ya bu wireless ne? telefonda ne işe yarıyo wi-fi aynı şey mi kafama takıldı ya..!
Wireless fidelity kelimelerinin ilk iki harfinin kullanılarak ortaya çıkartılmış bir kısaltmadır. wi-fi. Basitçe kablosuz network demektir.
Wi-fi VE ve W-lan kablosuz ağ anlamına geliyor. Kısaca wireless (kablosuz) olarakta anılıyor. Wi-fi özelliği olan bir telefon ile internet yayını olan bir yerde kablo olmaksızın internete girilebiliyor.
ücretsiz mi yani...?
Bazı mağazalarda işyerlerinde internet yayını var. Bu tür yerlerde diz üstü bilgisayar veya wi-fi özelliği olan bir telefon ile internete ücretsiz olarak girilebilir. Eğer evinizde wireless özellikli modeminiz varsa bu modem üzerindende internete girebilirsiniz.
Bazı işyerleri internet yayınını şifreli olarak yapıyor bazıları şifre falan koymuyor. Bir süre önce şehirlerin önemli meydanlarına verici konularak internet yayını yapılacağını duymuştum. Kullanımı ücretli olacak tabi bunun.
Mesela Kadıköy Kentucky Fried Chicken' a git ve laptopunu aç. En az 10 adet beleş wi-fi bulursun.
wireless özelliği olan telefonlar hangileri peki?şöyle ucuz bi tane almak istiyorum..
en ucuzu e60 oda 900 civarı kamerada istersen e70,n80,n91 ama bunlar 1200den başlıo
ben hala annamadım arkadaş ücretli yazmış neye yarar ki o zaman
Bu arada arkadaşlar Telekom kablosuz internet dağtımını yasaklamış. Artık ücretsiz değil. yarım saati 3 YTL gibi yüksek bi fiyatmış.
evde ücreti kime vercez. biraz kapalı kalmış konu.. banner yarbayım..
Bazı alış-veriş merkezleri, lokantalar vb. yerler ücretsiz olarak internet yayını yapıyor. Bu tür yerlerde ücretsiz olarak internete girelebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: scorpyy_1905
ben hala annamadım arkadaş ücretli yazmış neye yarar ki o zaman
Alış-veriş merkezlerinin vb. yerlerin yaptığı yayın mı kastediliyor acaba? Ücretlendirme olayı da mantıksız gibi. Kim kime verecek bu 3 ytl' yi. Bu konu ile ilgili detaylı bilgi verebilirmisin.
quote:
Orjinalden alıntı: :::Banner:::
Bu arada arkadaşlar Telekom kablosuz internet dağtımını yasaklamış. Artık ücretsiz değil. yarım saati 3 YTL gibi yüksek bi fiyatmış.
Ev kullanıcıları ile alakalı değildir bu. Umumi yerlerdeki kablosuz yayınlardan bahsediliyor herhalde.
quote:
Orjinalden alıntı: erbilgin97
evde ücreti kime vercez. biraz kapalı kalmış konu.. banner yarbayım..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme