Şimdi Ara

Wireless alani genisletmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kablonetin vermis oldugu dandik modeme anca bu kadar dayanabildim cunku nerdeyse evin hicbir yerinde cekmiyor. Bu konularda pek bilgim yok ama ev biraz buyuk ve aradaki duvarlar sese yalitimli. Evin her yerinde cekmesi icin hangi urunu alabilirim?

Cumhuriyet bayraminiz kutlu olsun,
    Tesekkurler simdiden

• Bir cok bu konuda bilgili arkadas var su forumda fakat yardim edilmemesi cok dusundurucu. Cok tesekkurler arkadaslar. Bundan sonra yardim ihtiyacim oldugunda burayi kafamdan silerim. Donanimhaberin civigi cikti diyenlere de savunmayi birakirim.
    Iyi aksamlar hepinize.
  • tplink 740n yada 701nd.
    Zyxel nbg416.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tek pahalı cihaz yerine uygun fiyatlı 2 cihaz bence daha iyi olur.
    Modeminin zaten yeterli geldiği bir alan vardır. 80 liraya 2 adet tplink 740n al. Kablosuz köprü ile cihazları birbirine bağla evin heryerinde çok üstün sinyalin olur.
    Hatta ben mevcut modeminin ve tek bir 740n ile repeating yapınca yeteceği kanaatindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkyrdl

Bir cok bu konuda bilgili arkadas var su forumda fakat yardim edilmemesi cok dusundurucu. Cok tesekkurler arkadaslar. Bundan sonra yardim ihtiyacim oldugunda burayi kafamdan silerim. Donanimhaberin civigi cikti diyenlere de savunmayi birakirim.
    Iyi aksamlar hepinize.

Kusura bakma ama herkes burada senin soru sormanı beklemiyor.Olur olmaz yanlış yanıtlar yerine konuyu bilen kişilerin cevapları beklenmeli.Üyeler doğrusunu yapmış.Bilmedikleri bir konuda cevap yazıp insanları hatalara sürüklemek cevapsız bırakmaktan daha hayırlı olmaz.
  • çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için, en kısa sürede alacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dis Mekan icin Projeksiyon
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: minolta35

quote:

Orijinalden alıntı: brkyrdl

Bir cok bu konuda bilgili arkadas var su forumda fakat yardim edilmemesi cok dusundurucu. Cok tesekkurler arkadaslar. Bundan sonra yardim ihtiyacim oldugunda burayi kafamdan silerim. Donanimhaberin civigi cikti diyenlere de savunmayi birakirim.
    Iyi aksamlar hepinize.

Kusura bakma ama herkes burada senin soru sormanı beklemiyor.Olur olmaz yanlış yanıtlar yerine konuyu bilen kişilerin cevapları beklenmeli.Üyeler doğrusunu yapmış.Bilmedikleri bir konuda cevap yazıp insanları hatalara sürüklemek cevapsız bırakmaktan daha hayırlı olmaz.

Haklı olduğunuz nokta kesinlikle var, hatta o noktada size tartışmasız katılıyorum. Ancak son zamanlarda bu forumda yardım etmek isteyenlerden çok, yardım arayıp cıvıklık yapanların sayısı arttı. Benim demek istediğim bu idi, yoksa sizin dediğinize katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

tek pahalı cihaz yerine uygun fiyatlı 2 cihaz bence daha iyi olur.
    Modeminin zaten yeterli geldiği bir alan vardır. 80 liraya 2 adet tplink 740n al. Kablosuz köprü ile cihazları birbirine bağla evin heryerinde çok üstün sinyalin olur.
    Hatta ben mevcut modeminin ve tek bir 740n ile repeating yapınca yeteceği kanaatindeyim.

bu konuda benimde yardıma ihtiyacım var...
    sen yardımcı olabilirmisin. yani tek hatta 2 modem aynı anda çalışmasını sağlamaya çalışıyorum sinyali güçlendirmek için nasıl yapılır anlatsan senden rica ediyorum...
  • elindeki mevcut donanımları ve yapmak istediğini daha detaylı yazarsan yardımcı olabilirim.

