Şimdi Ara

wireless agına baglıyken 3g yi kapatmak bir işe yarar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • modeme baglıyız ve durum çubugunda modem işareti var,baglantı modem ile saglanıyor yani. baktıgımızda 3gde açık ve 3g ipsi almış. peki 3g yi açık yada kapalı tutmak sizce şarj yönünden bi fayda saglar mı ? bazı arkadaşlar böyle kullanıyormuş sanırım,bende modeme baglıyken 3gyi hiç kullanmıyor diye biliyordum.yoksa yanlış mı biliyorum ?

• Evet pil yior 3g o durumda.
  • Modeme baglandigi zaman 3g devre disi kaliyor diye biliyorum. Bunu dusunmemin en buyuk sebebi yazan yerin ustune wi-fi isaretinin gelmesi. Yani kanmasa wi-fi isareti yanina gelirdi 3g kaybolmazdi sanki. Mesela cihazla arama yapinca da hem 3g hem edge isareti kayboluyor ve arama sirasindayken telefonla ineternete giremeyorsun.(wi-fi haric)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shape Of My Heart

Modeme baglandigi zaman 3g devre disi kaliyor diye biliyorum. Bunu dusunmemin en buyuk sebebi yazan yerin ustune wi-fi isaretinin gelmesi. Yani kanmasa wi-fi isareti yanina gelirdi 3g kaybolmazdi sanki. Mesela cihazla arama yapinca da hem 3g hem edge isareti kayboluyor ve arama sirasindayken telefonla ineternete giremeyorsun.(wi-fi haric)

ama 3G acikken ama cevrede 3G destekli baz istasyonu yokken(yani cihaz edge modundayken) de cihaz 3G de imis gibi sarj yiyor,bu durumda bence wifide iken 3G kapatilmali,sonucta acik olmasinin veya kapali olmasinin hicbir etkeni yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

quote:

Modeme baglandigi zaman 3g devre disi kaliyor diye biliyorum. Bunu dusunmemin en buyuk sebebi yazan yerin ustune wi-fi isaretinin gelmesi. Yani kanmasa wi-fi isareti yanina gelirdi 3g kaybolmazdi sanki. Mesela cihazla arama yapinca da hem 3g hem edge isareti kayboluyor ve arama sirasindayken telefonla ineternete giremeyorsun.(wi-fi haric)

ama 3G acikken ama cevrede 3G destekli baz istasyonu yokken(yani cihaz edge modundayken) de cihaz 3G de imis gibi sarj yiyor,bu durumda bence wifide iken 3G kapatilmali,sonucta acik olmasinin veya kapali olmasinin hicbir etkeni yok

Eger dediginiz gibi cevrede 3g destekleyen baz istasyonu yok ise 3g acik ve edge ile bagli ise ve sarji 3g deymis gibi tuketiyorsa; sadece3g yi degil hucresel veriyi kapatmak gerekir aksi taktirde ise yaramaz. Zira 3g nin kapatilmasi edge baglantisini etkilemez.

• kafam iyice karıştıo
  • Wifi dayken 3g actigimda sinyal dusuyor.kapattigida geri yukseliyor.demek ki arka planda bir seyler calisiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet 3g pil yiyor oradaki gorevi herhangi ir kesintide islemin yarim kalmamasini saglamak wifi yakinda ve kesilmemesi garanti ise zaten 3g ye gerek bile yok
  • wifi açık ve bağlıyken 3g de açıksa 3g dende internet kotam gidiyor normalde sadece wifiden girmesi gerekiyor bunu çözemedim ben data alışverişini her seferinde kapatıp açmak zor geliyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

quote:

Eger dediginiz gibi cevrede 3g destekleyen baz istasyonu yok ise 3g acik ve edge ile bagli ise ve sarji 3g deymis gibi tuketiyorsa; sadece3g yi degil hucresel veriyi kapatmak gerekir aksi taktirde ise yaramaz. Zira 3g nin kapatilmasi edge baglantisini etkilemez.

aynen oyle hocam,ama wifi kesilirse diye baglanti kopmamasi adina hucresel veri arka planda bekliyor, baglantida sorun olursa devreye giriyor ama ben disarida iken 3G yi acik kullaniyorum ara ara 3G den sinyal aliyor ara ara 2G den,ama eve gelince 3Gyi kapatip 2G ye geciyorum,bu sekilde batarya omru icin rahat oluyor

• açık tuttuğunuz her şey şarjınızdan yiyecektir.. 3G çeksin çekmesin yahut wi-fi bağlantısı oluyor olsun farketmez, 2si farklı şeylerdir.. 3G açık ise şarjınızdan kullanır gerekli enerjiyi..

şöyle düşünün, diyelim ki wifi den bağlanıyorsunuz ve 3G de açık.. birisi sizi arayacak olduğunda 3G üzerinden araması gerekecek.. wifinin açık olup olmaması zerre önemli değil.. 3G nin çalışır durumda ve tetikte bekliyor olması şart bu durumda.. böyle olunca da şarjdan sürekli EDGE ye göre fazla yiyecektir. yukarıda işareti var mı yok mu diye bakmayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

açık tuttuğunuz her şey şarjınızdan yiyecektir.. 3G çeksin çekmesin yahut wi-fi bağlantısı oluyor olsun farketmez, 2si farklı şeylerdir.. 3G açık ise şarjınızdan kullanır gerekli enerjiyi..

