü bi video yani gerçeklerden çok uzak hazırlanmış bi kere çok güçlü ve hızlı olmak lazım o da herkeste olan bi özellik değil sokakta birisi üstüne geldiğinde öyle savunamasın kendini yada çoooooookkk çalışman lazım yani hayatında bi kere bile kavga etmiş birisi kendo'nun savunma için uygun olmadığını söyler ama türkiyede öğreten bi yer varsa öğrenmek isteğin bişeysede burda yorum yazacığına hemen öğrenmeye başla zaman kaybetme

• Herneyse...
  • Yanlış hatırlamıyorsam Discovery Channel'da "en öldürücü silahları" elde edilebilirlikleri, kullanılabilirlikleri gibi bir çok yönden karşılaştırmışlar ve Wing Tsun'u birinci sıraya koymuşlardı. Resmen silah muamelesi yapmışlardı :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Berat Uylukçu

Evet klasik ama ilginç bir sorudur ki "Aikido vs WingTzun", "Kickbox vs Aikido" gibi. Aslında pek bu soruya yanıt yok çünkü iki stildede aynı şey geçerlidir. İyi bir WingTzun'cu değilsen bu WingTzun'un suçu değildir. Tembelsen çalışmıyorsan bu gene WingTzun'un ya da Aikido stilinin suçu değildir. O yüzden kıyaslama bu şekilde yapılmamalıdır. Ama şu vardır ki Aikido bugünkü sokak için tasarlanmamıştır. Samurayların tek elinde kılıç varken diğer eliyle pratik bir şeyler yapabilmesi için tasarlanmıştır. Ya da karşındakinde kılıç varsa çıplak elle nasıl müdahale eder savaş içinde gibi. Ya da samuray kılıcı en iyi şekilde nasıl kullanılır gibi. O yüzden yüze ya da vücuda yumruk vurmak yoktur çünkü eski tarihte yüzünde miğfer vücudunda zırh vardır. Vurursada eli kırılacaktır ya da yaralanacaktır. Ama bugünkü şartlarda uygun olmayan konu birinin elini iki elimizle tutarsak hasmımızın diğer eli boşta kalıyor ve bize yumruk vurmasınada zırh, miğfer gibi bir engel yoktur. O yüzden Aikidoyu günümüzde sokak savunması olarak değilde güzel felsefesi ve sanatın güzelliği için yapmanız gerekir. Veya Kickbox'u, Taekwandoyu turnuva için yapmanız gerekir ;)

Not: Aikido tarihi ile iligili daha geniş bilgisi olan varsa eklesin ;)

"Ama bugünkü şartlarda uygun olmayan konu birinin elini iki elimizle tutarsak hasmımızın diğer eli boşta kalıyor ve bize yumruk vurmasınada zırh, miğfer gibi bir engel yoktur."
    Hocam bu cümle dışında hemen hemen tüm yazınız doğru. Ancak daha önce hiç gerçek bir aikidocu ile çalıştınız mı veya izlediniz mi bilmiyorum ancak aikidodaki hareketlerde mantık rakibe asla imkan tanımamaktır. Eğer hareketler doğru yapılırsa rakibin diğer elini, bacağanı, kafasını, gözünü vb kullanmasına imkan yok, direnmesi de çekeceği acıyı arttırır. Bunu sağlayabilmek için çok pratiğe ihtiyaç duyulması ve öğrenilmesinin zorluğu ise ayrı bir konu

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.