Şimdi Ara

Wireless Hız kısıtlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
30.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an için Airties 205 modem ile TtNet bağlantısı kullanıyorum.

Karşı komşuya biraz da zorlama ile şifreyi verdim ama malesef download çok yapıyor ve ben de şifre değiştim tekrar geldi, utanıyorum söyleyemiyorum falan sonuç aynı internet hızım bazen yerlerde...

Konuyu arattım ama çok net bir cevap da bulamadım. Ayarlar kısmını da karıştırdım ama benim kafam karıştı...

Sonuç olarak sorum...

Bağlanan IP, bilgisayar adı ya da MAC adresine göre o kişiye hız limiti verebiliyor muyum. Masela şu MAC adresi max. 30 Kb kullansız gibi. Sadece o kişiyi bilgisayarı etkilemeli tabi.Ya da sizin önerebilceğiniz başka çözüm program var mı?

Şimdiden Teşekkürler

• Merhaba,
    Bildiğim kadarı ile elinizdeki modemde band genişliği sınırlama özelliği yok. Ama menülerini bir incelemek lazım.
    Ama işin kökten çözümü bu paylaşım olayından kurtulmaktır. Kendi elinizle dert çekmeye gerek yok. Bitirin paylaşımı kurtulun. Komşunuza internet çok lazımsa gitsin abone olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

Merhaba,
    Bildiğim kadarı ile elinizdeki modemde band genişliği sınırlama özelliği yok. Ama menülerini bir incelemek lazım.
    Ama işin kökten çözümü bu paylaşım olayından kurtulmaktır. Kendi elinizle dert çekmeye gerek yok. Bitirin paylaşımı kurtulun. Komşunuza internet çok lazımsa gitsin abone olsun.
    selam o modelde böyle bir kısıtlama yok. eğer o pc ye girebiliyorsanız gizli çalışma modunda net limiter programını kurmalısınız. pahalı server veya yönetilebilir access point çözümleri var ama tabiki size maliyet fazla olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 8 Kasım 2009; 19:46:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuduk

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bu kullanıcı bazındamı oldu şimdi. sadece örneğin voip gibi uygulamalara öncelik verebilirsin qos tan..en üstteki yazıyı okursan arkadaş kullanıcı bazlı istiyor. SERVİS BAZLI DEĞİL!

neyse takıl sen buralarda. belki ufak yardımın olur.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Modeminizde Qos desteği var. Varsayılan sınıf Cos6'dır yani siz bir ayar yapmadığınızda bütün istemciler cos6 sınıfına bağlanır. Yukarıda verilmiş olan görüntüdeki Cos gruplarından birini istediğiniz ölçüde ayarlayın, trafik sınırlandırma kısmında da karşı tarafın MAC adresini girin orada birkaç farklı terim var onlar hakkında bilgiyi ise internette küçük bir araştırma ile edinebilirsiniz.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bunla ilgili sonuç alan duymadım. alan varsa yazssın bize bilelim. airties teknik destekten daha iyi biliyorlarsa açar ben söylerim airties a.

CoS = Classification Of Service, spesifik trafiklerin header kisimlarinda i$aretleme yapmaya ve QoS'un bu trafikleri tanimasini saglar.
    QoS = Quality Of Service, amacida belirli protokollere öncelik vererek bandwidth'in öncelikle o protokoller tarafindan kullanilmasini
    saglar.

Bu anlattiklarinda nasil modem uzerinden internet hizini sinirladin?

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kullanıcı bazında tüm trafiği sınırlamak için kullanılabileceğini düşünmüyorum. protokol seçimide yapmak gerekiyor amaç orda qos. yani belli protokollere yönelik sınırlama yapılıyor. tüm trafiği sınırlayamazsın bence. amaç dışı kullanım. tüm trafikte işe yaramaz diye düşünüyorum. bunun için modem data sheet referans gösterilmemeli. orda böyle bir bilgi yok çünkü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kullanıcı bazında hız sınırlamasını tüm protokoller üzerinden bu şekilde yapan arkadaşlar varsa buraya yazsın bizde öğrenmiş oluruz. airties destek serviside.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    dediğim gibi, deneyen gelir burada belirtir bizde anlarız. TELNET, FTP, SMTP ve HTTP gibi tüm protokolleri seçip sınırlandıracak yeterli satır yok protokol TCP seçili kaldı diyelim sadece TCP yi sınırlar. sen sınırladığını zannediyorsun ama sadece tcp yi sınırlıyorsun veya seçili olan protokolü. her kullanıcı için tüm prokoller üzerinde bw nasıl tanımlayacaksın? bu arada yukarıdaki resimlerden biri silinmiş. acaba niye? neyse bu konuya yazdığım son mesaj olacak bu. deneyen olursa gelsin kunduk dışında buraya yazsın. herkese kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahibitanıdık

