Şimdi Ara

Wireless Sağlığa Zararlımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Malum evde işte hep wireless kullanıyoruz, cep telefonundan daha zararlı olduğu söyleniyor. Doğruluk derecesi nedir acaba ?

• hangisi hangisinden daha fazla zararlı tam bilmiyorum ama ikisininde zararlı olduğunu biliyorum:) sonuçta her ikiside etrafa sinyaller gönderiyo ve bizlerin bundan etkilenmememiz imkansız.ama şöylede bi durum var ki artık biz evde kullanmasak bile her yerde wireless ve gsm baz istasyonları olduğundan bizde etkileniyoruz.yani çokta fazla yapabileceğimiz bi şey yok maalesef.ilerde kanser v.b. hastalıklara yakalanma riskimiz artıyo.kolay gelsin...
  • İngiltere de okullarda wireless kullanımı yasaklandı.Bende zararlı olduğuna inanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanss -- 20 Haziran 2007; 9:01:07 >
  • Şimdilik rivayet muhtelif, ama insan tedirgin oluyor doğrusu...
  • ya bence ortada rivayet olucak bişey yok.sonuçta bu iş dalgalar yayılarak yapılıyo ve biz bu dalgalara mağruz kalıyoruz.bence yasaklanması gereken bir teknoloji.kolay gelsin..
  • Evet bende duydum doğrudur heralde kansere yol açıyomuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KöfteSuyu -- 20 Haziran 2007; 9:59:57 >
  • çevremizdeki radyo yayınları, tv yayınları, uydudan gelen yayınlar, cep teefonu/baz istasyonu sinyalleri, yanan ampuller, güneş, kullandığımız elektrikli aletlerde bulunan trafoların oluşturduğu sinyaller vs.

dolu iken ufak ve sadece 50-60 metre içinde etkili bir modemciğin yaydığı sinyali artık tolere edebiir sanırım vücudumuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Edging zararlı mı?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wireless teknolojisinin verebileceği zarardan önce düşünmemiz gereken, giderek bozulan dünyanın manyetik alanı. Ki bu manyetik alan bizi uzaydaki çeşitli zararlı radyasyonlardan koruyor. Yani wirelesstan önce biz bu uzaydan gelen radyasyondan endişelensek iyi ederiz :)
  • Ben de aynen bunu yazacaktım... Bir hocamız bunu demişti. İnsanoğlu yıllardır uydu sinyallerinin, radyo sinyallerinin, telsiz yayınlarının, ampullerin etkisi altında...

Belki son yıllarda kanserin artmasında bu sinyallerin etkisi olabilir ama o kadar da kötü değil diye düşünüyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

çevremizdeki radyo yayınları, tv yayınları, uydudan gelen yayınlar, cep teefonu/baz istasyonu sinyalleri, yanan ampuller, güneş, kullandığımız elektrikli aletlerde bulunan trafoların oluşturduğu sinyaller vs.

dolu iken ufak ve sadece 50-60 metre içinde etkili bir modemciğin yaydığı sinyali artık tolere edebiir sanırım vücudumuz

• Evlerde kullandığım 2 dbi antenlerin alışveriş merkezleri ve okuldakilerin yanında çok masum kaldığını düşünüyorum. Açıkçası sarılıp da aynı yatağın içinde yatmadığınız sürece sağlığı bozucu bir etki yapacağını düşünmüyorum.
  • 1- GSM sistemlerinde kullanılan taşıyıcıların frekansları 900 MHz ve 1,8 GHz'dir.
    2- Wireless erişim noktalarında ve modemlerde kullanılan taşıyıcıların frekansları ise 2,4 GHz'dir.
    3- EM radyasyonun etkileri uzaklığın karesi ile ters orantılıdır. Yani EM Işıma yapan bir antenden 2m. uzaklaştığınızda bulunduğunuz noktadaki EM alan şiddeti antenin bulunduğu noktadaki değerinin 1/4'ü kadar olacaktır.
    4- Bence en önemlisi; Elektromanyetiğin Temel Kanunu İÇERİSİNDEN AKIM GEÇEN BİR TELİN ETRAFINDA EM ALAN OLUŞUR. yani prize taktığınız herşey radyasyon sebebidir.
  • bu zamana kadar cep telefonu sinyallerinden bişey olmadığına göre wireless sinyallerinden korkmanın bi anlamı yoktur.
  • ortalıkta bunca zararlı şey varken bunları düşünmeye değmez. Önce yediğimiz sebze ve meyve ye bakalım
  • http://forum.donanimhaber.com/m_13763157/tm.htm
    Vücutta sürekli DNA bozulmaları (sıcak,radyasyon,kimyasallar,.. gibi nedenlerle) oluşur bozulan DNA yeniden düzeltilir. Düzelmezse bu bozulmalar neticesi oluşan bozuk hücreler bağışıklık sistemi tarafından imha edilir.Bağışıklık sistemi güçlü ise vücut belli bir oranda alkol ve sigaranında zararını telafi edebilir.
    Elektrik alan şidetli(elektrikli aletlerin yaydığı) olmadığı sürece zararı yoktur.Yüksek gerilim hatlarında oluşan elektrik alana (ışınım değil) uzun süreli maruz kalınması durumunda kan polarize olur baş dönmesi oluşur.Meslek icabı sürekli muhattap olursanız kan kanserine yakalanma riskiniz oldukça yüksek olacaktır.
    Cep telefonlarına gelince

