Şimdi Ara

wireless anten & access point

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba değerli dh üyeleri. tanıdığımın evinin balkonu bizim evin balkonuna bakıyor. arada yaklaşık 300 metre mesafe var. bu iki mesafe arasında minimum sinyal kayıplı bir wireless bağlantısı nasıl sağlayabilirim ? 24 db bir anteni ne şekilde nasıl kullanırım ? access point gerekli mi ? gerekli ise kaç tane gerekli ? Hem onda hemde bendemi anten olması lazım ? ikimizde de 24 db anten olursa iyi mi olur ? Yani arkadaşlar kısacası 400 tl bütçeniz olsa benim yerimde olsanız bu işi nasıl yapardınız ve ne şekilde yapardınız ? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• slm. 300 metre ve açık görüş için 2 adet tp-link 5110 ap ve tercihen 1 adet tp-link 740n router gayet yeterli olur. Harici antenlere felan gerek yok. 5110 g nin bir tanesini komşunun modemine ethernet kablo ile bağlar balkonun korunaklı bir yerinden wifi yayın yaparsın. Diğer 5110g yi kendi balkonuna koyar client modunda diğer cihaza bağlanır ethernet kablosunuda 740n routere girer evinin içinde tekrar yayın yaparsın hemde 4 port kablo çıkışın olur. Yani evinde kendine ait bir modem varmış gibi olur. Toplam maliyetin cat5 kablolar hariç 150 tl. Felan olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

slm. 300 metre ve açık görüş için 2 adet tp-link 5110 ap ve tercihen 1 adet tp-link 740n router gayet yeterli olur. Harici antenlere felan gerek yok. 5110 g nin bir tanesini komşunun modemine ethernet kablo ile bağlar balkonun korunaklı bir yerinden wifi yayın yaparsın. Diğer 5110g yi kendi balkonuna koyar client modunda diğer cihaza bağlanır ethernet kablosunuda 740n routere girer evinin içinde tekrar yayın yaparsın hemde 4 port kablo çıkışın olur. Yani evinde kendine ait bir modem varmış gibi olur. Toplam maliyetin cat5 kablolar hariç 150 tl. Felan olur.

öncelikle yorumunuz için teşekkürler. aslında mesafe tam anlamıyla açık değil. arkadaşımın balkonunu kendi balkonumun en ucuna gidince arkadaşımın balkonunun 5/1' lik kısmını görebiliyorum. diğer kısımlarda balkonların arasında 4 tane bina var. birde ben mesafaden dolayı kaynaklanan hava direncinden dolayı oluşan sinyal azlığını minimuma indirmek için anten düşündüm ve araştırmam sonunda bu antenle karşılaştım. www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-ant2424b-24dbi-outdoor-parabolic-anten/productDetails.aspx?productId=bd190040&categoryId=2699

yukarıdaki anteni alırsam faydası olurmu ? faydası olursa kurulumu ve kullanılmasında nasıl bir yol izleyeceğim ? ( anteni arkadaşımdaki access pointe doğrumu yönelteceğim yoksa kendi antenimin karşısına yani arkadaşımın orayada bir anten kurup o kurduğum anteni onun modemine veya access pointinemi bağlayacağım ? )

kusura bakmayın tam anlamıyla network özürlüyüm. yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V for ATHENE -- 24 Şubat 2012; 18:41:14 >

• 5/1 lik kısmın görmen benim önerdiğim bağlantı için gayet yeterli. anten tabiki çok faydalı. önerdiğim 5110g access pointler ve senin düşündüğün antenle açık görüşte 5-6 km çok rahat geçilir. ama senin ihtiyacın yok. bence uğraşma ve fazla para harcama. önerdiğimden daha iyi bir sistem istersen 5110g yerine 2 adet 5210g al.
  • öncelikle slm belki şu an yanlış yere yazıyorum ama ilk forma kayıt oluşum benim sorunum binamızda altyapı yok bu nedenle internet alamıyorum.. bizim yan binamızda internet var şu an onla baglanıyorum.. wireles adaptörle tek odada çekiyor aradaki mesafe tahmini 50 metre aramızda bir daire sonra internet olan bina kablosuz şekilde bu interneti eve alıp eve dağıtmak istiyorum bunu hangi cihazlarla yapabilirim 4 aydır araştırma yapıyorum ama kafam karıştı wireless antenler var bunlar işe yararmı dış mekan yardımcı olabilirmisiniz şimdiden tşkler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.