şöyle düşünün, diyelim ki wifi den bağlanıyorsunuz ve 3G de açık.. birisi sizi arayacak olduğunda 3G üzerinden araması gerekecek.. wifinin açık olup olmaması zerre önemli değil.. 3G nin çalışır durumda ve tetikte bekliyor olması şart bu durumda.. böyle olunca da şarjdan sürekli EDGE ye göre fazla yiyecektir. yukarıda işareti var mı yok mu diye bakmayız.

+1

son cevap gelmiş zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vendettaa0

Wifi dayken 3g actigimda sinyal dusuyor.kapattigida geri yukseliyor.demek ki arka planda bir seyler calisiyor.

hayır yanılıyorsunuz.arkada birşeylerin çalışması ile ilgisi yok. iphone wi-fi ye baglı iken 3g devre dışı olgugundan size en yakın baz istasyonundan aldıgı sinyal gücünün yüksekliginden, ve açtıgınızda 3g sinyalinin azlığından kaynaklanıyor bu durum. 3g şebekesi her yerde iyi çekmez. çekmedigi yerde 3g yi kapatarak sinyal gücünü yükseltebilirsiniz.
  • quote:

açık tuttuğunuz her şey şarjınızdan yiyecektir.. 3G çeksin çekmesin yahut wi-fi bağlantısı oluyor olsun farketmez, 2si farklı şeylerdir.. 3G açık ise şarjınızdan kullanır gerekli enerjiyi..

hayır öyle birşey yok. biri sizi aradıgında veya siz birini aradıgınızda 2g ve 3g devre dışı kalır. ve hücresel veriyi kullanamazsınız. tetikde bekliyor gibi bi olay yok aramalar için. halbuki iphone da 3g aramada yok. görüntülü görüşmeden bahsediyosanız oda wi-fi üzerinden yapılıyor

quote:

Orijinalden alıntı: prooge

quote:

+1

son cevap gelmiş zaten..

yanlış cevap o.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vendettaa0

Wifi dayken 3g actigimda sinyal dusuyor.kapattigida geri yukseliyor.demek ki arka planda bir seyler calisiyor.

hayır yanılıyorsunuz.arkada birşeylerin çalışması ile ilgisi yok. iphone wi-fi ye baglı iken 3g devre dışı olgugundan size en yakın baz istasyonundan aldıgı sinyal gücünün yüksekliginden, ve açtıgınızda 3g sinyalinin azlığından kaynaklanıyor bu durum. 3g şebekesi her yerde iyi çekmez. çekmedigi yerde 3g yi kapatarak sinyal gücünü yükseltebilirsiniz.

benim cevabıma yanlış demişsiniz ancak sizin cevabınız yanlış hocam.. baz istasyonlarında 3G ve 2G kartları ayrı ayrıdır.. bu sinyaller aynı antenden dağıtım yapılsa bile 2 farklı karttan sinyal üretilir ve antene yollanır.. Sinyal gücü düşükse 3G yi kapatın daha yüksek sinyal alırsınız diye birşey her zaman doğru değildir ve mantıken yanlıştır.. 3G ve 2G farkı şeylerdir.. 2G nin çekmediği yerde 3G daha performanslı çekebilir.. bu o konumdaki baz istasyonlarının kart özellikleriyle alakalıdır..

"3G yi kapatarak sinyal gücünü yükseltebilirsiniz" diye birşey söylemek yanlıştır.. 3G yi kapattığınızda cihaz otomatikman 2G sinyalini yakalamak isteyecektir, eğer o bölgede 2G sinyali dağıtan baz istasyonu daha performanslı ise sinyal yükselimi 2G üzerinden olur.. Eğer o bölgede 3G sinyal dağıtan baz istasyonları daha verimli olsaydılar 3G yi kapattığınızda sinyal daha da fazla düşecektir..

şu an haberleşme sistemlerinde kullanılan teknoloji baz istasyonunun değil cihazın sinyal bulmaya çalışması üzerine kurulu.. yani; etraftaki siyali bulmak için telefonunuz sürekli bir sinyal yayar etrafa, baz istasyonu bu sinyali yakalar ve cihazla etkileşim haline geçilir.. Bu yöntem cihaz için inanılmaz bir enerji sarfiyatı anlamına gelir.. Eğer telefonunuzdaki 3G açıksa daha güçlü sinyallerle etkileşim içinde olması gerekecektir cihazın ve buda enerji sarfiyatını arttıracaktır.. wi-fi nin açık olması bu durumu etkilemez, çünkü wifi baz istasyonuyla olan etkileşimden ayrı çalışır.. Yukarıda 3G simgesi görmeniz gerekmez, Eğer cihazı uçak moduna almadıysanız sürekli enerji sarfiyatı olacaktır.. eğer telefonun sol üst kısmında operatör yazısı var ise cihaz enerji harcıyor demektir.. çünkü operatör ile 3G veya 2G bandı üzerinden veri alışverişi yapılıyor demektir.. bu sadece hücresel veri olarak düşünülemez.. cihazın baz istasyonu ile arasındaki bağın kopmaması için sürekli ve kesintisize yakın bir veri alışverişi şarttır.. bu sizin faturanıza yansıyan bir bağlantı değildir.. siz farkında olmadan yapılan bir veri alışverişidir ve bana göre telefonlardan yayılan radyasyonun en tehlikeli olanıdır.. çünkü kesintisize yakın bir sinyal yayımı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuffkiLLe -- 9 Mart 2012; 11:53:02 >

• cevaplar için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.