Şimdi Ara

wireless modeme bağlanan kullanıcının dl hızına sınır koyma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta belirttiğim olayı nasıl gerçekleştirebilirm. modem markası airties rt-205

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yacopo -- 17 Ekim 2008; 18:03:48 >

• bildiğim kadarıyla kullanıcılara bant genişliği atama sadece zyxel modemlerde oluyor.
  • zyxel modemle beraber bir kac wireless routerda bu ozellik var asus 500g gibi. airtiesda varsada hic duymadim.
  • biraz araştırdım bu konuyu. QoS diye bişey buldum. sanırım bu özellik modeme bağlı kullanıcıların bant genişliklerini ayarlamaya yarıyo. rt-205 dede bu özellik mevcud. yanlız nası kullanıcağımı bulamadım. modeme bi program yükleyebilirmiyiz bunun için ya da firmware güncelleyerek yapabilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yacopo -- 18 Ekim 2008; 18:00:35 >
  • QoS quality of service; direk hizi limitlemekden ziyade bazi kullanicilara yada programlara oncelik vermenizi saglar ama ayarlari abartirsaniz karsi tarafin internetinin tamamen tikanmasina neden olabilirsiniz. rt-205de kullanimi nasil bilmiyorum.
  • Zyxel modemlerde bulunan "Bandwidth Management" özelliği ile sadece upload yönetimi yapılabiliyor, şimdiye kadar son kullanıcıya uygun ürünler içinde download yönetimi yapabilen bir modem/router görmedim. Eğer bilen biri yazarsa biz de öğrenmiş oluruz.
  • asus 500gp de herhangi ip ye yada porta download limiti koyabiliyorum. kendi agimda bir kac kere asiri download yapanlara 10kb/s limit koyup hadlerini bildirmistim.

bunun disinda bazi modellerde direk hiz limiti olmasada cok detayli QoS ayarlari mevcut. ozellikle ddwrt de istenen mac adresinin istenen programina kadar oncelik belirlemek mumkun. Bence QoS daha şık bir yontem. limit koyunca hatta yogunluk olmasada hiz kisitlaniyor hattin buyuk kismi gereksiz yere atil kaliyor. duzenlemeden ziyade cezalandirmada daha cok ise yariyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • asus 500gp gerçekten de acayip özellikleri olan bir cihaza benziyor, en çok da USB disk takılması ve bilgisayara ihtiyaç duymadan download yapabilmesi hoşuma gitti. Ayrıca Zyxel'deki upload yönetimi ayarlarında bir seçenek vardı yanlış hatırlamıyorsam, eğer o sırada bantgenişliği müsait ise kullanıcıya sınır getirilmiş olsa bile tam kapasite kullandırıyordu. Download yönetiminde de buna benzer bir özellik olabilir asus'ta, bakmak lazım. QoS de güzel ama kullanım amacı biraz daha farklı, örneğin rapidden cayır cayır dosya çekerken bir anda skype ile görüşme yapmanız gerektiğinde işe yarıyor.
  • asus 500gp nin en buyuk artilarindan biri bir suru farkli firmware yuklenebilmesi. openwrt, ddwrt, tomato cok farkli ozellikleri olan bir suru fakli secenek mevcut ihtiyacina gore yukle. ben oleg kullaniyorum orjinal firmware inin hacklemis modifiyeli hali. orjinal asus un download manageri biraz dandik uzaktanda yonetilemiyor. olegde web kontrol arayuzunden sehirdisinda olsamda torrent downloadlari takip ve kontrol edebiliyorum. cok yer degistiren biri oldugum icin baska turlu duzenli download yapmam zor.

asusun islemci gucude cok yuksek ama en buyuk eksisi fiyati. biraz pahali.

Eger istedigin kullanicilarin hiz denetimiyse ddwrt yi mutlaka gormen lazim. QoS ve access restriction ayarlari cok gelismis. sirf bu is icin tasarlanmis bir sey. ev tipi routerlarda daha gelismisini bulmanin mumkun olcagini sanmiyorum
  • Bu asus gerçekten de çok ilgimi çekti. Bu ayarda başka markaların da ürünleri var mı merak ediyorum. Asus'un bu modelini Türkiye'de nereden ve kaça temin edebiliriz acaba?
  • asus 500gp turkiyede yok bildigim kadariyla. benimkisi yurtdisindan geldi. turkiyede asus 500w var N-draft versiyonu. dahada pahali :)

oleg le download icin uyarayim kurulumu biraz alengirli. ama ingilizcen vede merakin varsa cok detayli tutoriallari mevcut. bir kere hakim olursan sadece torrent download degil web server, sql server, captive portal bir suru farkli sey yukleyip yeteneklerini artirmak mumkun. internette sayisiz konuda tutorial mevcut. ben yapmadim ama usb den gprs modem bagliyanlar var hatta usb ses karti takip internet radio kurunlar bile gordum.

sadece ddwrt icin ilgileniyorsan turkiyede asus 500w disinda destekleyen bir model yok ama yurtdisinda ddwrt uyumlu cok daha ucuz modellerr mevcut. zaten ddwrt nin usb destegi biraz zayif. asus 500gp almak biraz fazla geliyor. yoksa asusda da ddwrt kullanirdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.