Şimdi Ara

Dükkandan Eve Kablosuz İnternet çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dükkanda kullandığımız 50mbit fiber interneti evde de kullanmak istiyoruz. Dükkanda Huawei HG255s modem bulunuyor. Bende ayrıca kullanmadığım AirTies Rt-205 ve eski bir tp-link w8961nd kablosuz modem var. Bunları kullanarak sorunu çözmek önceliğim ancak olmazsa ayrıyetten cihaz alabilirim. Ev ile Dükkan birbirine paralel bloklarda yükseklikleri aynı hemen hemen. Dükkan ile Evimizin balkonu arasında yaklaşık 60 metre var. Dükkan ikili bloğun uzak köşesinde ev ise dükkana yakın olan köşede. Ben Tp-Link 7210 veya Cpe210 gibi bir cihazla yapmayı düşünüyordum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Dükkandan Eve Kablosuz İnternet çekmek

• Aradaki mesafe sorun değilde, aradaki duvarlar önemli. Özellikle kalın ve yakıtımlı duvar varsa iş zora girer. Ben yapılabielcekleri söyleyeyim sen kendine uyarla.

1) Kendi modemini 3-4 antenli sağlam bir modemle değiştirip, evdede yine 3-4 antenli bir access point görevi yapacak alıcı ile eve dağıtacaksın. En sağlam yol bu.

2)Modemini ellemeyip, 3-4 antenli bir access point görevi yapacak alıcı ile eve dağıtma olayını deneyeceksin. Lakin düşük bir ihtimal, çünkü kullandığın modem çekim yönünden başarılı değil zaten çok kayıp verirsin olsada.

İlk söylediğimi yaparsan elindeki cihazlarıda deneyebilirsin. Köprüleme olayını yaparsın eve kurdupun modeme, o modem balkonda olacak mecburen. İçeride olursa imkansız olur o iş. İki adet cihaz alman gerekirse 400-500 ü bulur maliyet bilgin olsun.

• ürünü alıp dükkandaki modeme bağlayıp eve doğru yönlendirin modemden çıkış gücünü max yapın evden göremezseniz evdeki modemle dükkana yönlendirerek max. çıkış gücüyle tekrar deneyin yine olmazsa son çare dükkana sağlam bir access point almak olacaktır bu ürünüde onun anteni olarak bağlayın

özellikle panel yada yagi anten tercih edin mesafesi daha uzun ve hedefli...(hedefi iyi almayı unutmayın )

• Birebir görüş varsa olur yoksa zor gibi.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Bir adet cpe210 veya 7210n alıp tabelaya bağlarsam tam balkonu ve evin yan duvarını görüyor. Yani 60metre mesafe + 1 duvar olacak önünde. Evin içinde de modemlerin birini AP olarak kullanabilirim diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OguzhanTasd kullanıcısına yanıt
    Tabelaya bağlarsanız dış ortam modemlerinden almanız lazım, yanılmıyorsam verdikleriniz o şekilde. Ancak, bu defada hırsızlık gibi sıkıntılar olabilir onuda unutmamak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.