Şimdi Ara

wireless'e bağlanamama sorunu. yardım edebilecek olan???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
20.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. benim sorunum şöyle: komşunun internetini ortak kullanıyoruz. geçen gün modemi bozuldu tamire gidip geldi. sanırım modem değişmiş. sonra ben laptoptan sorunsuz şekilde bağlandım internete. ama masaüstü pc den bağlanamıyorum. kablosuz internet şifresini kabul etmiyor. everest marka wi-fi anten kullanıyorum pc için. ağı görüyor ama şifreyi yazınca yanlış diyor. halbuki aynı şifreyle laptoptan giriyorum sorunsuz. daha önce böyle bir sorun yoktu. herşeyi denedim ama sorunu çözemedim lütfen yardım edin.

• everest marka modem her şifreleme türünü desteklemiyordur belki. Örneğin daha önceki modemde şifreleme türü wep ise buna rahatlıkla bağlanırken yeni modem de şifreleme türü wpa2 olarak ayarlan mış olabilir ve evrest bunu desteklemeyebilir. Bunun için komşunla şifreleme türünü değiştirip tekrar deneyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abazeus. Hocam doğru söylemissin.
    Everest markalarda oluyor böyle her modemde olabiliyor zamanla şifreyi değiştir . 192.168.1.1 url adresinden giriğ değiştir Sorun çözülecektir
  • teşekkür ederim bugün komşumla denerim ama sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. modem değil, pc deki wireless alıcı anten everest marka. laptoptan bağlandığım ağın ayarlarını aynen masaüstünde deniyorum ama işe yaramıyor. bütün şifreleme türlerini denedim tek tek. wpa, wpa 2 falan hepsini denedim. hiç birinden sonuç alamadım. telefondan ve laptoptan şifreyi girerek o ağa bağlanıyorum. ama masaüstünden olmuyor. şöyle bir şey denedim, everest marka wifi alıcısını laptopa taktım usb ile. bütün ağlardan ikişer tane gördü. laptop kendi ağlarına bağlanıyor ama anten aracılığıyla görülen ağa yine bağlanmıyor. yani anten aynı sorunu laptopta da veriyor. acaba antende bir sorun olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abazeus

teşekkür ederim bugün komşumla denerim ama sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. modem değil, pc deki wireless alıcı anten everest marka. laptoptan bağlandığım ağın ayarlarını aynen masaüstünde deniyorum ama işe yaramıyor. bütün şifreleme türlerini denedim tek tek. wpa, wpa 2 falan hepsini denedim. hiç birinden sonuç alamadım. telefondan ve laptoptan şifreyi girerek o ağa bağlanıyorum. ama masaüstünden olmuyor. şöyle bir şey denedim, everest marka wifi alıcısını laptopa taktım usb ile. bütün ağlardan ikişer tane gördü. laptop kendi ağlarına bağlanıyor ama anten aracılığıyla görülen ağa yine bağlanmıyor. yani anten aynı sorunu laptopta da veriyor. acaba antende bir sorun olabilir mi?

demek istediğim modemden şifreleme türünü değiştirip bağlanmanızdı. Yani komşunuzun kablosuz ağı wpa2 şifreleme türü mü kullanıyor siz bunu komşunuza söyleyip wep veya wpa yapmalısınız. Umarım anlatabilmişimdir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 25 Ağustos 2012; 15:23:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• anladım ancak laptoptan ağ özelliklerine baktığımda ağın şifreleme türü wpa olarak görünüyor. ben yine de komşumla konuşup teyit edeyim durumu. teşekkürler yardımlarınız için.
  • bende de başka bir wifi şifresi hatası var. Ayrıntılı olarak anlatmak gerekirse n5110 dell modeli laptopun wifisini 3 gün önce yanlışlıkla veletler silmiş. Şimdi http://www.dell.com/support/drivers/tr/tr/trbsdt1/ServiceTag/9JVHFR1 linkindeki networkten 2. linki yükledim. 3 gün önce hiç bir sorun yaşamadan girdiğim wifinin (şifresini, özelliklerini değiştirmedik) şifresini doğru olduğu halde kabul etmiyor. Bu durumu nasıl düzeltebiliriz arkadaşlar hasta yatağımda patlamak üzereyim Bunula ilgisi var mıdır bilmiyorum ama Aygıt yöneticisine girdiğimde SM Bus ve USB denetleyicisinde sarı ünlemli kutucuk var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.