Şimdi Ara

WİNG TSUNG (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

taksim'deki ders saatleri biz çalışanlar için çok ters saat genelde 11 civarı. bunu öğleden sonra almaya imkanınız yok mu?
  • Berat hocam son bişey sorucaktım zincir yumrukta kullanılan kas grupları arka kol, ön omuz gibi belli kısımlar mı yoksa daha mı karışık acaba zincir yumrukta hangi kas grupları kullanılması gerekiyor.
    Bir de Ebmas'ın herhangi bir seminerini sadece izlemek ücretsiz mi? Eğer ücretsizse bulunduğum yerde olan bir seminere gitmeyi düşünüyorum izleyici olarak.
    Biliyorum biraz fazla soru soruyorum:D ama maddi durumum olsa soru sormadan direk ebmasa kaydolucam. Şimdilik kaydolamasam bile ilerde imkanım olursa kesin başlıyacam Ebmas Wing Tsun'a.
  • Yumruk denen şeyin tarihçesine hakaret ediyorsun yaw AlperXp yumruk dediğin bütün vücudundan güç alarak atılır. Yumruk atarken omzunu geri çekersen adam gülmekten ölür o yüzden güzel bir teknik. Kalf ayaklara güç vercek ayaklar belin dönüşüne destek verir belden gelen güç zaten büyük kısım gerisi de omuz, göğüş, bilek(çok önemli) bu şekilde atılan yumruk ne kadar etkili olsa da adam bir eskivle bütün dengeni bozar ve açıklı olur atılan yumruk o yüzden mümkün mertebe en müsait anı beklemek daha iyi olur. Wing Tsunun yumruk formunda yumruğu büyük kaslar desteklemiyor yumruk yukarıdan aşağıya doğru geliyor ve yukarıdan aşağıya kritik bir bölgeye vurulmaz dolayısıyla efektif olmaz. Yandan atsan kafada çeneye (sağlam yumrukta eklemden çıkabilir en azından moment ile beyni sarsar) vücutta kaburga ve diyaframa (sağlam yumrukta can yakar nefes keser) ...devamı gelecek...

• ne yani wing tsun yumruğu işe yaramaz mı? zaten gidipte wing tsun yumruğunu diğer stillerde kullanamazsın. Wing tsun yumruğu wing tsun'da kullanılır ve de gayet efektiftir.
    http://youtube.com/watch?v=HRu0UaZTbVI
    entresan bi vidyo:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitman343 -- 21 Nisan 2008; 23:03:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Berat Uylukçu

Zincir yumrukta triseps, ön omuz çok az, arka kürekler, bel, göğüs kası kullanılıyor. Omuz daha çok nişan almak için vuracağın yeri belirlemen
    için kullanılıyor.

Bir de sanırım benim en son verdiğim videoda Emin Boztepe'nin de anlattığı gibi omuz zincir yumrukta fazla öne çıkarılmıyor sabit tutuluyor(tabi geri de çekilmiyor?), dediğiniz gibi böylece ön omuz kası kolu sadece havada tutmak için ve vurulacak noktaya nişan almak için kullanılıyor.

Maddi durumu hallettim gibi saatlerde uyuyor bana yakında inşallah Cevdet Dönmez'în Altuniza'dedeki okulunda başliycam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitman343 -- 21 Nisan 2008; 23:17:36 >
  • Ben Türk Savaş Sanatı SAYOKAN diyorum.
    http://youtube.com/watch?v=PX_YhPdNY7g
    http://youtube.com/watch?v=yhEoVgU0sYk
    http://youtube.com/watch?v=yFlHdvjMBeM

SAYOKAN wing tsun'u 2 saniye de çok rahat indirir
    wing tsun mu-sun boş işler sırf gösteri onun dışında hiç bi işe yaramaz. Bi de wing tsun gibi işe yaramaz bi sistemi neden bu kadar översiniz anlamam.

• arkadaşım ben wing tsunu bıraktım inşallah uygun zamanı yakalarsam geri dönücem zaten çok fazla bişey öğrenmedim çünkü çok devam etmedim ama Berat uylukçu'yu derslerde ve videolarda seyretme fırsatım oldu wing tzun gerçekten çok iyi bi sanat özellikle ebmas hocaları bu işi çok iyi öğretiyolar ve çok iyi dövüşebilme kapasitesine sahipler yani sokakta üç beş çapulcuya boyun eğecek kişiler değilllerdir bu durumda zaten wing tzunu kötülemen imkansızlaşır senin söylediğin sayokan wing tzunu indirir olayını hiç bi wing tzun dersini izlemeye gitmeden konuşmana veriyorum gitsen bu sözlerinden utanırsın hangi şehirdeysen bi ebmas okuluna git (içeri insan gibi gir) merhaba de dersinizi izleyebilirmiyim de -onlar zaten izin vericeklerdir- sonra kendi uğraştığın spordan bahset yine (insani bişekilde) bikaç teknik göster bizde şunlar vardır bunlar vardır göster onlarda sana bikaç bişey gösterirler neyin ne olduğunu anlarsın EBMAS'ın sifuları sizin o karate şampiyonu ağa mı diyosunuz padişahmı diyosunuz her neyse o adamlara benzemezler kaşlarına gözlerine estetik yaptırıp japonlara benziycez diyede uğraşmazlar(wt zaten çin asıllı bi sanat)hiç bi sanattan da teknik yürütmezler genellikle ebmas'tan teknikler çalınır sana wing tsun videolarını seyretmeni tavsiye ederim bir de bi ebmas okulu ziyaret et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midye_tava -- 25 Nisan 2008; 11:04:07 >

• sayokanda keşke tüm ülkede çok tanınsa ben sayokanın judo karate teakwando gibi sporlardan daha çok tanınmasını isterim o da mutlaka iyibişeydir ama onu indiririz şunu yeriz gibi sözler söylemeyin diyelimki illa ki birilerini döveriz diye nara atıcaksızınız bu wing tsun olmasın
  • belliki WingTzun sadece fiziksel değil aynı zamanda beynide geliştiren bir sanat...kimse durduk yere ünvan almaz..ebmas hocalarıda iç dünyalarında bazı şeyleri aşmış, sataşmalara karşı nezaket uslubunu koruyabilen saygı duyulması gereken kişiler...bizleri bilgilendirmek için forma girip yazı yazmaları bile hem bu sanata hemde sanatçısına biraz daha saygıyı çok görmemek gerektiğini açıkça gösteriyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Esperagos1

bi arkadasim wushu ya gidiyordu banada wushu yu tavsiye etti ve bende wushu ya yazıldım ve güzel bir spor siz wushu hakkında ne düsünüyorsunuz.

Ben WT yapıyorum.Wushu'yu biraz araştırdım.Bana Tekvando'yu andırdı.Biraz daha filmsel yanı var sanki.Zaten Çin'deki güzel sanatlar akademisinde Wushu dersleri var.
  • sayokanmarmara gerçekten çok komik şeyler bunlar hele verdiğin ikinci vidyoda adam almış kılıcı bi sağa bi sola rasgele sallıyo bi de vidyo açıklamasında kılıç antremanı yazıo. O kılıcı öyle sallamak için üstün bi yetenek gerekli sanırsam:D:D
  • wing tsun iyi bişeye benziyo ama bana göre değil dövüş sporlarını pek sevmiyorum ama çok kalite bişey
  • Peki ebmas ile avcı wt arasındaki farklar nelerdir.İkisi arasında kararsız kaldım bu yuzden bu sporu yapmış kişilerin yorumları çok önemli
  • quote:

Orjinalden alıntı: recepduru85

Peki ebmas ile avcı wt arasındaki farklar nelerdir.İkisi arasında kararsız kaldım bu yuzden bu sporu yapmış kişilerin yorumları çok önemli

Avcı'yı bilmem de, EBMAS dünyaca ünlü.

@Berat Uylukçu

Sipacong ya da Tang Shun Ping isimlerini daha önce duydunuz mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 2 Mayıs 2008; 4:23:52 >
  • Avcı'yı bilmem de, EBMAS dünyaca ünlü.

@Berat Uylukçu

Bu soruyu banamı sordunuz eger oyleyse duymadım niçin sormuştunuz ?
  • Orjinalden alıntı: recepduru85

Avcı'yı bilmem de, EBMAS dünyaca ünlü.

@Berat Uylukçu

Bu soruyu banamı sordunuz eger oyleyse duymadım niçin sormuştunuz ?

Berat Uylukçu 'ya sormuştum
  • Burdan degerli wt egitmenlerine sesleniyorum en yakın zamanda gaziosmanpaşa semtine bir wt salonu açılmasını bekliyoruz
  • Salih Avcı'da son derece önemli bir hoca olduğunu biliyorum.Hatta youtube'de gözü kapalı bir gösterisi vardır şahanedir.İşte tam burada sorum olacak genelde yotubue whing tzun hep gösteri olarak var hep kurgu var.Hiç gerçek dövüş olan whing tzun malesef göremedim.Sebebinide biliyorum.

Bende Floryada sanırsam Cevdet hoca var.Oraya gitmeyi umuyorum.Ancak malesef 18 yaşında bu sporlara merak saldığım için kendimde çok eksik görüyorum ve Whing Tzundan önce Kickboks ve Teakwando gitmeyi umuyorum.Günün birinde Whing Tzun biterse Ninkutsu yada Jeet Kune Do hayalimiz.

Bir zincirleme yumruk olayını söyleniyordu.Acaba bu yumruğu nasıl atacağım detaylıca anlatabilrimsinizi.Başlamadan iyi antreman olrudu.Şuan 4 dk durmadan yumruk atıyorum ancak yanlış atıyorsam ayaklarım yanlış yerdeyse hiçbir anlamı yok.Son olarak duvara yumruk atmamın yumruğu sertleştirmede bir faydası var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: Aikidocu

Salih Avcı'da son derece önemli bir hoca olduğunu biliyorum.Hatta youtube'de gözü kapalı bir gösterisi vardır şahanedir.İşte tam burada sorum olacak genelde yotubue whing tzun hep gösteri olarak var hep kurgu var.Hiç gerçek dövüş olan whing tzun malesef göremedim.Sebebinide biliyorum.

Bende Floryada sanırsam Cevdet hoca var.Oraya gitmeyi umuyorum.Ancak malesef 18 yaşında bu sporlara merak saldığım için kendimde çok eksik görüyorum ve Whing Tzundan önce Kickboks ve Teakwando gitmeyi umuyorum.Günün birinde Whing Tzun biterse Ninkutsu yada Jeet Kune Do hayalimiz.

Bir zincirleme yumruk olayını söyleniyordu.Acaba bu yumruğu nasıl atacağım detaylıca anlatabilrimsinizi.Başlamadan iyi antreman olrudu.Şuan 4 dk durmadan yumruk atıyorum ancak yanlış atıyorsam ayaklarım yanlış yerdeyse hiçbir anlamı yok.Son olarak duvara yumruk atmamın yumruğu sertleştirmede bir faydası var mı?

Duvara hafifçe değer atılan yumruklar sinirleri öldürür.Diğer bir deyişle, kavgada elin acımaz.WT'den önce kickbox ya da tekvando yaparak boşuna zaman kaybetme.

• ATA eyvallah ta neden zaman öldürür ? Ayrıca sinirleri öldürmesi iyi birşey değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.