Şimdi Ara

Wireless bağlantıyı tüm eve yaymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kendi odamda (hemen yanımda) TP-Link standart bir modem var. Benim kullandığım bu bilgisayara ethernet kablosu ile bağlıyorum ancak odada kablosuz bağlanan bir adet laptop da var, gayet güzel bir şekilde bağlanabiliyor.
    Yan odada başka bir laptop var, o da çok zor bağlanıyor, bağlantı kopuyor sürekli. Modemin kablosuz sinyali de biraz dandik. Ancak benim amacım daha da ilerisi, bağlantıyı bir arka odaya daha iletmek istiyorum ki orda hiç bir şekilde sinyal alınamıyor. Resimle açıklayayım:

Wireless bağlantıyı tüm eve yaymak

Benim düşüncem, mavi ile işaretlediğim yerlere wi-fi sinyalini alıp dağıtan bir cihaz koymak ve evdeki her cihaza wifi sinyali ulaştırabilmek.
    Sarı ile çevrelediğim noktaya laptop koyup connectify ile yayın yapmayı denedim ancak sinyaller çok zayıf oluyor ve laptop gibi bir cihazı sürekli orda tutamam. Küçük bir cihaz olmalı ve sürekli çalışacak.

Sizce ne yapmam gerekir? Bir wifi dağıtıcı tarzı cihaz gerekiyor ise hangisi önerirsiniz sinyal gücü açısından?

Saygılar arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkoLata -- 22 Ekim 2012; 0:46:07 >

• İkinci mavinin oldugu yere repeater koy yada daha guclu modem al yada client modu olan bi modem al 3. odana koy

Bak burda sekileri var incele derim ;

http://www.tp-link.com.au/products/details/?model=TL-WR702N#app
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

İkinci mavinin oldugu yere repeater koy yada daha guclu modem al yada client modu olan bi modem al 3. odana koy

Bak burda sekileri var incele derim ;

http://www.tp-link.com.au/products/details/?model=TL-WR702N#app

Hocam cevabın için teşekkür ederim.
    Attığın link gerçekten aydınlattı :)

Daha güçlü bir modem almayı düşündüm ancak şimdiki direk çöp olacak, ve aldığım yeni modem ne kadar güçlü olabilir ki? Ben 3.odadan da güzel bir şekilde sinyal almak istiyorum. Bu kadar güçlü modemler var mı? Var ise ücreti nedir?
    Client mode yaparsam 3.odaya koyacağım ve sanırım cihaz ana modemden wifi sinyali alıp ethernet çıkışı verecek. Anladığım kadarı ile öyle, öyle ise de bu benim işime yaramaz çünkü tüm cihazları kablosuz bağlamak istiyorum.

İlgimi çeken ise repeater mode, dediğin gibi 2.maviye koysam tüm odalardan çekilebilir sanırım. Ancak bu repeater mode bağlantıyı ne kadar zayıflatır? Yani benim bağlantı hızım 8mbit, bu hızı ne kadar azaltır? (bağlantı tekrarlandığı için muhakkak hız kaybı vardır herhalde)

Teşekkürler.

• Arkadaşın yorumu çok yardımcı oldu. Biraz daha yorumları okudum ve o cihazı hiç beklemeden bir site üzerinden 45TL'ye satın aldım. Teşekkürler! :)
  • Gule gule kullan Kurulumu yaptiktan sonra sonucu nasil buldugunu paylasmani bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederim, mutlaka paylasacagim. Tahminime gore cihaz carsambaya kadar elimde olur.

• client modu kablo karmasası olarak gorme cihazın yanında zaten alet ve kısa bir kablo ile ethernete baglanıyor sadece.Eger linkdeki aleti aldınsa performansı nedir bilmiyorum ama bende kendime alıcam zira ufak olması iyi her yere tasırım ama anteni icinde oldugundan cok fazla performans bekleme repeater modda senin sinyal zayıflasada onu tasır artı bir katkı saglamaz yani.
  • Malesef performansından pek memnun kalmadım. Cihaz hakikaten çok küçükmüş, fotoğrafta daha büyük gibiydi :)
  • modemi ortadaki odaya konumlandır(uzun telefon kablosu kullanarak). masaüstüne de usb wifi adaptör alıp hepsini kablosuz kullanabilirsin.
    paraya kıyıp iyi bir modem alıp yine ortadaki odada kullanarak hepsini internete bağlayabilirsin.
  • Merhaba arkadaşlar bilgi yoksunu olduğum bi konuda yardımınıza ihtiyacım var;

evimde kablosuz modemimin sinyalinin 5 üzerinden 1e hatta 0a düştüğü odalara yakın bir konuma bir cihaz koymak istiyorum.
    ancak cihaz interneti kablosuz görsün ve sinyalini artırsın. kesinlikle kablo uzatmakla falan uğraşmak istemiyorum. kablosuz ağı görüp kablosuz sinyal artıracak. aradığım bu cihazın adı sanı nedir, ne diye aratmam lazım ya da doğrudan bir ürün tavsiye edebilir misiniz, şimdiden teşekkürler ..
  • tp-link 740n. Veya Zyxel nbg416.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.