dediğim gibi, deneyen gelir burada belirtir bizde anlarız. TELNET, FTP, SMTP ve HTTP gibi tüm protokolleri seçip sınırlandıracak yeterli satır yok protokol TCP seçili kaldı diyelim sadece TCP yi sınırlar. sen sınırladığını zannediyorsun ama sadece tcp yi sınırlıyorsun veya seçili olan protokolü. her kullanıcı için tüm prokoller üzerinde bw nasıl tanımlayacaksın? bu arada yukarıdaki resimlerden biri silinmiş. acaba niye? neyse bu konuya yazdığım son mesaj olacak bu. deneyen olursa gelsin kunduk dışında buraya yazsın. herkese kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    Bende Huawei HG253s model modem var. Komşuma paylaşıma verdiğim interneti kısıtlamak istiyorum. Hızını düşürmek istiyorum. Nasıl yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smrt_Sistem -- 4 Ağustos 2014; 19:55:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Smrt_Sistem

Bende Huawei HG253s model modem var. Komşuma paylaşıma verdiğim interneti kısıtlamak istiyorum. Hızını düşürmek istiyorum. Nasıl yapabilirim.

Superonline değil mi? Ben de öğrenmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Ege

quote:

Orijinalden alıntı: Smrt_Sistem

Superonline değil mi? Ben de öğrenmek istiyorum.

evet superonline
  • En iyisi ortak kullanmamak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Ege

En iyisi ortak kullanmamak.
    bahsettiğiniz cihazlar ile onu yapamazsınız. eğer MAC filtreleme varsa mac adresini engelleyin. yine gelirse şifre aynı dersiniz. yoksa wifi çıkış gücünü düşürün eğer ayar imkanı varsa. oda yoksa komşunun evine doğru modemin önüne alimünyum yada metal bir engel koyun önüne mesela tencere kapağı. giremez girse de çok çekemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: latenightwaken

bahsettiğiniz cihazlar ile onu yapamazsınız. eğer MAC filtreleme varsa mac adresini engelleyin. yine gelirse şifre aynı dersiniz. yoksa wifi çıkış gücünü düşürün eğer ayar imkanı varsa. oda yoksa komşunun evine doğru modemin önüne alimünyum yada metal bir engel koyun önüne mesela tencere kapağı. giremez girse de çok çekemez

Alıntıları Göster
    Aylardır bu lanet sorunla boğuşuyorum.
    Airties modem var ve evde yigenler telefondan wifiden baglanıyor ve whatsapp meretini acınca tüm baglantı felç oluyor sayfa bile acamıyorum.
    Qos ayarlarını filan yaptım tık yok.Biraz evvel aritiesi aramamı söyledi ttnet bu iş için.
    Aradım ve şuan için hiçbir üründe bu destegin olmadıgını söylediler.
    Yani airties modeminiz varsa wifi sınırlşamayı unutun.
    Diğer kmodemler icin modem firmanızı arayıp sorun ve mümkünse onlar size tarif ediceklerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

Airties modem var ve evde yigenler telefondan wifiden baglanıyor ve whatsapp meretini acınca tüm baglantı felç oluyor sayfa bile acamıyorum.
    Qos ayarlarını filan yaptım tık yok.Biraz evvel aritiesi aramamı söyledi ttnet bu iş için.
    Diğer kmodemler icin modem firmanızı arayıp sorun ve mümkünse onlar size tarif ediceklerdir.

Kardeş Allah yardımcın olsun.Bence kısıtlamayı destekleyen bir modem al :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veronicaa

quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

Kardeş Allah yardımcın olsun.Bence kısıtlamayı destekleyen bir modem al :D

Alıntıları Göster
    şöyle bişi yaptım sınırlandı hız giriyodu nete haftada bi kaç kez lol oynuyorum zaten derslerden zaman kalmıyor oluyordu bende 16000ms yaptım bunu rahatladı internet tek sıkıntı sende wireless ile az hız alıyorsun 2 tane ağ açıp hızları birinde full birinde 1mbits versen tadından yenmez aslında ama yapamadım masaüstü kullanıyorsan bunu yapablrsn

Wireless Hız kısıtlama

edit:resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeShinoda96 -- 10 Ocak 2015; 12:59:45 >

• MikeShinoda96 kullanıcısına yanıt
    Dedigin ayarları yaptım lakin bende hız kısmı otomatik yazıyor ve değişmiyor.
    Gücü yüzde 50ye indirdim.
    Wifiden girenler,in durumu ne olucak denicem bugün.
    İnş işe yarar.

Telefonlardan whatsappye girdimi netin anasını belliyor.Whatsappde bi halt var anlamadım.
  • Güç verdiği sinyali etkiler %25 falan yap bari senin odada çeksin sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MikeShinoda96 kullanıcısına yanıt
    Mesele o digilki.
    Wifi diger odalardanda kullanılsın fakat netin hepsini sömürmesin.Benim derdim o.
    Whatsapp actımı yegenler full net onlarda.
    Onun önüne gecemiyorum.
    Whatsappde ciddi net sömürme sorunu var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.