Merhaba arkadaşlar, tavsiyeler üzerine almış olduğum airties marka wireless modemimi takmamda eşim ciddi defans gösteriyor. Beyin üzerinde ciddi hasar yapacağına inanıyor bu dalgaların. Bu konu ile ikna edici bilgisi olan var mı acaba? Aksi takdirde sanırım modemi geri göndereceğim..:( Cevaplar için şimdiden teşekkür..:)
Bir arkadaşımız aşağıdaki linkte wireless modemlerin insan sağlığına zararları hakkında birşeyler yazmış sanırım bu yeterli olur.
Bende wirelessin zararlı olduğuna inandığım için kaadım modemin wireless özelliğini şimdi kablo ile bağlanıyorum. Eğer çok gerekirse açıyorum wirelessı işim bitincede hemen kapıyorum. Böyle şeylerin etkisi hemen görülmediği için bence kablosuz iletişim gerçekten zararlımı değilmi ancak 30-50 sene sonra anlayacağız diye düşünüyorum tabii görebilirsek o günleri.
wireless özelliği nasıl kapatılıyor arkadaşlar, böyle bir olay var mı ben bilmiyordum. Aierties Rt211 var elimde onda böyle bişiy olur mu?
Öncelikle wirelessi sök. kablosuz ağ bağlantını ağ bağlantılarım dan kaldır. Modeme reset çek. Bilgisiyara bağla eternet kablosuyla yerel ağ bağlantısı kur (modemin kurulum cd sini kullanma kablosuz ağ oluşturur yine) sonra ilk kurulumda yaptığın şeyleri yap.( Modemin web sayfasına gir kullanıcı adı şifresi vs) tamamdır.
Sadece wireless internet kullanmamak ile bunun önüne geçemezsiniz. Kullandığımız tüm elektronik aletler ve özellikle Cep Telefonlarının zararlı olduğu herkes tarafından biliniyor.
Siz önlem alırsınız ama oturduğunuz apartmanın tepesine veya mahallenin girişine palmiye süsü verilmiş bir baz istasyonu kurarlar, aldığınız önlemler işe yaramaz.
bence cep telefonları ile konuşurken daha fazla radyosyon yayılıyor telefon arkalarına takılan yapışkanlı ışıklar varya konuşurken yanıp sönen onu birde wireless modem anteninde deneyerek hangisi daha zararlı belki bulabiliriz deneyebilen varsa iyi olur
az önce bir tane buldum ve kontrol etti cep telefonundan kontör bilgisi öğrenmek icin aradığımda led yanıyor aynı şekilde laptop ile dosya transferi yaparken wireless modem antenini gezdirdim ve hiç led yanmadı laptop un her tarafını gezdirdim yine hiç yanmadı birde acces point vardı elimde onuda denedim ondada herhangi bir led yanması yanması yok bence telefonla konuşurken ugradığımız radyasyon bu cihazları kullanırken ugradığımızdan daha fazla belkide kat kat
Arkadaşlar ben yabancı bi kaynaktan okumuştum,wireless cep tel normal bir şekilde açık olarak beklerken(konuşma filan yok yanlızca açık,yani şebekeyi görüyor durumda) yaydığı radyasyondan daha az radyasyon yayıyormuş.Eğer eşiniz geceleri bile cep telini açık bırakıyorsa(örnek veriyorum,size avantaj sağlayabilir) bununda ona bi zararı olmaz.Bunu ona örnek gösterin derim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme