Benim laptopuma entegre "Ralink 802.11g Mini Card Wireless Adapter" wireless kartım var. (Sürümü: 1.0.5.0) ve Aztech kablosuz modemim var.
Sorunuma gelecek olursak ben bilgisayarımı açtığımda modeme bağlanmadığı gibi kablosuz ağları göster dediğimde de kendi modemimi bulmuyor. Ceptelefonumda wireless özelliği oldugundan ceptelefonundan modemime bağlandığımda bağlanıyor. Fakat bilgisayardan bağlanmıyor. Aradan 5-10 dakika geçtiğinde kendi kendine bağlanıyor bilgisayarım modemime. Ben bu laptopu ilk aldıgım zamanlar hiç böyle sorun olmadı bu sorun yaklasık 3 adır devam ediyor. Kendi bilgilerime binaen aşağıdaki işlemleri yaptım sorunu çözmek için.
1- Virus sistemimi değiştim, 2- Güvenlik Duvarını kaldırdım, 3- Güvenlik Duvarını değiştirdim, 4- Sürücünün sürümünü güncelledim; güncellediğimde tam net hatırlamıyorum ama 1.2.0.0 gibi bir sürüm yüklendi ve bu sürümde de geç bağlandı fakat sadece modeme bağlandı internete bağlanmadı. Varsayılan Ağ Geçidi hatası verdi, 5- Işletim sistemimi yeniden yükledim.
Bunları denememe rağmen bu sorunum ortadan kalkmadı. Başka bildiğimde yol kalmadı. Yardım ederseniz sevinirim.
PC özellikleri:
MSI S430 Xp Home 1000 Mb Ram 512 Mb Ekran Kartı 100 Gb HD