Şimdi Ara

Wireless ağa giriş şifresi deneme yanılma ile kırılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ulud49 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç cihazdan oluşan bir ağım var. Dışardan biri casus yazılımlar yoluyla deneme yanılma yöntemini kullanarak ağ şifresini kırabilir mi?

• Evet.Böyle birşey milyonda bir şansla olabilir belki
  • Kırılabilir ama bunu yapan elemanda Peygamber sabrı olması lazım
  • Kırılamaz. 8 harf-sayı kombinasyonunu deneme yanılma yoluyla kırmaya hayatınız yetmez.
  • valla olur mu olur...sayisalda 6 tutturmak gibi bisey bu da...
  • Merhaba Dostum Kullandıgın şifreleme yöntemi wep mi Yoksa WPA/PSK mı?

Wep için max 3dk diyorum ben
    Wpa/psk içinse tamamen şans ama bilgisayarını acık bıraktıgımı dusunursek max 2 gün :)

LiNuX RuLLaZ :) =)
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiNiK_eSeK

Merhaba Dostum Kullandıgın şifreleme yöntemi wep mi Yoksa WPA/PSK mı?

Wep için max 3dk diyorum ben
    Wpa/psk içinse tamamen şans ama bilgisayarını acık bıraktıgımı dusunursek max 2 gün :)

LiNuX RuLLaZ :) =)

Yukarda bir çok arkadaş cevap vermiş, çok zor kırılacağını söylemiş sen çok kısa sürede kırılabilir diyorsun, endişelenmeye başlamalı mıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen dostum aslında yekın süre içinde ortalık karışabilir....

win32 formatında Air***** diye bir program var bu programcık sadece aeronet ve prism2 wireless cardlar ile destek veriyor. ve sadece tarama bilgilendirme işine yarıyor...

AMAaa...

işi linux SUse 9,1 yada 10'a göre düşündüğümüzde ki linux kullanan arkadaslarımız varsa aramızda buyuk bir olasılıkla biliyorlardır...

Şöyle bir durum söz konusu eger bahsi gecen wireless agına yakın iseniz (100-200mt)

WEP için soyle bir sorgulama gerceklesmektedir!

Router -> ağımda WEP şifresi var biliyormusun?
    İstemci -> ewet şifren bu der ve radyo dalgalarıyla yollar
    Router -> şifre sogru baglantı senin

Der ama gözden kacan bir olay var 2.4ghz lik radyo bandının sürekli dinleyen bir program varsa bunları Loglar AIR***** bu işiçin yapılmıs..

Eger router yeni acılmıssa sifrenin istemciden AP'e yollanası max3dk içinde gerceklesir ve siz bunu loglarsınız.
    Ardından Kullanıdı sisteme gore (64 bit yada 128bit) de code edersiniz ve TADAA....

Gelelim WPA = WPA için diyecek birsey yok WEP gibi biraz daha zaman gerektirir (radius oldugundan port olayıda var)
    AMA WPA / PSK içinse durum söyle acıklanabilir...

Networkumde Güvenlik var (bakın şifre degil güvenlik)
    Burada ise işlem WEP gibidir veriler LOglanır ama işin içine AES ve TKIP girdigi için decode etmeniz 256bit düşünülürse biraz daha uzun sürer..

Bundada şifreli loglamanız kısa surede olur (tabiki istemci baglantı yapmaya calıstıgında)

ama decrypt etmeniz biraz zaman alacaktır sonucta kac bitlik ve hangi sistem kullanılmış bilinmiyor
    genel şifreleme yöntemleri düşünüldüşünde (port yani radius haric olarak) WPA 128 TKIP yada AES

bunuda linux altında decode eden ayrı bir programcık var bunu farklı bir formatta kaydeder ve usb bellek disk yada copyalanmıs cd uzerinden yanımızdaki notebooktaki yuklu olan winOS ile aesi decrypt etme şansınız olacaktır...

işlem %85 oranında çalışmakta sırk bunu denemek için araçla gezintiye cıktım WPA /psk buldugum yerde park etttim pcmci kart ile ubuntu live linux ile tarama yapıldı ve loglar kaydedildi WinOS a dönüldü decrypt Aes edildi

Şifrelerin büyük bir çoğunlugu cozuldu...

Ama işi professional olarak yapanlar şifreyi biraz abarttığı için başrısızlıkla sonuclandı.
    ilk bulduğum abzurt şifre ^+/%{{[56½ gibi birşeydi böyle birşey olamaz deim ve işi 256 bite çıkardık ama geçirdiğimiz zman boşunaymısş cunku şifre ^+/%{{[56½ gibi birseydi...

Calışmalara devam edecegim arkadaslar...

SİZE TAVSİYEM MAC şifrelemesi... :)

SAYGILARIMLA MiNiK_eŞeK

• quote:

Orjinalden alıntı: MiNiK_eSeK

Aynen dostum aslında yekın süre içinde ortalık karışabilir....

win32 formatında Air***** diye bir program var bu programcı...........................
    ...........................
    ........................... devam edecegim arkadaslar...

SİZE TAVSİYEM MAC şifrelemesi... :)

bilgin var mı?

SAYGILARIMLA MiNiK_eŞeK

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Gerçekten ufkumuzu genişlettin. Bu MAC şifrelemesi dediğin MAC adresine göre bağlantıları filtrelemeyi kastediyorsun sanırım. Bu yöntemde MAC maskeleme programlarının kullanıldığını ve yine ağ güvenliğinin aşıldığını duydum. Bu konuda genel bir bilgi verebilir misin?

• Tabikide acıkcası bunu ulu orta söylemek istemezdim ama
    on request yani istek oldugu zaman hangi mac üzerinden istek yapılıyor bunuda loglayabilirsin.
    ve ardındna eger kendine güveniryorsan ethernet kartının MAC adresini tekrar programlaya bilrisin (bu tamamen sizin yeteneginize kalmıs)
    tabiki buda asılıyor ama dediğim gibi kolaydan zora sıraladım

kolay
    orta
    yazılım ile orta
    yazılım ile zor
    Donanım ile zor gibi düşünmen işini kolaylaştıracaktır sonucta herkes yazılım ile birşeyler yapabilir ama işin içine donanım hele hele Assembler girince biraz daha zorlasıyor.)

bu arada MAC olayını maskeleyemezsin izinli olan birinin yerine o baglı olmadıgında yukarıdaki teknikle baglanıp kendi (eger Ap'in / routerın console şifresini biliyorsan kendi) MAC adresini ekleyebilirsin...

Durum budur arkadaşlar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

SAYGILARIMLA MiNiK_eSeK....
  • Kısmetin * varsa yaparsin :). Kısmetin kapaliysa olmaz :)

* Kısmet: Linux ortaminda calisan wireless her seyi bulan cozen bir programdir siddetle tavsiye edilir.

http://www.kismetwireless.net/
  • Arkadaş deneme yanılma yoluyla kırılabilir mi diye sormuş. password kırıcı programlarla kırılabilir mi diye yazsa EVET KIRILIYOR diye cevap verirdik. En güvenilir şifreleme wpa2'dir. wep günevliği fazla olmayan bir şifreleme şekli.
  • Su yaziyi bi okuyalim
    quote:

Bir kaç cihazdan oluşan bir ağım var. Dışardan biri casus yazılımlar yoluyla deneme yanılma yöntemini kullanarak ağ şifresini kırabilir mi?

sonra su yaziyi bi okuyalim
    quote:

Kısmetin * varsa yaparsin :). Kısmetin kapaliysa olmaz :)

* Kısmet: Linux ortaminda calisan wireless her seyi bulan cozen bir programdir siddetle tavsiye edilir.

http://www.kismetwireless.net/

sonra bu yaziyi bi okuyalim
    quote:

Arkadaş deneme yanılma yoluyla kırılabilir mi diye sormuş. password kırıcı programlarla kırılabilir mi diye yazsa EVET KIRILIYOR diye cevap verirdik. En güvenilir şifreleme wpa2'dir. wep günevliği fazla olmayan bir şifreleme şekli.

Yorumsuz

• Evet dostum zaten o yüzden otoyrup neyin neolduğunu acıklamaya calıstım.
    Ayrıca Kısmet bruteforce ile daha basarılı ve bu sekilde cok zaman kaybediliyor diye diger acıklamayı yapma geregi duyudum...

SAYGILARIMLA.. MiNiK_eSeK
  • sağlam bir wordlist ve brute atack ile neden olmasın..vakti zamanında bu yöntemlerle çookkkkkkkkk şifreler kırılmıştır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: perkstone

sağlam bir wordlist ve brute atack ile neden olmasın..vakti zamanında bu yöntemlerle çookkkkkkkkk şifreler kırılmıştır...

Belirli bir denemeden sonra MAC adresi yasaklı listesine alınabilir mi? Donanımsal olarak böyle bir destek veriyor mu Routerlar?
  • Deneme yanılma sanırım imkansız...Bunun için yapılmış programlar varken, kimse deneme yanılma ile uğraşmaz...:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.