Şimdi Ara

İnternetsiz LAN Bağlantısı Olur Mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bi laptop bi desktop(masaüstü) var.Şimdi bu iki pc arasında internet olmadan LAN bağlantısı kurabilir miyim?Kurabilirsem nasıl kurarım?Bir de ethernet kablosunun iki ucunu iki pcye de bağla dediler öyle oluyor mu?Şimdiden teşekkürler.

• kurarsın da nasıl olur bilmiyorum
  • Kardeşim büyük ihtimalle LAN kablosunun bir ucunu bir PC'ye bir ucunu da öteki PC'ye takarak kurabilirsin diye biliyorum.

Bir Ağ ve Paylaşım Merkezinden ağ kur deyip Ev ağından LAN bağlantısı kurulabiliyordu.

Telefonlarda yapmak kolay ama PC'de hiç denemedim kardeşim sen kabloyu dene büyük ihtimalle olacaktır...
  • internete gerek yok lan bağlantısı olur arkadaşım,arkadaşın dediği gibi iki bilgisayarı tek kablo ile birbirine bağla.
  • evet olur
  • ahmthlmzn kullanıcısına yanıt
    Peki kabloları bağladıktan sonra ne yapmalıyım?
  • Sana PM'den bir link atıyorum kardeşim oradakileri oku büyük ihtimalle yaparsın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normal ethernet kablosu ile olmaz.. cross kablo yaptırman lazım, cross kabloda içindeki renk dizilimi farklı olur buda aynı anda iki pcnin birbirinle iletişim kurmasını sağlar..

İki pcnin işletim sistemleride denk olursa daha rahat bağlantı olur, biri xp diğeri win 8 ise networku kurarken çatlar göbeğin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinide aynı modeme bağlaman yeter masaüstünde wifi var mı ? Yoksa masaüstünü kablo laptopuda kablosuz olarak bağla yeter.
  • Ethernet kablosunu 2 pc'ye de bağla.

Sonra ağ seçeneklerinden ev ağı kur. Diğer bilgisayardanda ev ağına katıl.

Oldu işte bu kadar.
  • Bütün cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.Problem tamamdır
  • Olur. Bi ucunu diğer pc'ye diğer ucunuzda diğer pc'ye bağla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.