Şimdi Ara

wireless ağa bağlanıyor fakat internet erişimi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
129.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • win 7 laptop aldım ve internete erişemiyorum. Bir çok konu araştırdım hep driver güncelle vs. çözüm önerileri yapılmış fakat sitesinden driverları yüklememe rağmen düzelmedi sorunum.. Aygıt yöneticisinde driverlarla ilgili herhangi bir sorun gözükmüyor. kablosuz modeme bağlanıyor ama internet erişimi yok diyor. Çok nadir modem resleyip tekrar açsam 15-20 sn bağlanıyor internet erişimi de var diyor ama chrome tıklıyorum google açılmadan tekrar gidiyor. Acaba modemle yada ağ ayarıyla ilgili sorun mu var? güvenlik modu WPA-PSK ama vista yüklü laptop kablosuz bağlanabiliyor win7 bağlanıp, internete erişemiyor.. Ethernetle bağlanıyorum ama.

toshiba satallite c660d
    modem zyxel P-660HW-T1 v3

Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Wi-Fi'ya Bağlı Ancak İnternet Erişiminiz Yok

Wi-Fi'ya bağlanıyor ancak internet erişiminizin olmadığı durumlar can sıkıcı olabilir. İnternet bağlantınızın olmamasının birkaç nedeni olabilir:

• Yönlendirici Sorunları: Yönlendiriciniz düzgün çalışmıyor olabilir. Yönlendiriciyi yeniden başlatmayı deneyin.
    • İnternet Sağlayıcısı Sorunları: İnternet hizmet sağlayıcınızda bir kesinti olabilir. Durumu internet sağlayıcınızın web sitesinden veya müşteri hizmetleri hattından kontrol edin.
    • Cihaz Sorunları: Bilgisayarınız, telefonunuz veya tabletinizdeki ağ ayarlarında bir sorun olabilir. Ağ ayarlarını kontrol edin veya cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin.
    • Güvenlik duvarı veya Antivirüs Yazılımı: Güvenlik duvarınız veya antivirüs yazılımınız internet erişimine engel oluyor olabilir. Güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin veya geçici olarak devre dışı bırakın.
    • DNS Sorunları: DNS sunucularında bir sorun olabilir. DNS sunucularını manuel olarak güncellemeyi deneyin veya yönlendiricinizi yeniden başlatın.
    • DHCP Sorunları: DHCP sunucusu düzgün çalışmıyor olabilir. Yönlendiricinizi yeniden başlatın veyaDHCP ayarlarını kontrol edin.

Bu sorun giderme adımlarını denedikten sonra hala internet erişiminiz yoksa, profesyonel destek almak için internet sağlayıcınızla veya teknik bir uzmanla iletişime geçmeniz gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Başka bir laptop ile aynı ağa sorunsuz bir şekilde internet bağlantısı yapılıyor mu ?
  • Evet ama o bağlanan laptop vista. Ayrıca telefondan da bağlanabiliyorum. aldığım win 7 ise bağlanmıyor..
  • Yeni bir format atıp deneme imkanınız oldumu peki ?
  • Son çare düşünüyordum.. Atmadan oluru yok mudur?
  • Aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcları altında wlan adaptorü görebiliyor musunuz? Cihaz Freedos mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Microsoft Sanal Wifi Miniport Bağdaştırıcısı
    -Realtek PCIe FE Family Controler
    -Realtek RTL8188CE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC

bu üçünü görüyorum. cihaz freedos
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başka bi wireless e bağlanmayı denediniz mi?
  • Malesef imkanım yok. Sadece masaüstümün wifi parçası ile açtığım ağa bağlandım o da modemden internet alarak açtığım için farkı olmadı tabi.
  • up
  • çözebildin mi sorunu bende de aynısı var ?
  • modemin wireless şifrelemesini wpa-psk yı değiştirip wpa/wpa2 yapıp bir şifre belirledikten sonra tekrar deneyebilir misin ?
  • Bilgisayarında hotspot hamachi ya da herhangi başka ağla ilgilenen program varsa onları devre dışı bırak. Ayrıca sorunla ilgisi var mı bilmiyorum ama şifreleme türünü Wpa2 yap güvenlik açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi accepter le progrès -- 9 Mayıs 2013; 16:41:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErkanCo

modemin wireless şifrelemesini wpa-psk yı değiştirip wpa/wpa2 yapıp bir şifre belirledikten sonra tekrar deneyebilir misin ?

Bravo ilk akla gelen bunları bir dene
  • OFEFE O kullanıcısına yanıt
    merhaba bende windows 7 kullanıyorum benmkide wifi bağlanıyor internet erişimi yok diyordu ve kendi başıma çözümü buldum size paylaşmaktan zevk alırım öncelikle ağ ve paylaşım merkezıne gelin ve sol alta windows güvenlik duvarı var ona tıklayacaksınız sonra yukarda bir programın veya özeliğin windows güvenlik duvarına aşmasına izin ver yazıyor tıklayacaksınız ayarlırı değiştirin tıklayınız bağlantınız ev se yada ortak yada özelse hepsine izin ver yapın okadar
  • dns ayarlamalarını yaptın mı
  • aynı şey benim başıma tablet bilgisayarda geldi. Tablet modeme bağlandığı halde wifi simgesi gri oluyor sayfa açmıyordu. Modem arayüzüne bağlanıyor, hatta google ip adresini yazınca bile sayfayı açıyor başka türlü sayfa açmıyordu. Google play store dan VPN Unlimited diye bir program indirdim. O programı çalıştırınca bir anda tablet internet bağlantısı sağladı. Bir arkadaş ip adresi alamadığı zaman bunun olabileceğini söylemişti.
  • OFEFE O kullanıcısına yanıt
    Modem arayüzüne girip, wps yi kapatmayı deneyin.

Network> Wireless LAN> WPS
  • Kurcalarken birsey buldum sağ alttan wifi işaretine tikla listeden wifi ismine sağ tıklayıp durum a bas orda en üst tarafta IPv4 ve 6 filan yazıyo, onların hangisinin yanında internet erişimi yok diyorsan onu değiştirmeniz gerekiyo ama asıl sorun şu IPV4 veya IPv6 yi ne yapman gerekiyo onu bilmiyorum bu işten anlayan varsa oraya ne yapmamız gerektiğini söylerse belki kurtaririz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxcasusxxx -- 29 Nisan 2014; 9:35:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxcasusxxx

Kurcalarken birsey buldum sağ alttan wifi işaretine tikla listeden wifi ismine sağ tıklayıp durum a bas orda en üst tarafta IPv4 ve 6 filan yazıyo, onların hangisinin yanında internet erişimi yok diyorsan onu değiştirmeniz gerekiyo ama asıl sorun şu IPV4 veya IPv6 yi ne yapman gerekiyo onu bilmiyorum bu işten anlayan varsa oraya ne yapmamız gerektiğini söylerse belki kurtaririz

Kardeş benim de sorunum aynıydı. Dediğin gibi yaptım ve IPv6 yanında ki onay tikikini kaldırınca sorun düzeldi. Teşekkürler. Bu tip bir sorun yaşayan varsa mutlaka bunu denesinler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.