• Eğer modeme anten takmak gibi bir düşüncen varsa elimde 24dbi yagi wi-fi anteni var dükkanıma bakabilirsin uygun fiyata vereyim.
  • quote:

elindeki mevcut donanımları ve yapmak istediğini daha detaylı yazarsan yardımcı olabilirim.

merhaba
    asıl amacımı şöyle anlatayım...
    3. katta oturuyorum ve bendeki internetin 2 kişiye daha paylaşmasını sağlamak istiyorum.
    1. kişi oturduğum binanın 2. katında; tek modemle aramızda 1 döşeme 2 ara duvar olacak
    2. kişi binaya 50m mesafede zemin katta oturan biri(aramızda başka bina yok); tek modemle aramızda 2 ara duvar ve 50m mesafe var.

elimde 2 adet kablosuz modem var (Linksys WAG354G ve inca ım-204w)
    benim düşüncem 1 modemi ev içine, diğerini 2. kişiye doğru duvar yakınına koymak.
    ama bu modemler arası bağlantı nasıl olacak, yada olursa nasıl olur, olmaz ise nasıl bir yol izlemeliyim.
    kablo mühim değil her türlüsünü satın alabilirim yalnız esas gayem kablolardan kurtulmak....
    internet kafe stili gibi ağ kablosu çekmek istemiyorum...

• kablosuz sorun yaşarsın bence. Sağlıklı bir sistem olmaz.
    İki modem arasına ethernet kablo çekip modemlerden birisini ap gibi kullanmak en mantıklı çözüm.

• Bunu en sağlıklı AP kullanarak yapabilirsin.

1- 2. kattaki komşun 1 adet AP alacak ve modem sinyalini iyi alan bir noktaya koyarak ve repeater olarak kullanarak internetten faydalanacak.

2-a)50m uzaktaki alıcı ise (eğer mümkün ise) bulunduğu binayı gören camın önüne koyacağın ve modeme kablo ile bağlayacağın bir AP ile yine bu AP i gören bir noktadan erişimi mümkün olur.
    b)Modemi komşuyu gören bir cam önüne yerleştirirsin.Komşun bir AP alıp modemi gören bir noktaya repeater olarak kurulum yapar.
  • cevaplarınız için teşekkürler....
    bu forumda acces point ile ilgili o kadar dağınık bilgiler varki hepsi kafaları karıştırıcı...
    örnek olarak forumda "işte bu güzel anlatmış hemde örnekli, resim bile koymuş anladım şimdi" diyebileceğim konu yok. hala araştırıyorum ap yi...

sizden veya kullanan arkadaşlar var ise AP modem önermeniz mümkünmü... ilk gözüme çarpanlar tp-link sitesindekiler ama o kadar çeşit varki hangi bölüme hangi modeme bakacağımı şaşırdım...
    http://www.tp-link.com.tr/products/
    bir bakın hangisini almalıyım...

çünkü menzil genişletici falan da gördüm

• tp-link kullananlar yardımcı olabilirmi
  • tplink 740n router al.
    dd-wrt kur. her türlü atraksiyon yapılabiliyor.
  • Merhabalar, benim de yardıma ihtiyacım var.
    Bulunduğum yerde parasız olarak yayılan bir wirelles yayını kullanmaktayım. Bağlanmak için usb adaptörü kullanıyorum. Fakat evde kullanmak istediğim başka pc ler ve bir televizyonum var. Varolan parasız wirellesin kaynağına ve bilgilerine ulaşma şansım yok. Sinyal çok çok az geliyor fakat inca nın çift antenli usb adaptörü ile kesintisiz olarak pc mi kullanabiliyorum. fakat laptop ve tv cihazlarım için bu yeterli gelmiyor. Bir acces point ile sinyali güçlendirip tv ve diğer cihazlarımı kullanma şansım olabilir mi?
    Yardımlarınızı bekliyorum.
  • dostum sinyal az geliyorsa ap kurmanın manası yok. ap ye giren sinyal az olur, ap nin sinyali güçlü fulll olabilir ama internet hısında bir değişiklik olmaz.
    ben böyle biliyorum, varsa hatam düzeltsin arkadaşlar.
  • quote:

tplink 740n router al.
    dd-wrt kur. her türlü atraksiyon yapılabiliyor.

dostum söyle bir çözüme ulaştım.
    Elimde Linksys WAG354G vardı buna anten takılabiliyor.
    1 adet 11dbi lik çok yönlü anten ve uzatma kablosu siparişi verdim.
    ANTEN
    KABLO
    bu şekilde ev içerisinde modemden yayılan sinyal ile birlikte bu yeni tesisatla yeni anteni dış balkonuma çekicem bakalım iyi olacakmı gelince deniyecem sonucu bildiririm..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.