SAR (Specific Absorbtion Rate) - Özgül Soğurma Oranı

CEP TELEFONLARI SAR DEĞERLERİ

Vücudun 1 kg’ının sıcaklığını 1° C yükselten elektromanyetik enerji miktarı. ICNIRP: SAR= 4 Watt/kg. Bu değerin 10’da 1’i meslekleri gereği elektromanyetik alanlara maruz kalanlar için (0.4 W/kg), 50'de 1'i ise genel halk maruziyeti için (0.08 W/kg) limit değeri kabul edilmiştir.

SAR insan için ölçülmez. Laboratuvarlarda fantom modellemesi ya da bilgisayar modellemesi ile dokunun birim kütlesinin soğurduğu enerji bulunur.

RF için SAR’ın zarar oluşturan biyolojik etki dozu 1 – 4 W / kg’dır. IEEE, ANSI, NCRP ve IRPA tüm vücut için SAR’ı 4 W/kg kabul etmiştir.

SAR = 0.4 W / kg (meslekleri gereği maruz kalanlar için)
    SAR = 0.08 W / kg (genel halk için)

Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1996 yılından beri yürütülen Elektromanyetik Alan Projesinde (WHO-EMF Project) cep telefonu SAR değerleri için üst sınıra (0.08 W/kg) yakın olan 0.1 W/kg SAR değeri önerilmektedir. Bu değerin üzerindeki cep telefonlarının kullanılmaması tercih edilmelidir.
    Kaynak ->http://www.gnrk.gazi.edu.tr/sar.htm (Önerilen değere çok yakın değerde çalışabilen cep telefonları mevcuttur.)

Kablosuzlara gelince cep telefonlarının yanında oldukça güçsüzlerdir.Tabi sürekli kullanımda tercih sizin.
    Ama ülkemizde ve dünyada sigara ve alkol tüketenlerin ne kadar büyük bir yüzde tuttuğunu düşününce cep telefonu bile sıfır zararlıdır diyebilirim :)
    Meyve ve sebzelerin birçoğu zararlı değiller(genetik değiştirilmişler için birşey diyemem) Fazla büyüme hormonu verilerek içi su dolu, vitaminsiz ve düzgün bir besin değeri olmayan hale geldikleri için vücudunuza bir yarar sağlamaz haldeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 26 Haziran 2007; 11:19:05 >

• Valla arkadaşla önceden evimde wifi yoktu ama şimdi var epilepsi hastasyım fakat son günlerde anormal duumlar yaşıyorum. Bence dikkatli olmakta fayda var ben wifi kapattım normal kablolu kullanıyorum. Modem benim odamda idi. bende değişik belirtiler gösteriyor. Nedeni wifi mi bilmiyorum sürekli odam da yattığım için. Baş dönmeleri falan başlamıştı ama artık düzeldim. şimdi rahatım kablolu kullanmaya devam.......
  • Bencede zararlı ama insan sağlığını kötü yönde etkileyecek kadar değil elbet, çok düşük oranda, zaten yüksek oranda bir etki olsa yasalar o ürünün kullanılmasına izin vermez. Yani kimse zannetmesin ki evde nükleer reaktör var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

http://forum.donanimhaber.com/m_13763157/tm.htm
    Vücutta sürekli DNA bozulmaları (sıcak,radyasyon,kimyasallar,.. gibi nedenlerle) oluşur bozulan DNA yeniden düzeltilir. Düzelmezse bu bozulmalar neticesi oluşan bozuk hücreler bağışıklık sistemi tarafından imha edilir.Bağışıklık sistemi güçlü ise vücut belli bir oranda alkol ve sigaranında zararını telafi edebilir.
    Elektrik alan şidetli(elektrikli aletlerin yaydığı) olmadığı sürece zararı yoktur.Yüksek gerilim hatlarında oluşan elektrik alana (ışınım değil) uzun süreli maruz kalınması durumunda kan polarize olur baş dönmesi oluşur.Meslek icabı sürekli muhattap olursanız kan kanserine yakalanma riskiniz oldukça yüksek olacaktır.
    Cep telefonlarına gelince

SAR (Specific Absorbtion Rate) - Özgül Soğurma Oranı

CEP TELEFONLARI SAR DEĞERLERİ

Vücudun 1 kg’ının sıcaklığını 1° C yükselten elektromanyetik enerji miktarı. ICNIRP: SAR= 4 Watt/kg. Bu değerin 10’da 1’i meslekleri gereği elektromanyetik alanlara maruz kalanlar için (0.4 W/kg), 50'de 1'i ise genel halk maruziyeti için (0.08 W/kg) limit değeri kabul edilmiştir.

SAR insan için ölçülmez. Laboratuvarlarda fantom modellemesi ya da bilgisayar modellemesi ile dokunun birim kütlesinin soğurduğu enerji bulunur.

RF için SAR’ın zarar oluşturan biyolojik etki dozu 1 – 4 W / kg’dır. IEEE, ANSI, NCRP ve IRPA tüm vücut için SAR’ı 4 W/kg kabul etmiştir.

SAR = 0.4 W / kg (meslekleri gereği maruz kalanlar için)
    SAR = 0.08 W / kg (genel halk için)

Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1996 yılından beri yürütülen Elektromanyetik Alan Projesinde (WHO-EMF Project) cep telefonu SAR değerleri için üst sınıra (0.08 W/kg) yakın olan 0.1 W/kg SAR değeri önerilmektedir. Bu değerin üzerindeki cep telefonlarının kullanılmaması tercih edilmelidir.
    Kaynak ->http://www.gnrk.gazi.edu.tr/sar.htm (Önerilen değere çok yakın değerde çalışabilen cep telefonları mevcuttur.)

Kablosuzlara gelince cep telefonlarının yanında oldukça güçsüzlerdir.Tabi sürekli kullanımda tercih sizin.
    Ama ülkemizde ve dünyada sigara ve alkol tüketenlerin ne kadar büyük bir yüzde tuttuğunu düşününce cep telefonu bile sıfır zararlıdır diyebilirim :)
    Meyve ve sebzelerin birçoğu zararlı değiller(genetik değiştirilmişler için birşey diyemem) Fazla büyüme hormonu verilerek içi su dolu, vitaminsiz ve düzgün bir besin değeri olmayan hale geldikleri için vücudunuza bir yarar sağlamaz haldeler.

Aslında bu konu hakkında tüm halk bilgilendirilmeli ve alışveriş sitelerinde artık EM dalga ile yayın yapan tüm cihazların SAR oranları da yer almalı..Aldığımız cep telefonun kaç megapixel olduğu vs gibi ozelliklerinin yanında gerçekten sağlığımızı ilgilendiren bu oranı kaçımız göz önünde bulunduruyoruz. Geçen İTO'da katıldığım bir konferansta Telekominikasyon Kurumu'ndan bir mühendis de konuşmaya katıldı. Ve EM ışınım yapan cihazların SAR oranlarını ölçmek için bir laboratuar kurulduğunu söyledi. Yakın bir tarihte de burayı ziyaret edeceğiz. Önemli olan nokta Telekomikasyon Kurumu ölçtüğü cihazlarda insan sağlığını aşan yüksek SAR oranı değerlerine sahip cihazlara onay vermeyecek. Gerekirse piyasadan toplatacak. Bu müjde verici bir haber. Bu konu benim tez konumdu o yüzden daha duyarlı yaklaşıyorum. Tabi biz bunları tartışırken kendi sağlığımıza ne kadar önem veriyoruz başımdan geçen bir olay ile örnekliyeyim.

Benim bu konuda tezim olduğunu öğrenen okuldan bir kız arkadaşımız cep telefonları gerçekten zararlı mı gibi tipik soruyu sormuştu. Ben de konuyu özetle anlattıktan sonra sigara yaktığını görüp ama manidar bir tonla içtiğin sigaradan daha zararlı değil demiştim cevap "aa o zaman sorun yok" olmuştu.

• quote:

Orjinalden alıntı: waraxe

Benim bu konuda tezim olduğunu öğrenen okuldan bir kız arkadaşımız cep telefonları gerçekten zararlı mı gibi tipik soruyu sormuştu. Ben de konuyu özetle anlattıktan sonra sigara yaktığını görüp ama manidar bir tonla içtiğin sigaradan daha zararlı değil demiştim cevap "aa o zaman sorun yok" olmuştu.

İnsanlarımızın çoğu bize bir şey olmaz mantığı güdüyor galiba.Bana kalsa sigara ve alkol tüketenleri tüketim miktarlarına göre sağlık sigorta primlerini yükseltirdim.Çünkü birey bu ürünlerle ileride birçok hastalığa yakalanmasının zeminini hazırlıyor ve hastalık tedaviside para demek.İçmek isteyende ileride yakalanma olasığı çok yüksek olan hastalıkların tedavi masrafını şimdiden ödemeye başlamış olur

• Arkadaşlar ben airties a mail attım bu SAR değerleri hakkında bilgi istedim ama dönmediler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.